Elinkeinoelämä pelkää oikeistohallituksen tyrivän yritysten vihreän kasvun ja Suomen tulevaisuuden
Tekniikka&Talous-lehden päätoimittaja Harri Junttila pääkirjoituksessa: ”Jopa elinkeinoelämä pelkää, että Petteri Orpon oikeistohallitus mokaa yritysten vihreän kasvun ja Suomen tulevaisuuden.”
”Suomen pitää pystyä todistamaan, että tänne kannattaa investoida.”
Talouden, sivistyksen, empatian, yhteiskuntajärjestyksen, maahanmuuton, kulttuurin, kansallisen turvallisuuden, hyvinvoinnin ja vakaan ennustettavuuden suurin uhka Suomelle on perussuomalaisuus.
Elinkeinoelämä tunnistaa perussuomalaisuuden uhan.
Ottaako kokoomus ja RKP vakavasti poliittisen ja taloudellisen vakauden turvaamisen, jotta kansainväliset sijoittajat näkevät Suomen mahdollisuutena eikä maariskinä? Näyttää siltä, että etenkin kokoomus on valmis kvartaalivoittoihin eikä välitä elinkeinoelämän huolista.
Mikäli perussuomalaiset päätyvät hallitukseen, alkaa jokapäiväinen nuorallatanssi siitä, kuka tippuu ensimmäisenä korkeuksista, jaloilleen vai pää edellä.
Vaikka itse pystyn ottamaan perussuomalaisten aivoveivit komiikkana, niin elinkeinoelämän edustajana suhtautuisin Orpon oikeistohallitukseen pelonsekaisella kauhulla. Yleislakot ja mielenosoitukset tuhoaisivat muutamassa yössä parhaan suomalaisen vientituotteen, ennustettavan yhteiskunnallisen vakauden, graniittisen peruskallion.
Ei ole viisasta rakentaa hiekalle, kuten Isossa Kirjassa kerrotaan.
Sosialistis-kommunistiselle suolleko rakentaa pitäisi?
(Meidän talo on pysynyt kuivana ryhdissä jo 70 vuotta hiekkamäellä).
Ilmoita asiaton viesti
Hiekka on vienyt monta taloa, myös Suomessa, jos on rakennettu liian lähelle jokea. Vesi vie autoteiltä hiekan, mistä varmasti monella on kokemuksia.
”Sentähden on jokainen, joka kuulee nämä minun sanani ja tekee niiden mukaan, verrattava ymmärtäväiseen mieheen, joka huoneensa kalliolle rakensi. Ja rankkasade lankesi, ja virrat tulvivat, ja tuulet puhalsivat ja syöksyivät sitä huonetta vastaan, mutta se ei sortunut, sillä se oli kalliolle perustettu. Ja jokainen, joka kuulee nämä minun sanani eikä tee niiden mukaan, on verrattava tyhmään mieheen, joka huoneensa hiekalle rakensi. Ja rankkasade lankesi, ja virrat tulvivat, ja tuulet puhalsivat ja syöksähtivät sitä huonetta vastaan, ja se sortui, ja sen sortuminen oli suuri.”
Talon nimi olisi blogin kontekstissa Oikeiston ja äärioikeiston metsästysmaja. Hiekkaa syövät virrat ovat perussuomalaisia, jotka tuhoavat perustuksia alta käsin, maanalaisena viidentenä kolonnana. Tuulet ovat investointeja. Rankkasade voisi viitata Venäjään.
Ilmoita asiaton viesti
Hieman tarkennusta blogistilta: miten hallitus voisi tyriä vihreän kasvun? Minun mieleeni ei tule muuta kuin, että hallitus säätää lain, jolla kaikki ns. vihreän energian ja tuotannon investoinnit kielletään. Luuletko, että se olisi mahdollista?
Ilmoita asiaton viesti
”Elinkeinoelämä tunnistaa perussuomalaisuuden uhan.”
EK ei tunnista kuin vihreän tuen häviämisen uhan.
Elinkeinoelämä voi hyvin kehittää vihreää teknologiaa ilman veronmaksajia. Omistajatkin ymmärtävät, että on parempi sijoittaa vihreään siirtymään kuin maksaa osinkoja (sarkasmia).
Ilmoita asiaton viesti
Juurihan olemme saaneet näyttöä ettei politikoilla ole kykyä ja osaamista teollisuuden johtamisessa ja ohjaamisessa. Amatöörejä melkein kaikki, paitsi Sipilä.
Ilmoita asiaton viesti
Sipilä?
Repi varallisuutensa valtion tuista. Sitäkö tarkoitat?
Atte Jääskeläinen, voi Sitra parka, YLEn pääjehuna esti Sipilän toiminnasta kertovan ohjelman/ohjelmien esityksen.
Ilmoita asiaton viesti
Sitä juuri ja hän myös vuokrasi asuntoa maahanmuuttajille edullisesti ja toimi pilottina itse liikematkoilla. Osaava mies
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä kirjoitus ja huomio!
Nyt tiedetyään mitä varoa ja syyttää jollei teollisuutemme saa vihreän siirtymän ansiosta kasapäin kyselyitä joista muotoutuu teknisen ylivoimaisuutemme ansiosta tilauskirjan sivut täyteen. Menestys odottaa Suomea aivan muutaman askeleen päässä.
Ilmoita asiaton viesti
Juu, hyvin se vihreä siirtymä alkaa, Ruotsi pudottaa jakeluvelvoitteen minimiin ensi vuoden alusta, Saksasta taas yritykset tekevät lähtöä korkean energian hinnan takia, BASF uhkaa lähteä koko euroopasta. Jatkumoa näihin on odotettavissa taatusti, kunhan asiakkaat karkaavat korkeiden hintojen takia. Tuulivispilät eivät ole mikään investointi, vaan imuroivat tukirahat ja loppuun käytetyt romut jäävät veronmaksajien siivottavaksi.
Ilmoita asiaton viesti