Englannin Charles III nousee Israelin kuninkaan Daavidin valtaistuimelle

Väkivaltainen katolinen kirkko varasti taivasten valtakunnan sisäpiirilleen. Samoin kuninkaat omivat Raamatun lupaukset suvulleen. Ehkä paras esimerkki tästä on Englannin imperiumi. Se väittää olevansa Israelin muinaisen kuningaskunnan valtikan perillinen ja siten istuvansa Daavidin huoneen valtaistuimella, millä se voi perustella legitiiminsä tulevan suoraan Jumalalta.

Idea on sama kuin Iranin teokratiassa. Jos nouset kuningas Charles III vastaan, kapinoit Jumalaa vastaan ja olet tuomion alainen. Iranissa saa Jumalan valitseman hallitsijan arvostelemisesta kuolemantuomion, mutta Englannissa ollaan tästä tulkinnasta hiljaa ja ymmärrettävistä syistä. Nykyisin erityisesti diktaattorit ruokkivat maansa uskontoja, jotta he saavat kirkkonsa statuksen Jumalan valitsemasta hallitsijasta, näin Venäjällä ja Unkarissa.

Kotimaa-lehti kertoo, miten Charles III voidellaan vanhatestamentillisesti valituksi kuninkaaksi: ”Vuosisataisen perinteen mukaan kuninkaan kruunajaisöljy valmistetaan Jerusalemin Öljymäen oliiveista ja valmistetaan öljyksi Betlehemissä. Viime viikonloppuna öljy sekoitettiin ja siunattiin Jerusalemin Pyhän haudan kirkossa. Seremonian toimittivat Jerusalemin patriarkka Teophilus III ja Jerusalemin anglikaaninen arkkipiispa Hosam Naoum. Canterburyn arkkipiispa Justin Welby totesi seremonian kertovan syvästä historiallisesta yhteydestä kruunajaisten, Raamatun ja Pyhän maan välillä. Kruunajaisperinteen mukaan pyhitettyä öljyä sivellään tulevan kuninkaan päähän, rintakehään ja käsiin.”

Näin taivasten valtakunnan ja maallisen valtakunnan edustajat yhdessä laillistavat varastamansa.

”Charlesin suhdetta anglikaaniseen kirkkoon on kuvailtu korkeakirkollisemmaksi kuin äitinsä Elisabethin.” Samoilta uskonnollisilta piireiltä, samasta teologisesta juuresta, saa valtansa myös Venäjän presidentti Vladimir Putin. Imperialismi yhdistää niin Putinia kuin Charles III.

Jakeet, joihin kuninkaat ja presidentit voivat vedota valtansa pönkittämiseksi:

”Jokainen sielu alistukoon yläpuolellaan olevalle esivallalle, sillä ei ole esivaltaa muuten kuin Jumalasta ja esivallat ovat määrätyt Jumalan toimesta. Joten valtaa vastustava on vastustanut Jumalan säädöstä, mutta vastustaneet saavat itselleen tuomion. Sillä hallitsijat eivät ole niiden pelkona, jotka tekevät hyvää, vaan niiden, jotka tekevät pahaa. Mutta tahdotko olla pelkäämättä esivaltaa? Tee hyvää ja saat siltä kiitoksen, sillä se on sinulle Jumalan palvelija hyväksi. Mutta jos pahaa teet, niin pelkää, sillä se ei miekkaa turhaan kanna, koska se on Jumalan palvelija, kostaja sen rankaisemiseksi, joka pahaa tekee. Siksi tulee olla alamainen, ei ainoastaan rangaistuksen tähden, vaan myös omatunnon tähden.” (Room.13:1-5)

Mikä Vanhan testamentin kertoma tapahtuma näyttäisi olevan apostolin sanojen taustalla?

Kukaan konservatiivinen uskova ei ole uskaltanut vastata kysymykseen: Miksi Paavali kutsuu pakanallisen Rooman viranomaisia Jumalan palvelijoiksi, siten tarkoittaen myös keisaria? Ei kait Jumala heitä pakanapalvelijoitaan helvettiin ja kadotukseen, kuten kristinusko on kaivanut päästään kuin täitä, vailla raamatullista  perustelua?

Klassinen kysymys: onko Hitler tai Putin Jumalan palvelija ja entä miten Charles III asemoituu valtiomurhaajien joukkoon?

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu