EU-vaalien 7,6 prosenttia on persujen peruskannatus

Perussuomalaisten eurovaalikannatus oli 7,6 prosenttia. Se on suunnilleen sama luku, mihin puolue vajosi Timo Soinin  vaalipetoksen johdosta. Soini osoittautui Sipilän hallituksessa tyhjäksi tynnyriksi, joka kolisi ja paukkui tippuessaan Korvatunturin rinnettä alas.

Sama logiikka syö Riikka Purran kasvot.

7-9 prosenttia on persujen peruskannatus, sillä lukuun sisältyvät kaikki Suomen rasistit, natsit ja piiloputinistit sekä mahdolliset terroristisolut. Ainoa puolue, jota Suomen äärioikeisto voi ja haluaa äänestää, ovat perussuomalaiset. Siksi puolueen luonteva kannatus on kymmenessä prosentissa.

Kun odoteltiin eilen Yle-studion ennakkoäänien tulosta, sanoin, että mitä sitten, jos Li Anderssonin vetämänä vasemmistoliitto saa 20 prosenttia äänistä.

Arvaus ei mennyt nappiin. Ennakkoäänitulos vasemmistoliitolle oli päälle 18.

Li Anderssonin osuus 1,8 miljoonasta annetusta äänestä oli 13,5 prosenttia. Ja mikä parasta, se on enemmän kuin perussuomalaisten ja kristillisten ääniosuudet yhteensä.

 

Kirjoitin blogissani 5.6.2024:

”Suomen päivänpolitiikka menettää valovoimaisimman tähtensä Brysseliin. Se on harmi. Lohduttautua pitää ajatuksella, että ehkä Eurooppa tarvitsee enemmän Li Anderssonia kuin piskuisen Suomen ankkalammikko.

Eurooppa tarvitsee pohjoisen valoa.”

Saako Li Andersson EU-vaalien suurimman äänisaaliin? | Uusi Suomi Puheenvuoro

Onnea ja menestystä Li Anderssonille Brysseliin!

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu