Halla-aholaisten lahko kaappasi elämäntyön

Halla-ahon ympärillä on pyörinyt fanikultti jo ennen kuin hän astui politiikkaan Timo Soinin aisapariksi. Kannattajat kutsuivat Halla-ahoa mestariksi, ehkä johtuen Scripta -blogien kulttimaineesta. Mestari ei ole Halla-ahon vastustajien antama pilkkanimi, vaan hurmioituneiden kannattajien. Tässä mielessä halla-aholaisuus muistuttaa uskonnollista kulttia. Siksi onkin koomista, kun Halla-aho Facebookissa osoittelee pääministeriä:

”Kun se aika tulee, tämänhetkiset fanituskirjoitukset tulevat näyttäytymään varsin kummallisina. Länsimaiselle elämänmenolle vieraana sokeana henkilökulttina.”

Kun tulee aika, niin historia asettaa halla-aholaisen kultin yhteiskunnallisiin raameihin. Sanna Marin -kultti on vihollisten teroittama pilkkakirves, mutta myös median, joka viime päivinä on kilpaa koettanut kaataa pääministerin.

Seuraavassa kommentissaan Halla-aho osuu jälleen omaan napaansa ja joukko-osastoihinsa.

”Perinteisessä ja sosiaalisessa mediassa on tunnetusti laaja ja aggressiivinen armeija, joka selittelee parhain päin pääministeri Marinin tekemisiä.”

Joskus aikoinaan saatoin laittaa lehtien kommentointi palstoille jonkun huomion, mutta lopetin kirjoittelun, kun halla-aholaiset valtasivat aggressiivisesti kommentoinnin. Sama näkyy Uuden Suomen blokeissa. Poliittiseen kannatukseen verrattaessa persut ovat yliedustettuja.

Tarkoitus oli blogissa nostaa esiin joitakin Halla-ahon kannattajien somepostauksia Facebookista. Mutta kävi niin, etten pystynyt lukemaan niitä kuin hetken. Ne ovat liian ahdistavia. Samalla tajuaa, millä logiikalla aggressiivinen vihahysteria ottaa ylikierroksia. Pitää laittaa kovempaa settiä kuin toiset.

Kun Halla-aho ei siivoa pahimpia ylilyöntejä, niin puuttumattomuus antaa vaikutelman kylmäpäisestä tavoitteellisuudesta. Samaa metodia suosii Donald Trump, jota Halla-aho ylisti:

”Trump on parasta, mitä Yhdysvalloille ja länsimaailmalle on tapahtunut piiitkään aikaan.”

Trumpin opeilla Halla-aho edelleen jatkaa, mikä näkyy hänen kannattajiensa kielenkäytössä ja siinä, ettei Halla-aho ota etäisyyttä mestarin imagoonsa.

Kun aika tulee, niin ehkä joku purkaa Halla-ahon ja Sanna Marinin kannattajien somekeskusteluja väitöskirjaansa. Idea olisi toteuttamiskelpoinen jo nyt. Olisi hyvä tietää, mikä ryhmä vetää aggressiivisinta linjaa ja edistää vihaa ja vastakkainasettelua.

Mitä voi päätellä halla-aholaiseen lahkoon kuuluvien aggressiivista kirjoituksista, kuten hyökkäyksistä Euroopan Unionin perusrakenteisiin? Takavuosina helluntailaisuudessa uskottiin vahvasti, että EU on Ilmestyskirjan peto. Tätä uskoa on levittänyt europarlaamentaarikko Laura Huhtasaari, joka argumentoi kristillisistä arvoista samoin kuin Unkarin Viktor Orbán.

Laura Huhtasaaren tiukat teesit: ”Suomi irti EU:sta, puolueelle mallia ruotsidemokraateista”

Olen kirjoittanut blogia kieli poskella, jottei se joudu sensuurin silppuriin enkä saa varoitusta, kuten edellisestä halla-aholaisuus blogista. Maininta ”halla-aholaisesta lahkosta” ei pitäisi tuoda varoitusta. Poimin nimittäin termin Timo Soinilta. Tarkistaa voi linkistä.

Soinin siteeraus tarkasti: ”Halla-aholaisten lahko kaappasi elämäntyön”.

Mitä muuta halla-aholaisuus yrittää kaapata, kun Timo Soinin elämäntyö on Halla-ahon näpeissä? Soinin heivaaminen valtaistuimeltaan onnistui näppärästi – siitä huolimatta, että Soinin asema puolueessa oli kuin puhemies Maon.

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu