Halla-ahosta kuoriutui vappuna katkera kommunistinen agitaattori

Luin somesta Halla-ahon vappupuheesta kohdan: ”Suomi toivottavasti ja uskoakseni ottaa nyt — askeleen poispäin pohjoiskorealaisesta poliittisesta kulttuurista, jossa hallitsijat nostetaan elämää suuremmiksi ja arvostelun tuolla puolen oleviksi kulttihahmoiksi.”

En uskonut, että Halla-aho on suoltanut tekstiä, joka on kuin kopioitu menneisyyden kommunistisilta agitaattoreilta. Varmistaakseni, että Halla-ahon puheesta lainattu kohta on totta, kävin katsomassa Suomen Uutisista, mitä vappuna on puhuttu. Lehdestä löytyikin Halla-ahon puhe. Luin tekstin moneen kertaan, mutta en löytänyt mainintaa Pohjois-Koreasta.

Törmäsin edelleen mm. Twitterissä Halla-ahon vertaukseen, jossa Suomi rinnastetaan Pohjois-Koreaan. Asia oli selvitettävä, joten kuuntelin puheen Suomen Uutisten linkistä. Ja kyllä, Halla-aho väitti, että Suomessa on henkilökultti Pohjois-Korean mukaisesti.

Ihmetystä herättää, miksi  Suomen Uutiset salasi Halla-ahon puheen referoinnissa vetävimmät kohdat. Vai onko Matias Turkkila, lehden päätoimittaja, ymmärtänyt, että Halla-aho purkaa julkisesti katkeruuttaan ja kateuttaan mielensä synkistä syövereistä? Viisas veto Turkkilalta sensuroida Halla-ahon vappupuhetta. Ehkä toiveena oli, etteivät puhetta kuuntele muut kuin halla-aholaisuuteen vihkiytyneet.

Vappupuhe oli kokonaisuudessaan harhainen ja poliittisesta todellisuudesta niin vieraantunut, että ainakin RKP:n edustajien olisi se syytä kuunnella. Kun kerran matkaa Siperiaan valmistelevat samassa reessä.

Toisaalta Halla-aho on henkilökultin kokemusasiantuntija, sillä hän kirjoitti Donald Trumpista: ”Trump on parasta, mitä Yhdysvalloille ja länsimaailmalle on tapahtunut piiitkään aikaan.”

Jussi Halla-aho on suomalaisen henkilökultin ruumiillistuma, jolle fanaattiset kannattajat ovat antaneet mestarin arvonimen. Mutta se ei näytä Halla-aholle riittävän. Ehkä hän unelmoi olevansa Pohjois-Korean johtaja, jolle jopa Trump on kateellinen.

Tai ehkä Halla-aholle riittäisi, että hän pääsisi hallituksessa sannamariniksi.

Vappupuheen perusteella Jussi Halla-ahon eväät riittävät tupakokousten agitaattoriksi Ilmari Kiannon Punaisen viivan mukaisesti.

Kun mikään ei riitä.

Kuva Mora Sixi

 

Kuvassa voi olla tekstissä sanotaan Jussi Ha Halla- vappupuhe 1.5.2023: -Suomi toivottavasti ja uskoakseni ottaa nyt askeleen takaisin kohti normaalia, länsimaista demokratiaa ja askeleen poispäin pohjoiskorealaisesta poliittisesta kulttuurista, jossa hallitsijat nostetaan elämää suuremmiksi ja arvostelun tuolla puolen oleviksi kulttihahmoiksi. Toisaalta taas sitten: Pääministerin ympärille on rakennettu henkilökultti. Mestari Mestari Mestari Mestari Mestari Mestari... 52021

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu