Helpottaako Riikka Purran perussuomalainen ilmastoahdistus NukkuMatin heittäessä unihiekkaa?

Perussuomalainen ilmastoahdistus nousee viidakkokuumeena sitä mukaa, kun puhutaan ilmastonmuutoksen torjunnasta.

Kun tasavallan presidentti Sauli Niinistö piti kansallisen puheenvuoron YK:n yleiskokouksessa, niin perussuomalaisten kuumemittarista loppui mitta-asteikko. Puhe oli niin kuumaa tekstiä, että varmasti se sai sapenkin kiehumaan. Tarkoitan perussuomalaisia, jotka uskaltavat lukea ilmastonmuutoksesta kertovaa tieteellistä tekstiä ja sen lisäksi vielä ymmärtävät lukemaansa.

Sauli Niinistö totesi puheessaan: ”Ei ole liioiteltua todeta, että meillä on edessämme maailmanlaajuinen ilmastohätätila. Ja kaikesta tästä huolimatta tilanteen kiireellisyys ei näy tekojemme tasolla.”

Samaan aikaan Niinistön vastakohta Riikka Purra viestittää Työmiehen Touhutunnilla, ettei perussuomalaisilla ole yhtään ilmastotoimea, johon puolue olisi valmis. Purran viesti on päinvastainen kuin presidentin, teollisuuden, Suomen hallituksen sekä muiden vastuullisten päättäjien, jotka ovat huolissaan nuorten ja lasten tulevaisuudesta.

Kun toimittaja penäsi Riikka Purralta, minkä takia Suomen ei pitäisi panostaa uuteen teknologiaan ja olla eturintamassa ilmastonmuutoksessa, vastaus on tyrmäävä:

”Kuten pyrin korostamaan, myös teknologioiden kannalta siellä keskitasolla oleminen ilmastopolitiikassa olisi paljon järkevämpää.”

Suomen teollisuudelle on Purran mielestä parempi olla jossain Afrikan maiden tasolla teknologiassa samaan aikaan., kun muut maat, kuten EU ja USA, satsaavat miljardeja ilmastoteknologiaan hallitakseen tulevaisuuden markkinoita ja saadakseen miljardien voittoja sekä verotuloja hyvinvoinnin lisäämiseksi. Purra työntää Suomea kivihiilikauteen, kääntää kelloa reilut sata vuotta taaksepäin.  Ehkä se liittyy Purran puolueen mantraan ”Suomi takaisin – kivihiilikauteen”.

”Suomi haluaa olla kunnian­himoisempi kuin EU – emme pidä sitä hyvänä”, julistaa Purra.

Ei, vaan pienenä maana Suomen pitää olla kunnian­himoisempi kuin EU ja USA yhteensä. Kyse ei ole ainoastaan ilmastopolitiikasta, vaan myös Suomen teollisuuden kilpailukyvystä ja tulevaisuudesta, jota  kunnian­himoinen  ilmastopolitiikka tukee. Hallituksella on kunnianhimoinen ilmastopolitiikka, mutta ongelmia riittää, kun junassa on oikeiston jarruvaununa keskusta. Kunnianhimoisia tavoitteita on kabineteissa yliviivattu ja vihreille ivailtu, mistä huomaa, miten tehokkaasti persuspropagandan talikko uppoaa keskustan peltoon kääntäen sitä kasvimaakseen.

Mitä tapahtuisi Suomen ilmastohätätilalle, mikäli hallituksessa istuisivat keskusta, perussuomalaiset, kokoomus ja kirsikkana kakun päällä kristillisdemokraatit? Ehkä silloin teknologiateollisuus äänestäisi jaloillaan ja siirtyisi sinne, missä kannetaan huolta myös lastemme tulevaisuudesta ja missä politiikka ei pyöri kvartaalitaloutta edustavien petteriorpojen ja riikkapurrien navan ympärillä. Ehkä myös moni lähtisi pakolaiseksi johonkin sivistysvaltioon, kun Suomea hallitsisi talibanistinen arvokonservatismi.

Riikka Purran ilmastoahdistus tosikkomaisessa puusilmäisyydessään on kuin seuraisi  mustaa komediaa, jonka tietää jossain vaiheessa näytöstä muuttuvan tragediaksi. Sitä odotellessa, pysykää kanavalla ja seuratkaa Työmiehen Touhutunteja, aikuisten Pikku Kakkosta, joka päättyy DDR:n NukkuMatin heittäessä  unihiekkaa silmille.  Hyvää yötä, sammuttakaa valot!

 

Perussuomalaiset ovat tunnettuja siitä, miten he kopioivat muiden tekstejä, kuten Laura Huhtasaari, jonka gradussa 80 prosenttia oli kopioitua. Sillä pääsee heittämällä EU parlamenttiin edustamaan perussuomalaista arvomaailmaa, yhdessä Teuvo Hakkaraisen kanssa.

Entä Työmies NukkuMatti?

Soini: Ilmasto-ohjelman kopioiminen Metalliliitolta ei ongelma.” Ei tosiaan perussuomalaisuudessa kopiointi ole ongelma, vaan tapa päästä eteenpäin puoluehierarkiassa sekä saada äänestäjien varaukseton kannatus.

Työmies lähti Metalliliitosta Timo Soinin leipiin. Iltasanomien uutisista: ”Yle Uutiset kertoi kuitenkin perjantaiaamuna, että ilmastomalli on lähes sanasta sanaan samanlainen Metalliliiton vuoden vanhan kannanoton kanssa.”

 

+4

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu