Helvettiin ei voi kukaan joutua

Helvetti on käännös paikannimestä Gehenna, joka hepreaksi tarkoittaa Ben-Hinnomin laaksoa. Ennen ajanlaskun alkua ja sen jälkeen laaksossa oli kaatopaikka, jossa paloi sammumaton tuli. Roomalainen historioitsija kertoi, että helvetin tulen kajastus näkyi öisin Jerusalemiin asti.

Helvetillä on julma historia. Laaksossa juutalaiset polttivat lapsiaan Baalille, mistä profeetta Jeremia kertoo kirjoitustensa luvuissa 7 ja 19. Jeesus puhuessaan helvetin tulesta viittasi samalla laakson synkkään historiaan, joten fariseukset ja kirjanoppineet tiesivät varmasti, mitä kipukohtaa juutalaisuudessa osoittettiin vertauksilla ”murhalaaksosta”.

Siten helvettiin ei enää kukaan voi joutua. Helvetin tuli sammui noin 1950 vuotta sitten roomalaisten hävittäessä Jerusalemin.

Puhuessaan Gehennasta Jeesus on viitannut Vt:n uhraamiseen. Uhrata ei voi kuoleman jälkeen, mikä kumoaa väitteen, että Jeesus tarkoitti helvetillä tuonpuoleista rangaistusta. Jeesus osoittaa, minne uhrattu jäsen pitää heittää, kaatopaikan tuleen. Vapaasti suomennettuna: leikkaa viettelevä käsi irti ja uhraa se suolan kanssa Kolavan kaatopaikalle, ettei käden mukana koko tuumis joudu Kolavalle.

Uhraamisesta: ”Ja jos sinun silmäsi viettelee sinua, heitä se pois. Parempi on sinun yksisilmäisenä mennä elämään, kuin kaksi silmää omistavana tulla heitetyksi Gehennaan (helvettiin), jossa heidän matonsa ei kuole eikä tuli sammu. Sillä jokainen tulella suolataan, ja jokainen uhri suolataan suolalla.”

Entä kuka heittää uskovaisten mukaan helvettiin? Kirkon Ut:n väärennös antaa ymmärtää, että Jumala heittää luotujaan helvettiin ja vain siksi, ettei usko kirkon evankeliumia.

Kirkon Ut:”Älkää pelätkö niitä, jotka tappavat ruumiin mutta eivät kykene tappamaan sielua. Pelätkää sen sijaan häntä, joka voi sekä sielun että ruumiin hukuttaa helvettiin”

Ei helvettiin voi hukkua. Sama väärennös on tehty Joh.3:16, jossa kreikan tuhoutumista tarkoittava sana on käännetty hukkumiseksi. Mutta helvetissä voi tuhoutua.

Jae sanatarkasti suomennettuna Rauhan julistuksesta: ”Ja älkää pelätkö ruumiin tappavia, sillä sielua eivät kykene tappamaan. Mutta pelätkää enemmän kykenevää sekä sielun että ruumiin tuhoamaan Gehennassa (helvetissä).”

Raamatussa sielu ja veri ovat synonyymejä. Kun ihminen kuolee, niin veren mukana myös sielu kuolee. Ihmisen henki palaa antajansa Jumalan luo. Kaatopaikan hallitsija voi sen sijaan tuhota sekä sielun että ruumiin hallitsemallaan kaatopaikalla. Siten sanonta maailma on yksi suuri helvetti kuvaa osuvasti Jeesuksen vertausten sanomaa Gehennasta.

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu