Herra puheenjohtaja, arvoisa puheenjohtaja, herra, herra, herra, herra…
Tulipa taas kerran sivusta kuunneltua eduskunnan kyselytuntia ja taas kerran ärsytyskynnys ylittyi.
En ota kantaa puheiden sisältöön, vaan minuutin välein toistuvaan monotoniseen papukaijakieleen, herra puheenjohtajaan, arvoisaan puheenjohtajaan, herra puheenjohtajaan…
Kansanedustajat voivat herroitella ja rouvitella keskenään hiekkalaatikollaan, mutta kun eduskunnan istunto televisioidaan, niin pitääkö osoittaa joka ikinen pätkäpuhe herra puheenjohtajalle? Kun kansa on edustajat valinnut, niin puhukoot edustajat kansalle eikä puheenjohtajalleen.
Mistä löytyisi edes yksi rohkea kansanedustaja, joka aloittasi puheensa ilman herrotteluja tai sanoisi: Arvoisat katsojat tai vain Katsojat?
Kansanedustajat, päästäkää meidät katsojat ja kuuntelijat herrottelunne piinasta.
Armeijassa on pakko herroitella, mutta on vaikea ymmärtää, miten kukaan täysipäinen alistuu siihen vapaaehtoisesti?
Yleinen tapakulttuuri romahti 60-luvun lopun ”kulttuurivallankumouksen” seurauksena. Teitittely lopetettiin asiakaspalveluksessakin ja kunnioitus perinteisiä arvoja kohtaan saatettiin naurunalaiseksi.
On positiivista, jos eduskunnassa, Suomen tärkeimmässä valtioinstituutiossa, noudatetaan edelleen sellaista käytäntöä, joka ylläpitää sen arvovaltaa. Se on myös hyvin kansainvälinen tapa.
Ilmoita asiaton viesti
”On positiivista, jos eduskunnassa, Suomen tärkeimmässä valtioinstituutiossa, noudatetaan edelleen sellaista käytäntöä, joka ylläpitää sen arvovaltaa.”
Jos papukaijakulttuuri ylläpitää arvovaltaa, niin mitä se kertoo arvovallan sisällöstä?
Englannin demokratia on vanhempi kuin Suomen. Kannattaa verrata menoa Suomen aneemiseen tapakulttuuriin, jossa on vahvoja jäänteitä sääty-yhteiskunnasta. No, sinne ollaan menossa.
Orpon/Purran kauhukabinetti jakaa kansaa kahtia, rikkaisiin ja köyhiin. Rikkaat repivät Suomessakin joka vuosi kaulaa työtätekevään luokkaan.
Se sopii persuille. Aamutelkussa Jani Mäkelä yhdessä RKP:n edustajan kanssa puolusti kiihkeästi hallituksen leikkauksia, jotka kohdistuvat nuoriin.
Piti sekin päivä nähdä, vaikka en uskonut mahdolliseksi.
Ilmoita asiaton viesti
Puhemies olkoon arvossaan, jos osaa olla arvokas ja riippumaton.
Sen sijaan eräs ”pääpapukaija” on puheenjohtajana toimiva Orpo, joka toisti toistamiseen ”hyvä hallitusohjelmamme ja, kun hyvä hallitusohjelma …ja, kun hallitusohjelmassa työ on paras sosiaaliturva ja, kun….”
Minusta työministeri Arto Satonen sen sijaan huiskukäsineen huitoo asioita ymmärrettäväksi. Hän osaa perustella erinomaisesti asiat tietäen pilkun puolikkaankin, mitä niistä voisi seurata, vaikka olisi eri mieltäkin näistä hallitusohjelman papukaijoista.
Ilmoita asiaton viesti
Kerran kun kuuntelin livenä poliitikkojen touhuista, ja siihen mihin sitoutuvat, aina sopivaa suun käyttöä myöten, ihan jopa asiaa koskien…
En enää ihmettele, jos kerrontaa merkityksellisistä tapahtumista ei kovin paljoa kerrota, vaikka kokemusasiantuntemusta olisi ladata pöytään.
Siten otsikko sisältöineen, … aika lailla tämän käytännön demokratian mukaista, jossa evästyspohja varmasti riittävän varmistettu.
On totta, että asian kautta voi tehdä brutaliikkaa, tai asiasta tuottaa joku muu tätä.
Ilmoita asiaton viesti
kirkkoHERRA, sotaHERRA, taivaan HERRA, pankkiHERRA, virkaHERRA, maaHERRA , kartanonHERRA, tehtaan HERRA, kunnan HERRA, hallitusHERRA, yhtiön HERRA, metsäHERRA, HERRA puhemies, HERRA ministeri,HERRA pääministeri, HERRA presidentti, HERRA tuomari, HERRAStuomari jne…
– Olemme olleet perinteisesti nöyrää ja nöyristelevää kylläHERRAkansaa mutta taitaa loppua esim. 60-luvulla syntyneisiin?
( ”HERRUUS” on varattu ja oikeutettu lähinnä miehille ja JUMALALLE, sillä nainenhan on luotu mies-HERRAN kylkiluusta ja on siten MIES-herralle alamainen, kuten mm. Räsänenkin on todistanut.)
Ilmoita asiaton viesti
Joka rukoilee ja veisaa, ei ajattele
-Albert Camus
Ilmoita asiaton viesti
S-.Niinistö vieraili Roomassa seurustellen politiikan voimahahmo pääministeri Giorgia Melonin sijaan presidentti Mattarellan kanssa, jolla tosin oli mukanaan oma tytär kuvattuna tohtori Jenny Haukion rinnalla.
Mutta niinhän sanotaankin ajan hengen muutoksien paljastuvan, kun jotakin ei näy omien aistien havaitsemana läsnä, vaan onkin jossakin muualla.
Ilmoita asiaton viesti