Israel ei ole valittu kansa eikä ikiyö ole päättynyt

Israelin valtiota puolustetaan laajasti sillä perusteella, että juutalaiset ovat Jumalan valittu kansa.

Asia ei mene niin. Aabraham oli Jumalan valittu ja Aabrahamissa hänen biologiset jälkeläisenä tulevat siunatuiksi. Ei kansaa valittu, vaan Aabraham.

Apostoli käy Roomalaiskirjeen 11:sta luvussa lävitse Israelin lankeemusta. Jakeesta 28: ”valinnan mukaan he ovat rakastettuja isien vuoksi”.

Mitä se mahtaisi tarkoittaa lähes 2000 vuotta myöhemmin?

 

Aabraham ja islam

Aabraham on Vanhan testamentin keskeisin henkilö. Siten tärkein teema valintaan liittyen on se, ketkä tulevat siunatuiksi Aabrahamin biologisina jälkeläisinä.

Koraanissa Raamatun kertomus Aabrahamista on käännetty päälaelleen. Aabraham ei uhrannut Iisakkia Jumalalalle, vaan esikoisensa Ismaelin. Koraanissa Ismaelin äiti Haagar ei ollut orja, vaan samanarvoinen vaimo kuin orjuudesta vapaa Saara. Näin Ismaelista on muokattu Aabrahamille annettujen biologisten lupausten oikea perillinen.

Mielestäni tärkein pointti islamissa liittyy siihen, että Jeesus voidaan alentaa riviprofeetaksi. Muhammed on oikea Jumalan profeetta, joka Abrahamin biologisena esikoissiemenenä kumoaa Jeesuksen ilmoituksen.

Islam on ilmestysuskontona nerokas syrjäyttäessään Raamatun keskeisen ilmoituksen. Ihminen ei ole voinut islamin sanomaa keksiä.

Muhammed saikin näkyjä enkeli Gabrielilta, joka antoi Keskipäivän suuran. Koraanin laskeutuminen Muhammedille alkoi ramadanina, yhdeksäntenä kuukautena.

 

Teologinen pähkinä

Miksi Jeesus on niin keskeinen, että hänen elämäntyönsä mitätöiminen näyttäytyy islamin tärkeimpänä tehtävänä? Jeesuksen ohittaminen tapahtuu hienovaraisesti, ikään kuin huomaamattomia kiertoteitä käyttäen.

Entä miksi Raamatun ilmoittama Jumala on ollut hiljaa noin 1950 vuotta?

”Niin kauan kuin päivä on, tulee meidän tehdä hänen tekojansa, joka on minut lähettänyt, sillä tulee yö, jolloin ei kukaan voi työskennellä.” (Joh.9:4)

Päivä oli silloin, kun ”me”, Jeesus opetuslapsineen, teki työtä. Kun valitut apostolit poistuivat, tuli ikiyö.

Paljon työtä tehdään ja paljon puhutaan, mutta ”Jumalan valtakunta ei ole sanoissa, vaan voimassa”.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu