Jordan Peterson saapuu Helsinkiin saarnaamaan, oletko valmis suureen herätykseen!

Kristillisen konservatismin supersaarnaaja, psykologi ja jungilainen teoreetikko, Jordan Peterson saapuu syksyllä Helsinkiin pitämään herätyskokousta. Peterson on katolisen maailmankuvan mannekiini, vaikka ei sitä itse näytä, ainakaan ulospäin, tiedostavan.

Katolilaiset ovat ottaneet avosylin Petersonin vastaan, sillä he tunnistavat Petersonissa The Kirkon äänen. Katolilainen Emil Anton yhdistää osuvasti kardinaali Joseph Ratzingerin sekä Jordan Petersonin: ”Peterson on nyt se mies, joka voi saada agnostikkojen massat tajuamaan, että heidän on elettävä joko käytännöllisinä ateisteina tai käytännöllisinä uskovina, ja että jälkimmäinen on näistä parempi tie.”

Uusi tie -lehti osuu Peterson analyysissään nappiin: ”Hän lukee Raamattua selvästi sveitsiläisen psykoanalyytikko Carl Jungin näkemysten läpi, ja Petersonista kertomukset ilmentävät jotain ihmissuvun jaetusta biologisesta ja sosiaalisesta perimästä, psykologisista arkkityypeistä.”

Carl Jung oli harras katolilainen, mikä paistaa hänen tuotantonsa lävitse, kuten teoksessa Job saa vastauksen. Oppi-isä ja oppipoika teema yhdistää Jungia ja Petersonia.

Kaikki tiet vievät Roomaan.

Roomassa ei odota apostolinen kirkko, vaan katolisuuden perusidea kaikessa universaalisuudessaan – mariologia. Epäjumalan palvontapaikka on osittain peitetty, ikään kuin häveliäisyydestä.

Jordan Petersonin saarnoissa Neitsyt Marian patsasta kaikki kansat ja kielet kutsutaan ekumenian hengessä kumartamaan, kuten muslimit rukoillessaan kääntyvät Mekkaan päin.

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu