Julkkispappi Kari Kanalan saarnaama armo on kylmäävää armottomuutta

Kari Kanala twiittasi: ”Armo. Armossa ei ole mitään ehtoja. Armossa ei ole sivulauseita; ei mutta-sanaa, joka tekee tyhjäksi aiemmin sanotun. Armo on. Tai armoa ei ole. Armon vastakohta on suoritus. Usko ei toimi ilman rakkautta. Toivo on tyhjä ilman armoa. Armo ja rakkaus, siinäpä tärkeimmät.”

Vastasin kysymyksellä: ”Kanala armosta armottoman kirkon pappina? Absurdia, koska lue Mar.16:16. Kerro ajatuksesi joko kirkostasi tai Jeesuksesta.”

Kari Kanala ei ole vastannut. Kukaan kirkossa ei vastaa kysymyksiin, jossa he joutuisivat maalaamaan niin itsensä kuin kirkkonsa nurkkaan.  Kirkko on täynnä ihmisiä, joiden Jumala on The Kirkko.

Mitä lukee Markuksen evankeliumin luvussa 16:sta, jakeessa 16:sta?

1938 käännös: ”Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.”

1992 käännös: ”Joka sen uskoo ja saa kasteen, on pelastuva. Joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.”

Vuoden 1992 käännös ilmaisee asian suoraviivaisimmin:  ”Joka sen uskoo ja saa kasteen”, ei joudu ikuiseen helvetin tuleen. Kirkko kastaa. Vauvojen hätäkaste nousee samasta lähtökohdasta. Kastamaton lapsi joutuu helvettiin. Vain luterilaisen pappi pystyy pelastamaan vauvan kirkon antamin valtuuksin helvetin ikuisesta tulesta.

Kari Kanala on helsinkiläinen kirkkoherra. Helsingissä noin puolet kuuluu luterilaiseen kirkkoon. Siten toinen puoli helsinkiläisistä on menossa ikuiseen kadotukseen. Sen sijaan että Kanala saarnaisi helvettiin meneville kirkon evankeliumia, hän tanssii tahtien kanssa ja vihkii aviopareja alttarilla jossain hömppäohjelmassa. Kari Kanala antaa kasvonsa kirkolle siinä missä tuomiokapitulin pääinkvisiittori Teemu Laajasalo kasvoineen valvoo kirkko-opin puhtaana pitämistä.

Kuka vastaisi Kanalan puolesta kysymykseen ”kerro ajatuksesi joko luterilaisesta kirkosta tai Jeesuksesta ottaen huomioon Markus 16:16:sta?”

Vastaus on helppo. Jos vastaa oikein, ymmärtää, miksi kukaan kirkossa ei uskalla avata suutaan. Papit tietävät, että Isoveli valvoo tuomiokapitulissa kirkko-opin puhtautta. Papit on pelolla opetettu ymmärtämään, että jos paljastaa kirkon valheita, niin se on pahin häpäisy The Kirkko nimistä jumalaa vastaan.

Inkvisition miekka valvoo! Mutta mitä?

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu