Jussi Halla-aho loi itsestään uhrimyytin kertomalla tarinaa koulukiusatusta nuoresta

Uusi Suomi: ”Uutuuskirja: Nuori Jussi Halla-aho kertoi olevansa ”ylpeästi arjalainen” – Rehtori: ”Jos hän oli koulukiusattu, hän oli varmasti myös koulukiusaaja” Perussuomalaisten Jussi Halla-aho on kertonut olleensa lapsena koulukiusattu. ”Voisin sanoa aivan yhtä lailla, että jos hän oli koulukiusattu, hän oli varmasti myös koulukiusaaja”, yläasteaikainen rehtori sanoo Lauri Nurmen kirjoittamassa epävirallisessa elämänkerrassa. Kirja kertoo myös Halla-ahon ajatuksia juutalaisista ja etnonationalismista.”

Jussi Halla-aho on nuoresta lähtien rakennellut uhritarinaa elämästään. Hän on urallaan noussut uhriutumisen lyömättömäksi Suomen mestariksi. Uskoin itsekin Halla-ahon tarinaan koulukiusatusta nuorestä, vaikka se ei mitenkään sopinut hänen profiiliinsa.

Enemmin näkee Halla-ahon koulukisajana, joka saatuaan kiusaamaltaan takaisin rientää kertomaan kavereilleen ja opettajalle, miten häntä kiusataan. Samalla uhrivaihteella on ajettu eduskunnan puhemieheksi.

Aikuisena Halla-aho on vähintään flirttaillut etnonationalismin kanssa ja kirjoittanut holokaustista holo-hölinänä ja holo-hölöttäjistä. Kun sitten Halla-ahoa kutsutaan fasistiksi, hän itkee apuun poliisia ja katsoo kunniaansa loukatun.

Halla-ahon uhriutumisen etiikkaan nousee hänen väitteensä Sauli Niinistön vääristyneestä todellisuuskuvasta, kuten Halla-aho viittasi tasavallan presidenttiin vaalitentissä: ”Se, mitä ministerien oli väitetty tehneen ja sanoneen, oli vääristynyt kuva todellisuudesta sellaisena kuin minä sen tunnen.”

Me ohjelmaa katsoneet kuulimme perussuomalaisen joukkouhrautumisen Halla-ahon suun todistuksena. Jopa Sauli Niinistö tasavallan presidentin roolissaan ja poliittisesti sitoutumattomana kohteli perussuomalaisia ministereitä väärin. Uhriutumisen mestari näytti parasta osaamistaan.

Kun Halla-aho on presidenttiehdokkaana, ei media ole kysynyt hänen suhteestaan holokaustiin ja etnonationalismiin?

Halla-ahosta Suomi saisi presidentin, jonka rinnalla Orpon kauhukapinetti willerydmaneineen ja riikkapurrineen olisi kevyttä viihdettä verrattuna Halla-ahon maailmanlaajuiseen Scripta horroriin.

 

Image

 

Jussi Halla-ahon presidenttivaalimainos on tahattoman koominen. Wille Rydman kertoo tarinaa ja Halla-aho juo mukista, katsoo ulos ikkunasta ja kävelee kaduilla, kuin yksinäinen koulukiusattu nuori. Mainoksen tärkein pointti on siinä, että Halla-aho ei sano mitään. Jos hän sanoisi sanankin, presidentillisen illuusion tavoittaminen romuttuisi.

Mainosnikkarit ovat oivaltaneet oleellisen. Eikö mikään toinen taho ymmärrä, miksi Halla-aho ei puhu omassa mainoksessaan? Mikä on ongelman nimi?

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu