Katolisen kirkon mukaan luterilaiset eivät voi pelastua

Uuden Suomen blogeissa on ollut propagandistisia kirjoituksia katolisesta kirkosta, joten on syytä avata The Kirkon uskonoppia.

Käytän apuna Katolisen kirkon katekismusta, koska siitä löytyy sitova ilmoitus.

”Kirkon ulkopuolella ei ole pelastusta”
846. ”Miten tämä kirkkoisien usein toistama tulisi lause käsittää? Myönteisesti muotoiltuna se tarkoittaa, että pelastus tulee kokonaan Kristukselta, Päältä, kirkon  kautta, joka on hänen ruumiinsa. Tästä syystä eivät sellaiset ihmiset voi pelastua, jotka huolimatta siitä että tietävät Jumalan perustaneen Jeesuksen Kristuksen kautta katolisen kirkon autuuteen välttämättömäksi, eivät kuitenkaan tahdo siihen liittyä tai siinä pysyä.”

Katolaiset koettavat sinnikkäästi  pelastaa luterilaisia. Ekumenia on portti The Kirkkoon.

”Vatikaani II: Dekreetti Unitatis redintegratio ekumeniasta. 1964

9. On tärkeätä, että tunnemme erossa olevien veljien mielenlaadun. Sitä varten tarvitaan välttämättä tutkimuksia, jotka on suoritettava totuudenmukaisesti ja hyväntahtoisessa hengessä. Pätevällä tavalla koulutettujen katolilaisten tulee hankkia paremmat tiedot veljille ominaisesta opista ja historiasta, hengellisestä elämästä ja jumalanpalveluksesta sekä uskonnollisesta psykologiasta ja kulttuurista. Sangen hyödyllisiä ovat tähän tarkoitukseen yhteiset kokoukset, joissa erityisesti teologisia kysymyksiä käsitellään tasavertaisuuden pohjalla. Osanottajien tulee olla todellisia asiantuntijoita ja toimia esimiestensä valvonnassa. Sellaisessa dialogissa ilmenee myös selvemmin, mikä on katolisen Kirkon todellinen asema ja luonne. Tällä tavoin opitaan paremmin tuntemaan erossa olevien veljien mieltä ja heille voidaan soveliaammalla tavalla selittää meidän uskoamme.”

Pappeuden sakramentti estää ehtoollisyhteyden eli eukaristian vieton muiden kristittyjen kanssa.

”1400. Reformaatiosta syntyneet, katolisesta kirkosta erossa olevat kirkolliset yhteisöt ”eivät, lähinnä pappeuden sakramentin puuttumisen vuoksi, ole säilyttäneet myöskään eukaristian salaisuuden alkuperäistä ja täydellistä olemusta”. Tästä syystä ehtoollisyhteys näiden yhteisöjen kanssa ei katoliselle kirkolle ole mahdollinen.”

Pappeuden sakramentti on samalla perussyy siihen, miksi vain katolilaiset voivat pelastua. Ainoastaan katolinen pappi voi antaa syntejä anteeksi. Luterilaisten pappien synninpäästöt eivät ole päteviä. Syntien kanssa ei voi pelastua.

Kaikki pelastustiet vievät Roomaan.

Ei katolinen kirkko ole sen huonompi valinta kuin mikään muukaan kristillinen seurakunta. Hyvä. jos jossain löytää levon sielulleen. Aika paljon kristillistä älymystöä on valinnut kipuilujen jälkeen The Kirkon.

Lutherin mielestä katolisen kirkon paavi oli antikristus. Siten katolilaiset ovat antikristuksen seurakuntaa.

Mitä valita, jos tuntee sisäinen pakon päästä johonkin seurakuntaan? Jos henkilökohtaisesti olisi pakko valita seurakunta, niin tällä hetkellä katolinen kirkko olisi kolmen pääehdokkaan joukossa.

Lutherin opit ovat julmimmasta päästä ja ne ovat ristiriidassa Uuden testamentin kanssa. Hänen vanhurskauttamisoppinsa on heikompi esitys kuin The Kirkolla. Jotain oleellista katolinen on pystynyt säilyttämään vuosisataisen perinteensä ansioista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu