KD hirttäytyy uskontoon, räsäsläisyyteen

Iltalehti: ”KD-naisten puheenjohtaja erosi puolueesta kesken hallitusneuvotteluiden – ”Puolue hirttäytyy uskontoon.”

Asian voi ilmaista selkeämmin, kristillisdemokraatit on hirttäytynyt konservatismiin, jota voi kutsua räsäsläisyydeksi. Räsäsläisyys on KD:ssa sateenvarjo erilaisille äärikristillisille suuntauksille, joita puolueessa edustavat mm. Arto Antturi ja Mika Ebeling.

KD:n puheenjohtajaa Sari Essayah näyttäisi olevan räsäsläisten panttivanki, mutta se saattaa olla näköharhaa. Essayah ei ole liiemmin asettunut puolustamaan vähemmistöjen asemaa, joten räsäsläisyys sopinee hänen vakaumukseensa.

Essayah tahtoo ilman ehtoja johtaa Suomea sitoutuneena vahvasti perussuomalaiseen äärioikeistolaiseen arvopohjaan.

KD edustaa räsäsläisyyden kautta samoja ”kristillisiä” perhearvoja kuin Vladimir Putin kirkko, jota johtaa Putinin entinen KGB toveri patriarkka Kirill.

 

Kirjoitin yli vuosi sitten edelleen ajankohtaisen blogin Venäjän kirkon ja räsäsläisyyden yhteisestä sotarintamasta:

Putinin uskonsota Ukrainassa riisui naamiot Päivi Räsäseltä ja hänen tukijoiltaan

Päivi Räsänen on vastustanut intohimoisesti Pride-kulkueita. Kuukausi sitten hän sai lisää vaikutusvaltaisia tukijoita Venäjältä, kuten patriarkka Kirillin ja Putinin.

Venäjän ortodoksikirkon johtaja, Moskovan patriarkka Kirill on pitänyt puheen, jossa hän perusteli Ukrainan sotaa taistelulla liberaaleja läntisiä arvoja vastaan. Sunnuntaina 6. maaliskuuta pitämässään puheessa Kirill nosti erikseen esiin Pride-tapahtumat ja niiden kulkueet.”

Päivi Räsänen kirjoitti Uuden Suomen puheenvuorossa:

”Pride2020 julistaa olevansa ihmisoikeustapahtuma, mutta tosiasiassa kyse on lgbt-ideologiasta, jonka tavoitteena on murtaa ihmiskunnan historian ja jatkuvuuden perusta,”

Patriarkka Kirill: ”Jos ihmiskunta hyväksyy, että synti ei ole Jumalan lain vastaista, jos ihmiskunta hyväksyy, että synti on ihmisen käyttäytymisen vaihtelua, ihmisen sivilisaatio päättyy siihen”. ”Pride-kulkueiden tarkoituksena on osoittaa, että synti on yksi muunnelma ihmisen käyttäytymisestä.”

Myös Räsänen kertoo, että homous on synti, vaikka Ut ei sano homoutta missään kohdin synniksi. Kun Räsänen argumentoi samalla tavalla kuin Putinin kirkon edustaja, niin se osoittaa, mistä homofobioissa on kysymys.

Sauli Niinistö totesi Venäjän hyökättyä Ukrainaan: ”Naamiot on riisuttu.”

Naamiot on riisuttu, ei ainoastaan Putinilta, vaan myös Kirilliltä ja Räsäseltä sekä heidän ideologioidensa tukijoukoilta. Putin antaa Ukrainassa näytteen siitä, mihin Raamatun vastaiset homofobiat johtavat. Tämä on nähtävissä myös Afrikassa, jonne kristillinen lähetystyö kylvi vihan siemenet homovastaisuudessaan.

Miten pelastaa Afrikka pelastajiltaan? Miten pelastaa Ukraina pelastajiltaan? Miten pelastaa Suomi pelastajiltaan?

Natsi-Saksassa homoja tapettiin keskitysleireissä siinä missä juutalaisia. Ehkä vainot toistuvat Ukrainassa, mikäli venäläiset miehittäisivät sen. Entä jos Kristillisdemokraatit yhdessä perussuomalaisten kanssa saisivat putinimaisen vallan?

Naamiot riisutaan viimeistään tuomiopäivänä, Matteus 25. Vuohet ja lampaat, väärämieliset ja oikeamieliset, ovat yhtä tyrmistyneitä. Ennakkoasetelmat ja -odotukset kaatuvat. Varmaa on kuitenkin se, ettei tuomio mene siten kuin Kirill tai Räsänen tai kristillisyys laajemmin on väittänyt itseriittoisessa omahyväisyydessään. Jos tuomio menisi siten kuin he uskottelevat, niin miksi lampaat ja vuohet ovat tyrmistyneitä?

Oikeamieliset perivät valtakunnan. Lammas, oikeamielinen, voi olla homo, ateisti, kristitty, muslimi… Kuten väärämielinen vuohi voi olla homo, ateisti, kristitty, muslimi…

Päivi Räsäselle, patriarkka Kirille, lähetyshiippakuntalaisille, ei ole kerrottu, että vanhurskaus on käännös kreikan oikeamielisyydestä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu