Kiitos hallitukselle, tyttöjen sukuelinten silpomislaki eduskuntaan. Entä miesten?

Viimein ollaan pääsemässä maaliin, kun tyttöjen sukuelinten julma ja epäinhimillinen silpominen kriminalisoidaan erillislailla.

Miksi vasta nyt?

Koska edellisen hallituksen oikeusministerinä istui rkp:n Anna-Maja Henriksson, jolle asia naisena ei ole ollut tärkeä. On keksitty ongelmia, jotta ei tarvitse suojella maahanmuuttajataustaisia tyttöjä.

”Viime hallituskaudella lakia valmistellut oikeusministeriön työryhmä päätti, ettei se esitä erillislakia asiasta. Lakia valmistellut aiemman hallituksen työryhmä perusteli asiaa ongelmilla, jotka koskevat etenkin silpomisen määrittelyä, lasten asemaa ja sukupuolten yhdenvertaisuutta.”

Salon Seudun Sanomien artikkeli aiheesta on hyvä. Kannattaa lukea, mikäli  aihe kiinnostaa.

Vuosia tyttöjen sukuelinten silpomisen kriminalisoinnin erillislakia ajanut Ujuni Ahmed toivoo, ettei joudu taas pettymään – lakiesitys etenemässä pian lähetekeskusteluun | SSS.fi

 

Pitäisikö ympärileikkaus kieltää?

Ympärileikkaus on ehkä maailman vanhin ja yleisin leikkaus. Se kuuluu rituaalisesti juutalaisuuteen ja muhamettilaisuuteen.

Ympärileikkauksia tehdään myös lääketieteellisistä syistä, kuten BXO ihottumasairauden sekä toistuvien tulehdusten hoidossa. Muitakin syitä löytyy, kuten liian kireä esinahka.

Ympärileikkaukseen liittyy siten myös kysymys miesterveydestä.

On ollut ikävän koomista lukea joidenkin miesten kommentteja, jossa veden käyttö ehkäisee alapään tulehdusoireita eikä siksi lääketieteellisesti voida  puolustaa ympärileikkausten hyötyjä. Näin voi puhua vain täydessä lääketieteellisessä ymmärtämättömyydessä.

Todennäköisesti kuumissa maanosissa ympärileikkaamattomien miesten ongelmat ovat yleisempiä kuin Suomessa.

En siis kannata ympärileikkauskieltoa.

Enemmin pohtisin, olisiko ympärileikkaus syytä tehdä lääketieteellisistä syistä johtuen rutiininomaisesti niille kantasuomalaisille lapsille, joiden vanhemmat kokevat sen tarpeelliseksi kokemusmaailmansa, kuten periytyvin iho-ongelmien, perusteella.

 

Ympärileikkaus Raamatussa

Joskus olen koettanut mm. Kotimaan blogeissa keskustella ympärileikkauksesta ja etenkin sen esikuvallisuudesta, mutta keskustelut ovat ajautuneet lastentarhan tasolle.

Ympärileikkaus Vahassa testamentissa on esikuva sydämen  ympärileikkauksesta, joten pieni maisti sallittakoon.

Roomalaiskirjeestä: ”…oikea ympärileikkaus on sydämen ympärileikkaus Hengessä, ei kirjaimessa…”

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu