Kommunismi on Uudesta testamentista kopioitu oppi

Onko kommunismi kopioitu Uudesta testamentista? Karl Marx oli juutalainen, mutta hänen isänsä käännyttyä luterilaiseksi, Karl poika varmasti tutustui Jeesuksen ja apostolien opetukseen.

Apostolien teoissa nimittäin kerrotaan omaisuuden tasajaosta.

”ja he myivät maansa ja tavaransa ja jakelivat kaikille, sen mukaan kuin kukin tarvitsi.”

”Ei myöskään ollut heidän seassaan ketään puutteenalaista; sillä kaikki, joilla oli maatiloja tai taloja, myivät ne ja toivat myytyjen hinnan ja panivat apostolien jalkojen juureen; ja jokaiselle jaettiin sen mukaan, kuin hän tarvitsi.”

Apostoli Paavali oli sitoutunut Jeesuksen oppiin ja toteaa: ”Sillä ei ole tarkoitus, että muilla olisi huojennus, teillä rasitus, vaan tasauksen vuoksi tulkoon tätä nykyä teidän yltäkylläisyytenne heidän puutteensa hyväksi, että heidänkin yltäkylläisyytensä tulisi teidän puutteenne hyväksi, niin että syntyisi tasaus, niinkuin kirjoitettu on: ”Joka oli paljon koonnut, sille ei jäänyt liikaa, ja joka oli koonnut vähän, siltä ei mitään puuttunut.””

Kristinuskolle kävi nopeasti samoin kuin myöhemmin kommunismille. Vallan turmelemat ihmiset valjastivat kristillisyyden sotaratsukseen alistaakseen niitä, joita oli kutsuttu vapauteen ja tasa-arvoon.

Muistan, miten yli 45 vuotta sitten luin Upon työpaikkaruokalassa Tiedonantajaa. Siinä oli laaja artikkeli neuvostoliittolaisesta oppineesta, joka vieraili Suomessa julistamassa kommunismin evankeliumia. Hänellä oli tohtorin tutkintoja ja kunnianosoituksia kommunismista enemmän meikäläisen päässä hiuksia. Kun kommunismi paljon myöhemmin romahti, niin pohdin, mitä hänelle kuuluu ja mitä on jäänyt jäljelle kaikista hänen kirjoistaan ja opetuksistaan?

Kun seuraavaksi tutustuin Lutherin ja monien muiden merkittävien kristillisten oppineiden kirjoihin ja elämään, niin sama tunne valtasi kuin Tiedonantajan äärellä. Kristillisten kirkkojen ja kommunismin elämänkaari on identtinen monessa suhteessa. Ne peilaavat toinen toisiaan ja toistavat samoja teemoja ihmisestä, niin hyvässä kuin pahassa.

Romahtaako kristillisyys samalla tavalla kuin kommunismi Neuvostoliitossa? Onko kumpikin rakennettu hiekalle? Myrsky huuhtoi kommunismin eikä se ole muuallakaan maailmassa onnistunut. Kristillisyyden perustukset koetteleva suuri myrsky ei sen sijaan ole vielä noussut, joten vastaus on edelleen avoin. Evankeliumin julistamisessa kristinusko on kuin jättiläistähdestä luhistunut musta aukko, jonka sisällä asustaa sisäpiirikansa eikä se pysty näkemään tapahtumahorisontin ulkopuolelle Jumalan valtakuntaan.

Entä oliko kommunismi Marxin idea, jolla toteutetaan Jumalan valtakunta ateismin oppien pohjalta, ilman korkeampia voimia? Marx oli innoissaan luettuaan Charles Darwinin Lajien synnyn, sillä sen varaan hän pystyi perustamaan uskonnon nimeltä kommunismi. Neuvostoliitossa Jumalan nimi oli Maannos.

Miksi valtakunta, tai tarkasti ottaen kuningaskunta, ei toteutunut apostolien aikana, vaikka seurakunta täydessä uskonvarmuudessa sitä odotti? Epäonnistuiko myös se projekti, kuten kommunismi?

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu