Kommunistiksi haukutut, tehdäänkö jussihalla-ahot?

Ny Tid -lehden päätoimittaja Janne Wass pohtii kysymystä Onko Jussi Halla-aho fasisti?

”Halla-aho yrittää puolustautua fasistiksi leimaamista vastaan väittämällä implisiittisesti, ettei voi olla fasisti, jos on ”laillisesti aktiivinen politiikassa”. Väite on absurdi. Saksan natsismi ja Italian fasismi olivat täysin laillisia jo ennen kuin nämä fasistiset puolueet demokraattisesti nousivat valtaan.

Sen jälkeen kaikki heidän tekonsa olivat tietysti laillisia omassa maassaan, koska hehän säätivät lait. Demokraattisen järjestelmän puitteissa toimiminen ei estä ketään olemasta fasisti. Useimmat historian fasistit ovat jossain vaiheessa toimineet demokraattisessa järjestelmässä.

Siksi jonkun kutsuminen fasistiksi ei ole suoraviivainen loukkaus samalla tavalla kuin jonkun kutsuminen idiootiksi tai paskiaiseksi. Jonkun kutsuminen fasistiksi on väite siitä, että kyseinen henkilö edustaa fasistista aatetta tai harjoittaa toimintaa, jotka ovat linjassa fasistisen aatteen kanssa. Se on kuvailu henkilön ideologisesta näkemyksestä.

Voisiko sitten olla kunnianloukkaus väittää, että joku edustaa tiettyä aatetta? Oikeudellinen yhteisymmärrys näyttää olevan: ei. On vaikea kuvitella, että joku voitaisiin tuomita siitä, että kutsuu poliitikkoa ”kommunistiksi”; muuten koko perussuomalaisten puolue olisi tuomittu kunnianloukkauksesta.”

 

Neuvostoliitto oli kommunistinen diktatuuri. Lenin ja Stalin olivat murhaajia siinä, missä Hitlerkin.

Blogistia on eri yhteyksissä nimitelty kommunistiksi. Perussuomalaiset haukkuvat surutta kommunisteiksi kaikkia, jotka eivät ole heidän kanssaan samaa mieltä.

Mitä jos me kommunisteiksi haukutut teemme jussihalla-ahot? Rikosilmoitus jokaisesta, joka haukkuu kommunistiksi. Meidän ei-poliitikkojen oikeudellinen suoja leimaamista vastaan on suurempi kuin Jussi Halla-aholla ja muilla politiikoilla.

Mutta olemmeko me kommunisteiksi haukutut yhtä herkkähipiäisiä kuin Halla-aho? Lisäksi pitää olla ilkeä, kun kiusaa poliisilla poliittisia vastustajiaan. Tyyli on Venäjältä.

Jos sitten oma rikosilmoitus menee roskakoriin, niin  eikö se jälleen kerran todista, etteivät Suomessa ihmiset ole poliisin edessä tasa-arvoisia?

Halla-aho avasi pandoran lippaan.

Ehkä se oli tarkoituskin? Jos oli, niin mitä ideologiaa Halla-ahon rikosilmoitus palvelee?

Liian moni pelaa venäläistä rulettia Suomen tulevaisuudesta.

 

Jälkikirjoitus liittyen nimittelyyn, jota on pohdittu kommenteissa.

Kuvassa voi olla 2 henkilöä ja tekstissä sanotaan Antti Wahlström @w_antti 2h Vastaus käyttäjille @Perussuomalain2ja @AnttiHuotari7 Olikos se mestari, joka juuri teki tutkintapyynnön sanan käytöstä. Äärioikeisto pelkää sanojen lisäksi kaikkea × 2 Peru 山 11 ထ. Perussuomalainen Suomi @Peru... 7 min Vastaus käyttäjille @w_antti ja @AnttiHuotari7 Mistä tähän äärioikeiston taioit, sinä punikkipersereikä? × 4 Antti Wahlström @w_antti Vastaus käyttäjille @Perussuomalain2 ja @AnttiHuotari7 Ei niitä tarvitse taikoa, ne tulee kyllä esiin kun vaan mainitsee.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu