Köyhät kyykkyyn, lääkkeiden hintaa nostetaan ja kaljan hintaa lasketaan 

Kun Orpon hallitus nostaa lääkkeiden hintaa ja ja samalla laskee kaljan hintaa, se lyö kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Kun köyhillä ei ole varaa ostaa lääkkeitä, heidän elinajan ennusteensa laskee. Ja kun kaljan hintaa lasketaan, samalla rahalla voi estää enemmän alkoholia. Näin myös kaljan juojien elinaika lyhenee. Heistä tulee sairaita nopeammin ja joutuvat ostamaan kallistuvia lääkkeitä.

Ehkä hallituksessa on ynnätty, että näin säästetään eläkkeissä. Ja koska sotesta leikataan, eivät sairaat ja alkoholisoituneet pääse helposti hoitoon, joten myös soten puolelta tulee lisää säästöä.

Näppäriä nämä oikeiston ekonomistit. Ehkä siinä on kaljamukin ääressä pohdittu, mitä kansantalous säästää, kun krematorioon tuodaan tilastollisesti enemmän porukkaa kuin ilman lääkkeiden kallistumista ja kaljan halpuutusta.

Sipilän hallituksessa kokoomus ja perussuomalaiset leikkasivat ensimmäiseksi lääkekorvauksista, lisäksi tuli 50 euron kertaomavastuu vuoden ensimmäisistä Kela-korvattavista lääkeostoista. Muistan hyvin, miten monet pienituloiset joutuvat jättämään lääkkeet apteekkiin, kun syödä pitää ja vuokra maksaa. Etenkin insuliinia käyttävät olivat pulassa.

Oikeiston ikuinen leikkaushinku iskee aina ensimmäiseksi lääkekorvauksiin. Rikkailla on mehiläiset, joihin pääsee isolla lompakolla tarpeen mukaan ja viivyttelemättä. Eipä olekaan siksi ihme, että Orpo ja Purra jakavat mehiläisille lisää rahaa, joka leikataan tavallisen kansan sotesta.

Oma suu on Orpolla ja Purralla tärkein täytettävä.

 

Pilapiirrokset Moksis

Kuvassa voi olla 1 henkilö ja tekstissä sanotaan Juho Romakkaniemi @Romak... 1pv Olisi hyvä puuttua kaikkeer vihapuheeseen. Esim. valheelliset väitteet että jotkut haluaisivat itsetarkoituksellisesti "kyykyttää työntekijöita ja työttömiä" tai "rankaista sairaita ja köyhiä" yöllisyytta ja taloutta kohentaessaan, olisi syytä kitkeä julkisesta keskustelusta. Köyhien, sairaiden ja työttömien olisi hyvä kuolla mahdollisimman hiljaa ja valittamatta kun taloutta kohennetaan. 10023

Kuvassa voi olla tekstissä sanotaan Mun palkka ei riitä elämiseen! Älä huoli, kyllä minä tulen sinun työlläsi erittäin hyvin toimeen. 872023

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu