Kristillisdemokraatit eivät edusta kristillisyyttä vaan herodilaisuutta

 

Kahta ideologisesti samanlaista puoluetta yhdistää se, että niiden puheenjohtajat ovat nukkehallitsijoita.  KD:n ääni ei ole Sari Essayah, vaan Päivi Räsänen. Perussuomalaisten joukkoja johtaa Jussi Halla-ahon adjutantti Riikka Purra kantaen julkisuuskuvan kiillottamiseksi puolueen lippua.

Kuinka teräksisessä otteessa Räsäsen ideologia johtaa kristillisdemokraatteja, niin se kävi selkeästi ilmi, kun Ruben Stiller haastatteli Audio Areenassa kristillisdemokraattien lääkäri kansanedustajaa Sari Tanusta. Keskustelua käytiin kansalaisaloitteesta, joka kieltäisi eheytyshoidot.

Sari Tanuksen kiertely ja kaartelu toi mieleen Halla-ahon. Kun Halla-aholta kysytään, mitä mieltä hän on vanhojen blogiensa sisällöstä, niin alkaa epämääräinen sanojen merkitysten pohtiminen. Kun Stiller kysyi Tanukselta, onko homous synti, niin sanat pyörivät suussa kuin kuuma kaurapuuro. Tanus päätyi kiertotietä tuomitsemaan homouden synniksi, vetäytyen epämääräisesti Raamatun taakse. Tästä voi päätelleä. ettei KD:n porukoista ilmeisesti kukaan ole lukenut Uutta testamenttia ajatus kumppaninaan, vaan tyyliin ”hauki on kala katso kuvaa seuraavalta sivulta”.

Uusi testamentti ei missään kohdin sano homoutta synniksi, mikä olisikin mahdotonta kokonaissanoman kannalta. KD:ssa noustaan tulkinnoissa apostolien sanan yläpuolelle, mikä on osa herodilaista retoriikkaa. Tarkoitus pyhittää keinot, kuten ääri-islamissa.

Jeesus kutsui Herodesta ketuksi. Tähän oli varmasti monta syytä, joista ehkä yksi oli Herodeksen oivallus yhdistää politiikka ja uskonto. Kristillisdemokraatit eivät ole keksineet politiikan ja uskonnon yhdistämistä, vaan heidän ideologiansa isä on itse pahuus nimeltä Herodes. Oma suu ja vallanhimo ovat tunnetusti paras motivaation lähde.

Jeesus kertoi, mitä Herodeksen ketullisuus tarkoittaa uskonnollispoliittisena liikkeenä:

”Varokaa ja kavahtakaa fariseusten hapatusta ja herodilaisten hapatusta.”

Suomalainen ymmärtää ruisleivän tarinasta, miten pieni määrä hapatetta hapattaa koko taikinan. Vanhassa testamentissa hapate kuvaa irtaantumista Jumalasta itsetarkoitukselliseen jumalanpalvelukseen.

Fariseukset olivat tiukkoja lain tulkitsijoita ja he  elivät muotojumalisesti noudattaen hurskaasti lain kirjainta, mutta sisimmässään he olivat oppiensa kovettamia, kyynisiä ja kylmiä.  Fariseukset liittoutuivat herodilaisten kanssa, sillä heidän maailmankuvansa lomittuivat toisiinsa.

”Silloin fariseukset menivät ja neuvottelivat, kuinka saisivat Jeesuksen ansaan sanoissa. Ja he lähettivät hänen luokseen opetuslapsensa herodilaisten kanssa.”

Herodilaiset, kristillisdemokraatit, ovat liitossa fariseusten, hurskaiden, sanan kuollutta kirjainta palvovien konservatiivikristittyjen kanssa. Tämä on globaali ilmiö. He puhuvat samaa kieltä ja heillä on sama mieli, aivan kuin Baabelin tornin rakentajilla. Fariseusten ja herodilaisten tarkoitus on tappaa Uuden testamentin elävä sana, jotta tie dystopian rakentamiseen avautuisi. Liittolaiset kutsuvat dystopiaansa Jumalan valtioksi.

Kirkkoisä Augustinus hahmotteli Jumalan valtion rakenteita. Aika korkealle tämä rakennelma loistonsa päivinä ylti, vaikka ei saavuttanutkaan Baabelin tornin mittoja. Unelma elää edelleen, sillä Donald Trump nimitti korkeimman oikeuden tuomariksi katolilaisen Amy Coney Barrettin, jonka tähtäimessä on katolilainen Jumalan valtakunta.

Kuka arvaa, ketkä ovat mielin kielin olleet paavin vieraina? Sisäministerin ominaisuudessa Päivi Räsänen sekä ulkoministerin toiminut katolilainen Timo Soini. Luulenpa, että he olisivat riemuissaan katolisesta Jumalan valtiosta, jossa homot ovat joka kaapissa tai eheytyshoidossa.

 

 

+3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu