Kristinusko on tehnyt hyvästä kuolemasta helvetin, ja miten se liittyy eutanasiaan?

Blogisti kirjoittaa eutanasiasta: ”Kuolemaan liittyvä kipu ja kärsimys ei aina ole pelkästään fyysistä. Elämän päättymiseen liittyy myös ahdistusta, merkityksettömyyttä, eroa läheisistä sekä yksin jäämisen pelkoa.”

Varmasti kuolemaan liittyy ahdistusta ja syvää pelkoa, mikäli on ottanut edes osittain todesta kristinuskon kauhutarinat kadotuksesta ja helvetistä. Kadotuksen perusteeman kirkko on väärentänyt, nimenomaan väärentänyt, Markuksen evankeliumiin, 16:16. ”Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.”

Eikä se välttämättä auta kuolevaa, vaikka on kastettu ja käy kirkossa. Mielessä saattaa pyöriä pelko, että ehkä tein jotain väärin ja joudun helvettiin?

Kaikkein kamalampia on vapaiden suuntien kristityt, kuten helluntailaiset, jotka tulevat kuolinvuoteelle kuin korppikotkat tuputtamaan pelastusta helvetistä. Heitä, lähiomaisia, kuolevan pitää häätää ulos, vaikka olisi aika jättää hyvästi hyvillä mielin.

Kristityt ovat tehneet hyvästä kuolemasta mittavan ongelman, jota koettavat poistaa taikatempuillaan ja loitsuillaan. Jos ne kuolevaa auttavat, niin se on tietysti hyvä asia.

Helvetti ja kadotus on kristinuskon megasuuri petos. Ei ole kadotusta, vaan se on tehty väärentämällä alkutekstien sanomaa. Helvettiin ei voi kukaan joutua, koska se tuli on sammunut Helvetin laaksossa.

Kristinusko ei ole sama asia kuin se usko ja oppi, joka annettiin apostoleille. Kristinusko on järkyttävä tarina siitä, miten Jumalasta tehtiin kosminen Hitler, paholainen.

 

Kun olen noin 40 vuotta harhaoppisena koettanut nostaa esiin kristinuskon vakavia teologisia virheitä, niin iloitsin huomatessani, etten ole yksin.

”Tämä kolahti: Kristinusko on jumalallinen rakkaustarina tai kosminen painajainen Voiko hyvä Jumala sallia, että ihminen joutuu ikuiseen kadotukseen? Ei, toteaa David Bentley Hart.”

Aikuiset eivät ole niin herkkiä kadotuskummituksella pelottelulle kuin lapset, jotka voivat saada elinikäisiä traumoja helvetin lieskoista:

”Se löytyi -julkkiskampanja demonisoi lapsia!”

”Maata Näkyvissä -festareilla nuoria peloteltiin kadotuksella ja helvetillä”

”Helvettiin ei voi kukaan joutua”

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu