Kun perussuomalaiset yrittivät valloittaa ammattiyhdistysliikkeen linnakkeen

Kun Timo Soini oli suosionsa huipulla jytkyttäessään politiikan valtarakenteita, hän teki ovelan peliliikkeen syöstäkseen vasemmistolaisen ammattiyhdistysliikkeen vallasta. Soini palkkasi avukseen Työmiehen, joka oli toiminut Maaseututyöväen liiton puheenjohtajana ja Metallityöväen Liiton viestintäpäällikkönä sekä kuulunut SDP:hen yli 40 vuotta. Näin Soinille avautui Työmiehen osaamisen ja suhteiden kautta paras mahdollinen reitti suoraan ammattiyhdistysliikkeen ytimeen. Pommi putkeen ja räjäytetään linnake palasiksi.

Käydessäni perussuomalaisten puoluetoimistossa kymmenen vuotta sitten Työmiehen vieraana, jouduin kuuntelemaan hänen puhelinkeskusteluaan.  Tunnistin toisen keskustelijan, sillä hän oli metallifirman luottamusmies, samoista porukoista, joiden kanssa olin töitä tehnyt parikymmentä vuotta. Ilmeisesti luottamusmies oli aiemmin keskustellut Työmiehen kanssa, koska Työmies kehotti luottamusmiestä uskaltamaan tulla ulos kaapista. En tiedä, tuliko luottamusmies ulos vaatekaapista perussuomalaisten haalareissa. Jos tuli ulos, niin huonosti kävi muutaman riemuvuoden jälkeen. Soinin ja Sipilän liitosta seurasi kikyä ja raippaa työtätekevien  ja raskautettujen niskaan. Tervaa ja höyheniä varmasti tarjottiin työpaikoilla persussuomalaisille luottamusmiehille työväen pettämisestä.

Työmiehen projekti haudattiin syvässä hiljaisuudessa. Enkä ole kuullut, että enää haikailtaisiin ammattiyhdistysliikkeen  linnakkeen valtaamista. Sitä ovat yrittäneet tuhota niin Jyrki Kataisen työväenpuolue kuin keskustapuolue kepulikonsteineen.

Yhdessä asiassa olen huomannut olevani katkera Työmiehelle.  Kun  menin armeijaan vapaaehtoisena nulikkana, niin ylivääpeli kysyi ammattiani. Hätäpäissäni ehdotin työmiestä. Vääpeli ponkaisi seisomaan kuin vieteriukko ja huusi naama punaisena: ”Kaikki me ollaan työläisiä, ei sellainen ole ammatti.” Niinpä, ei minusta koskaan voinut tulla työmiestä. The Työmies  on eri mies kuin työmies tai sekatyömies.

Kun ammattiyhdistysliikkeen valloitus poksahti siniseksi tulevaisuudeksi, niin perussuomalaisissa on herätetty henkiin vanha vainooja , se kavala ja kauhea. EU on sopiva hirviö, jotka vastaan on hyökättävä. Suuri lopunajan taistelu vaatii mobilisoimaan kaikki saatavilla olevat joukot. Peitsi tanassa kohti EU-hirviötä kuin Don Quijote. Entä kuka lopunajan suuressa  taistelussa on Sancho Panza ja kuka ratsastaa Rosinantellalla? Heidän jäljessään marssivat työmiehet ja sekatyömiehet tuulimyllyjen siipiä väistellen.

Suomi takaisin! Vladimir Putin Venäjällä odottaa entisen alusmaan palaavan yhteiseen rintamaan. Sitten kun EU on kaadettu kedon petojen ruuaksi ja tieyhteys Natoon on Suomelta poikki.

Isä Aurinkoinen odottaa nostamista Suomen suurruhtinaaksi.

Kuvassa voi olla 1 henkilö

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu