Kun Stubb halusi poistaa kartalta kansallisvaltiot, kuten Suomen, ja tehdä EU:sta liittovaltion
Ulkoministeri Alexander Stubb piti videopuheen amerikkalaisen Carnegie Endowmentin tilaisuudessa 18.7.2008.
Puheessaan Stubb toivoo kansallisvaltioiden, kuten Suomen loppuvan, ja vallan keskittyvän EU:lle, jonka hän halusi muodostuvan suurvallaksi.
Näyttäisi siltä, että meillä keskitien kulkijoilla on yhteinen tavoite perussuomalaisten kanssa.
Onko hyvä asia, mikäli kansallisvaltio Alexander Stubb nousee Suomen tasavallan presidentiksi?
Haluan pitää Suomen itsenäisenä valtiona, ja olen aina ollut sitä mieltä.
Entä perussuomalaiset?
Mitä väliä nimellä on. Valtio tai osavaltio.
Itsenäisyyttä valtiolle tai osavaltiolle tarvitaan juuri sen verran mitä hyväksi on, ei enempää, eikä ainakaan niin paljon mitä on pahaksi.
Ihmiset Suomessa ja muualla ovat väärin tulkinneet valtiollisen itsenäisyyden ja kansallismielisyyden osaksi omaa identiteettiään. Se ei mielestäni ole tarpeen. Identiteetiksi ihmiselle riittää oma identiteettinsä, tai sitten voi halutessaan täydentää sitä perheen, suvun, urheiluseuran, kunnan, maakunnan tai hyvinvointialueen identiteetillä. Ei siinä enää välttämättä mitään kansallista identiteettiä enää tarvita.
Tai, voihan sen kansallisen identiteetin itselleen kuvitella vaikkei se kansallinen itsenäisyys ja suvereniteetti niin abloluuttista olisikaan.
Kansat ovat jo sinänsä pelkkää kuvittelua, ei sellaisia ole, on vain kuviteltuja kansoja ja kansallisuuksia, kuvitelmia kansoista ja kansallisuuksista.
Ilmoita asiaton viesti
Äläs ny, jos kotiuttamisessa onnistutaan, Somaliasta saapunut kansalaisuuden saanut kaveri toteaa periksi antavalle pohjalaiselle, että ”jo nyt on perskules, kuule nyt mennään vaikka läpi harmaan kiven” ja sitten kun tulee hiukka sairautta: ”jossei sauna, terva ja viina autaa, turvaudutaan sitten vasta terkkariin”. Niin että kyllä sitä kansallista identiteettiä on jos vaan halutaan jatkaa vaikka myyttiä suomalaisesta sisusta. 🙂 🙂
BTV soitin reilu viikko sitten kiireettömän terveydenhoidon takaisinsoittoon. Vielä ei ole soitettu takaisin. Minä olen aina ymmärtänyt niin, että se tarkoittaa, ettei minun hoidollani ole kiire. Nyt näyttää ettei siellä terkkarin puolella ole kiire! Onha se reilua että se on sanottu etukäteen.
Ilmoita asiaton viesti
Minun terveyskeskukseni toiminta ripeytyi kun siitä tuli pörriäinen.
Eihän se palvelu vieläkään ideaalisesti toimi, mutta toimii selkeästi paremmin ja siitä on pois se kunnallisen byrokratian tuntu ja haju, mikä itseasiassa häiritsi mielenrauhaa kaikkein eniten.
Minä lupaan olla tähän nykyiseen palveluun jo tyytyväinen, mutta saahan se minun puolestani olla parempaakin
Ilmoita asiaton viesti
Tuomaalalla on hätä vakuuttaa persut, etteivät tee Stubbista presidenttiä.
”Puheessaan Stubb toivoo kansallisvaltioiden, kuten Suomen loppuvan”
Ei hän niin sanonut, mutta toivotaan ettei kukaan katso linkkiä.
Ilmoita asiaton viesti
Group ”Tapio Tuomaala” taas vauhdissa..😁
Ilmoita asiaton viesti
Ottaen huomioon hänen (heidän?) monomaanisen blogihistoriansa, on varsin uskottavaa että perustuomaalainen nyt ryhtyy neuvomaan persuja näiden äänestyskäyttäytymisessä.
Ilmoita asiaton viesti
Vihreät jos ketkä ovat olleet globalisteja ja kansallisvaltiovastaisia.
Ilmoita asiaton viesti
Tuomaala tunnustaa julkisesti ettei ymmärrä lukemaansa tai kuulemaansa.
Puheessaan Carnegie Endowmentin tilaisuudessa 18.7.2008 Stubb ei halua poistaa kartalta kansallisvaltioita, kuten Suomi. Ulko- ja turvallisuuspoliittista valtaa hän kyllä toivoo lisää EU:lle.
Alexander Stubb oli silloin jo, 16 vuotta sitten, aivan oikeassa, kansallisvaltiot, kuten Unkari, jäädyttävät EU:n vaikutusvallan ja mahdollisuuden olla ”superpower”. Tämän oivalsi ennen hyökkäystään Ukrainaan Venäjän presidentti, joka nöyryytti rauhaa anelemaan saapunutta Euroopan Unionin ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustajaa Josep Borrellia oikein isännän otteella.
Putin on aivan oikeassa. Hän noudattaa jo aikoinaan Niccolò Machiavellin oppia ”hajoita ja hallitse”. Putin onnistuu hyvin kun EU koostuu ”itsenäisistä ja itsekkäistä” kansallisvaltioista, joissa johdossa on hyviä ystäviä kuten Viktor Orbán.
Ilmoita asiaton viesti
Niin huonot vaihtoehdot, että pitää harkita ainakin äänestämättömyyttä. Kummatkin tehneet loputtomiin virheitä. Sehän voisi olla positiivistakin, jos virheistä on opittu – vähän kyllä on luottoa siihenkään.
Ilmoita asiaton viesti
2. Kansainvälinen järjestelmä perustuu edelleen valtioihin, eli kansallisvaltiohin (instituutio).
A. Instituutio tosiaan on jotain napakampaa valtio-kontekstissa, eli niitä kansallisvaltioita, kun puhutaan toimivista kokonaisuuksista, joissa enemmän tilaa erilaisuudelle.
B. Instituutioita on paljon homogeenisemmille ryhmille, joihin saa napakkuutta paljon paremmin, eikä näitten tosiaan tarvitse olla valtioita, eikä etenkään demokratia-valtioita.
B-osuutta on esim Kiina, sillä tosi paljoa erimielisyyttä tai erilinjaisuutta ei ajatella olevan mukana siedetysti, tai noita on saman valtion alaisuudessa perinteisemmin, jolloin voisi sijoittua ryhmään A.
NATO on instituutio, vaikkei ole valtio, eikä etenkään demokraattinen sellainen, vaikka voi pitää sisällään A ja B -piirteitä.
*
Valtiokeskeisyys voi olla jotain. Toisaalta voi olla olematta.
Tuli mieleen, että EU kun luontaisesti enemmän olotilaulotteinen, eikä ole lähtenyt ottamaan niin vahvaa polarisaatiota kuin valtaa selvästi haluavat…
Voisi suuntautumisen puolesta olla enemmän jotain muuta. Ahvenanmaa on tällainen.
Toisaalta samaa on luonto ja ympäristö, jotka eivät okein noudata rajoja, vaikka eivät toisaalta tällaisen piirteen takia ole iso ongelma, ja siinä kun on, aika luonnollinen ongelma, johon voi suhtautua aivan toisin.
…
Hyvää tällaisessa sijoittumisessa voisi olla se, että kimppuun käyminen olisi tavallista raskautetumpi.
Kyse vähän kuin se, mitä ajateltu eri sukupuoliin kohdistuvassa voimankäytön sopivuudesta.
Tai jos kyseessä vanhukset, tai lapset, ikänsä puolesta heikommat.
Asevaltiot, ja aseisiin perustavat valtiota, tulisi voida ottaa toisin.
Jotain voimankäytöllisyyttä vastaan, päädytty hakemaan esim oikeuslaitoksen kompensaatiota.
Ilmoita asiaton viesti
Tämä olikin päivän huumorituomaala, nimittäin ”meidän keskitien kulkijoiden” naurattaa aivan valtavasti.
Kuinkahan moni Tuomaalan kirjoituksia lueskellut asemoi hänet keskitien kulkijaksi? No ehkä samalla tavalla sitten, jos vaikka pitää Haavistoa maltillisena oikeistokonservatiivinä.
Ilmoita asiaton viesti