Kuolleille julistettu ilosanoma Uuden testamentin mukaan

Apostoli Pietari on ainoa Uuden testamentin kirjoittajista, joka avaa kuoleman jälkeistä elämää. Ehkä syynä oli se, että Jeesus kertoi Pietarin kuolevan väkivaltaisesti. Muut apostolit, kuten Paavali, odottivat Jeesuksen palaavan takaisin, ennen kuin he kuolevat. Siten Pietari kirjoittaa meille, jotka odotamme kuolemaa.

”tosin surmattuna (Jeesus) lihassa, mutta eläväksi tehtynä hengessä, jossa hän myös meni pois ja julisti vankeudessa oleville hengille….”

Hän jatkaa teeman käsittelyä sivupolun jälkeen.

”Mutta heidän on tehtävä tili hänelle, joka on valmis tuomitsemaan eläviä ja kuolleita. Sillä siksi myös kuolleille julistettiin, että he tosin olisivat tuomitut lihassa kuin ihmiset, mutta eläisivät Jumalan mukaan hengessä.”

He, joille julistettiin, olivat kuolleet ennen Jeesuksen ristinkuolemaa ja siten ennen sovitusta.

Sama varmasti koskee niitä, jotka ovat kuolleet Jeesuksen jälkeen. Jotkut ovat kuulleet ilosanoman, mutta ei kuuleminen tee heistä sen pelastetumpia kuin niistä, jotka eivät usko ilosanomaan.

Ei ihmisten epäusko pysty tekemään tyhjäksi Jumalan lunastustyötä.

Uudestaan: ”Kuolleille julistettiin, että he tosin olisivat tuomitut lihassa kuin ihmiset, mutta eläisivät Jumalan mukaan hengessä.”

Jokainen meistä on tuomittu lihassaan, ruumiissaan.

 

Jälkilause

Älkää uskoko hurskaiden kristittyjen tarinoita helvetistä ja kadotuksesta.

Uusi testamentti ei yhdessäkään kohtaa kerro kadotuksesta kristillisessä kontekstissa. Kreikan tuho on käännetty kirkon käännöksissä systemaattisesti kadotukseksi.

Toivoisin, että kristityt tekisivät parannuksen isiensä QAnon synneistä ja palaisivat totuuden teille.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu