Kylian Mbappén ja Teemu Selänteen yhteiskunnallinen ero on kuin yön ja päivän

Apu-lehti ottaa kantaa urheilun yhteiskunnalliseen merkitykseen: ”Kylian Mbappén ja Teemu Selänteen puheet paljastavat suomalaisen urheilun yhteiskunnallisen avuttomuuden”.

”Kylian Mbappén puheenvuorot Ranskan vaalien alla alleviivaavat samalla suomalaisen urheilun kyvyttömyyttä osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun. Urheilusta kuuluu ja näkyy Suomessa lähinnä pelkkää Teemu Selänteen tuottamaa somehölinää – ei harkittuja ajatuksia suomalaisuuden kehittämiseksi.”

”Mbappé otti kantaa jo ennen Ranskan vaalien ensimmäistä kierrosta sen puolesta, että nyt on kaikkien syytä mennä uurnille. Eikä vain mennä, vaan myös ymmärtää minkälaisten perusarvojen tulevaisuudesta vaalissa oli kyse.”

”Kun vaalin ensimmäinen kierros meni kuten meni, hän kannusti ranskalaisia menemään toiselle kierrokselle. Eikä vain menemään, vaan äänestämään siten, että Ranska ei siirry äärioikeistolaisempaan suuntaan.”

Mbappé saattoi estää äärioikeiston valtaan nousun Ranskassa. Hän on yhteiskunnallisesti valveutunut, toisin kuin Teemu Selänne, joka argumentoi kuin kuuluisi äärioikeistoon, perussuomalaisiin.

Teemu Selänne on saanut elää ja harrastaa jääkiekkoa kultalusikka suussa.

”Mbappé syntyi Bondyssa, Pariisin esikaupunkialueella kamerunilaistaustaisen isän ja algerialaistaustaisen kabyliberberi äidin poikana, joka kasvoi eriarvoisuuden, levottomuuksien ja rikosten varjostamalla alueella.”

Siksi Kylian Mbappén ja Teemu Selänteen välillä on kuin syvä, erottamaton kuilu.

Teemu Selänteen Suomessa Kylian Mbappé olisi saanut kuunnella halveksintaa ja pilkkaa, tuntea olevansa toisen luokan kansalainen.

Teemu Selänteestä keskustellaan, koska hän haluaa naamansa näkyvän  ja äänensä kuuluvan. Julkisuudesta tulee joillekin huumetta ja he puhuvat ja käyttäytyvät sen mukaisesti.

Suomen ilmastolle olisi hyvä, jos Selänne pysyisi ihanuuksien ihmemaassa Yhdysvalloissa. Siinä on vain se huono puoli, ettei USA:ssa enää ketään kiinnosta Teemu Selänne.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu