Laura Huhtasaari oikeiston laitahyökkääjänä runttaa juutalais–kristillisen perinteen laitaa vasten

Ylen pintaa syvemmälle katsovassa artikkelissa käydään lävitse Euroopan laitaoikeiston kuvioita, joissa voimien yhdistäminen ei ole ongelmatonta. Isot päät ja isot egot kolisevat vastakkain. Yhteistä linjaa on vaikea löytää, mutta jotain konkreettista on saatu aikaan, kuten heinäkuussa allekirjoitettu yhteinen julkilausuma.

”Julkilausuman mukaan Euroopan valtioiden yhteistyön pitäisi perustua Euroopan ”juutalais–kristillisen perinteen” kunnioittamiseen.”

Laura Huhtasaari on sitoutunut maahanmuuton vastustamiseen. Uuden testamentin kanta muukalaisten kohteluun on yksiselitteisen selkeä. Rakasta lähimmäistäsi, niin kuin itseäsi. Jokainen rakastaa itseään ruokkimalla ja vaatettamalla ruumistaan. Tee samoin lähimmäiselle, myös muukalaisille.

Entä mitä sanoo juutalaisuuden pyhin kirja, Mooseksen laki? Pystyykö Huhtasaari puolustamaan muukalaisvihamielisyyttään Vanhalla testamentilla? Itsensä rakastamisesta Mooseksen laki kertoo niin selvästi, ettei väärin tulkinta ole mahdollista.

Sillä Herra, teidän Jumalanne… rakastaa muukalaista ja antaa hänelle ruuan ja vaatteen. Sentähden rakastakaa muukalaista, sillä te olette itse olleet muukalaisina Egyptin maassa.” (5Moos.10:17-19)

”Muukalainen, joka asuu teidän luonanne, olkoon niinkuin maassa syntynyt teikäläinen. Rakasta häntä niinkuin itseäsi, sillä tekin olitte muukalaisina Egyptin maassa.” (3Moos.19:34)

Entä mitä sitten, kun muukalainen asuu Suomessa?

”Kun muukalainen asuu luonasi teidän maassanne, älkää sortako häntä.” (3Moos.19:33)

”Älä sorra äläkä ahdista muukalaista, sillä te olette itse olleet muukalaisina Egyptin maassa.” (2Moos.22:21)

Laura Huhtasaari muistetaan gradusta, joka oli plagiaatti.

”Yliopiston tiedotteen mukaan Huhtasaaren pro gradu -työ sisältää sekä piittaamattomuutta hyvästä tieteellisestä käytännöstä että vilppiä, mikä ilmenee plagiointina.” Onko perus perussuomalaisen mielestä oikein, että Laura Huhtasaari sai pitää maisterintutkintonsa, vaikka hänen pro gradunsa loukkasi hyvää tieteellistä käytäntöä?

Ei vilpillinen toiminta haittaa perussuomalaisuudessa, vaan päinvastoin, vilppi on kunniamerkki. Tapaus Laura Huhtasaari todistaa omalta osaltaan laajemmasta peruskäytännöstä. Puoluetta äänestäneet palkitsevat vilpin, kuten Brysselin herkkupöydällä sekä supereduilla ja -palkalla.  Vilppi kannattaa peruspuolueessa.

Mitä vilpillä saadusta hyödystä kertoo Mooseksen lain idea: silmä silmästä, hammas hampaasta, lammas lampaasta, väärin perustein saadusta oppiarvosta sekä sitä kautta saadusta taloudellisesta hyödystä? Hammas hampaasta tarkoittaa maksimissaan samaa korvausta kuin mikä on laittomuudesta saatu hyöty. Koska Laura Huhtasaari ryhtyy maksamaan takaisin vilpillä saamaansa taloudellista hyötyä?

Yksi asia on varma ja se koskee jokaista juutalais–kristilliseen perinteeseen sitoutunutta.

Apostoli Paavali Roomalaiskirjeessä: ”jotka (Mooseksen) lain alaisina ovat syntiä tehneet, ne lain mukaan tuomitaan.”

”Herra, teidän Jumalanne rakastaa muukalaista.”

Jumala odottanee, että Laura Huhtasaari sekä muut laitaoikeiston hyökkääjät, kuten myös puolustajat sekä maalivahti, sitoutuvat lupauksensa mukaisesti rakastamaan muukalaista, niin kuin itseään.

Odottaako perin perikato ja tuonelan syvin syvyys niitä, jotka Moosekseen lakiin sitoutuneina eivät rakasta muukalaista, niin kuin Jumala heitä rakastaa?

+4

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu