Li Andersson jättänyt komissiolle kirjallisen kysymyksen hallituksen politiikan suhteesta EU:n vähimmäispalkkadirektiiviin

Heti alkoi kuulua hyviä uutisia, kun Li Andersson lähti Brysseliin mepiksi.

”Vasemmistoliiton puheenjohtaja, europarlamentaarikko Li Andersson on jättänyt komissiolle kirjallisen kysymyksen Suomen hallituksen työmarkkinapolitiikan suhteesta EU:n vähimmäispalkkadirektiiviin. Vuonna 2022 hyväksytty direktiivi edellyttää kaikkien jäsenvaltioiden edistävän työehtosopimusneuvotteluja sekä pyrkivän lisäämään työehtosopimusten kattavuutta.”

Andersson kertoo syistä: ”Orpon hallitus on suhtautunut välinpitämättömästi Suomen kansainvälisiin velvoitteisiin, ja tämä koskee myös EU:n vähimmäispalkkadirektiiviä. Hallituksen nykyisellä politiikalla Suomen työehtosopimuksien kattavuus uhkaa laskea alle direktiivin edellyttämän tason, ja mielestäni komission on puututtava asiaan.”

Hän jatkaa: ”Hallituksen esityksessä on suoraan todettu, että uudistus voi heikentää työehtoja erityisesti sellaisissa yrityksissä, joissa työntekijöiden asema on heikko. Ammattiliittojen laskelmien mukaan työntekijöiden vuosiansiot voisivat laskea jopa 10 000–20 000 eurolla, mikäli kaikki heikennysmahdollisuudet käytetään ilman tasapuolista neuvotteluasetelmaa.”

EU-komissiosta blogistilla on erinomaisia kokemuksia. Sen kautta on voinut vaikuttaa enemmän kuin mitä eduskunnan enemmistö on hölmöyksissään laiksi säätänyt.

Kiva, että Andersson lähtee kaatamaan Orpon lakihankkeita EU:n kautta. Jää itselle vähemmän kanneltavaa. EU:ssa ei auta mantra kansan mandaatista. Ehkä siksi perussuomalaiset ajavat sitkeästi eroa EU:sta, joka on paperinarusta roikkuva miekka tulevaisuuden visioille perussuomalaisesta valtakunnasta.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu