”Meillä on epäilemättä surkein hallitus sitten vuoden 1917”
Suomalaisen elokuvan tunnetuin kansainvälinen tähti Aki Kaurismäki totesi haastattelussa: ”Meillä on epäilemättä surkein hallitus sitten vuoden 1917, jolloin ensimmäinen hallitus muodostettiin. Jos nyt sanotaan tää ihan selkeällä lauseella, niin köyhät kyykkyyn ja rahat pörssiyhtiöille, mistään muusta ei ole kysymys.”
Vaikka olisikin eri mieltä Kaurismäen kanssa Orpon hallituksesta, niin mestariohjaajan haastattelu on yhtä herkullinen makupala kuin hänen elokuvansa:
”Mulla oli sellainen olo, että olin oppinut ammattini. Pelkistäminen on kaiken taiteen äiti. Mitä enemmän pelkistät, sitä puhtaampaa se on. Kysykää vaikka Hemingwayltä. ”Jätä turhat lauseet pois.” Tällä kertaa mä onnistuin siinä.”
Jätän blogista turhat sanat pois, LUKEKAA.
Kaurismäki on loistava ohjaaja mutta se ei tee hänestä sen pätevämpää yhteiskuntakriitikkoa kuin kenestä tahansa muustakaan.
Oma suosikkini oli kun hän uhosi että jos Suomi liittyy Natoon, hän muuttaa pysyvästi Portugaliin. Ilmeisesti Portugalin jäsenyys oli ihan ok.
Ilmoita asiaton viesti
”köyhät kyykkyyn ja rahat pörssiyhtiöille, mistään muusta ei ole kysymys.”
Perustele faktoilla, jos on jostain muusta kysymys Orpon /Purran yhteistyössä kuin rikkaiden tulotason korottamisesta?
Ilmoita asiaton viesti
Käänsitkö todistustaakan? Väitteen esittäjän kai pitäisi perustella väitteensä. Ei se että Kaurismäki noin sanoo, tee väitteestä vielä totta.
Itse olen hyvin pettynyt hallituksen velanottoon ja ns. puhtaan siirtymän fantasioihin tuulivoimahöperöinteineen, mutta se on ihan eri asia kuin tuo väittämäsi. Minusta hallituksen ongelma on, ettei se loppujen lopuksi eroa isossa kuvassa mitenkään edellisestä punaviherhallituksesta.
Ilmoita asiaton viesti
”Käänsitkö todistustaakan? Väitteen esittäjän kai pitäisi perustella väitteensä.”
Olen perustellut väitettä useassa blogissa, joista viimeisin on
Suomalainen ensin!
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/tapio-tuomaala/suomalainen-ensin-2/
Lienee kiistatonta, että Orpo/Purra ovat keventämässä rikkaimpien verotusta eli antamassa heille sitä, mitä leikataan pienituloisimmilta?
Ilmoita asiaton viesti
Se on jännä ajattelumalli että jos joltain otetaan vähän enemmän kuin aikaisemmin, hänelle annettaisiin jotain. Tai jos jollekin annetaan vähän vähemmän, sitten häneltä otetaan.
Mutta ei tuossa blogissa mitään perusteita ole, jokin väsynyt meemikuva joka kiertää somessa. En ihmettele ettei herättänyt keskustelua.
Ilmoita asiaton viesti
Mikä kohta väsyneessä meemikuvassa ei pidä paikkaansa?
Ilmoita asiaton viesti
Käsittääkseni he aikovat säätää korkeinta tuloluokkaa koskevan määräaikaisen 2 prosenttiyksikön veronkorotuksen. Se kuulostaa kyllä enemmän ottamiselta, kuin antamiselta.
Ilmoita asiaton viesti
Kun olen Riikka Purraa täällä jaksanut jo kuukausitolkulla haukkua, niin annetaan nyt kehuja. Työttömyysvakuutusmaksuissa on kuulemma alentamisen varaa ja työntekijäjärjestöt ovat tietysti heti kärppänä vaatimassa kokoomuksen tuella rahoja palkkaverojen alennuksiin. Valtiovarainministeri Purra sanoo ei, säästyneillä varoilla pitää lyhentää valtion velkaa. Olen aivan samaa mieltä! Näyttää siltä että niin demareille kuin kokoomukselle on sama saadaanko velkakehitys taitettua, jos jostain yhtään löytyy ylimääräistä rahaa, niin se pitää heti törsätä. Ehkä minusta tulee vielä Riikka-fani tällä menolla!
Ilmoita asiaton viesti
Sitäpaitsi se Svinhufvud I oli aika hanurista. Kaikki meidän hallitukset on olleet aika paskoja.
Terijoki I oli hiukan parempi mutta
PS: Tämä oli mustaa huumoria!
Ilmoita asiaton viesti
Ainakin Tatu Tynin mielestä Terijoen hallitus on ollut paras ja varmaan harmittelee että se jäi niin kovin lyhytikäiseksi😃
Ilmoita asiaton viesti
”PS: Tämä oli mustaa huumoria! ”
Noita huumori- tai sarkasmivaroituksia ei ehkä kannata laittaa. Parempi antaa ihmisen ihan itse oivaltaa tai mokata perusteellisesti.
Ilmoita asiaton viesti
Joo en kirjoittais tollaista, kysymys oli NL:n röyhkeä yritys saada Suomi vallattua ja perustaa Suomen kommunistinen nruvostotasavalta. Selkänojana Molotov-Ribbentrop sopimus, joka takasi NL: lle vapaat kädet Suomen suunnalla ulkopuolisten puuttumatta valloitusretkeen, jonka olisi kruunannut Otto Ville Kuusisen Terijoen hallituksen nousu johtamaan Suomen neuvostotasavaltaa
Ilmoita asiaton viesti
Taas!?!? Tuo surkein hallitus -nimitys alkaa olla jo kulunut, kun ainakin Käteisen hallituksesta saakka kulloisestakin istuvasta hallituksesta on käytetty (some)keskustelussa tuota termiä.
Surkein hallitus oli eittämättä Kuusisen I-hallitus, vaikkei sitä viralliseen kaanoniin luetakaan. Surkeita hallituksia on ollut sen jälkeenkin, mutta eihän miesmuisti ulotu juuri edellistä vaalikautta pidemmälle.
Ilmoita asiaton viesti
Pelkistäminen tekee hyvää, sen huomaa tästä Tuomaalan tekstistä (jos vielä olisit pelkistänyt pois tuon ”surkea hallitus jutun”.
Taiteessa pelkistämisen hallitsemattomuus ei välttämättä sulje pois menestymistä. Tästä on hyvä esimerkki kirjailija Kalle Päätalon tuotanto.
Pelkistämisestä olen Kaurismäen kanssa samaa mieltä ja siksi en oikein ole kyennyt lukemaan Päätaloa. Rönsyt pois ja olennainen esiin.
Kaurismäki on kärjistyksen ja huulenheiton mestari. Tästä on hyvä esimerkki hänen heittonsa: ”Viina pilasi elämäni.” (jotenkin noin hän sanoi) Eihän viina pilannut hänen elämäänsä, vaan hän itse (ehkä-mahdollisesti) pilasi viinalla elämänsä. Tosin tässä viimeinen sana on ehdottomasti Kaurismäellä
Ilmoita asiaton viesti
”Pelkistämisestä olen Kaurismäen kanssa samaa mieltä ja siksi en oikein ole kyennyt lukemaan Päätaloa.”
Samasta syystä on jäänyt Päätalon lukeminen pariin sivuun.
Hemingwayn Vanhus ja meri on mestarillisin kirja vuosisataan. Säännöllisesti palaan sen äärelle oppiakseni kirjoittamaan paremmin.
Ilmoita asiaton viesti
Jatka lukemista.
Ilmoita asiaton viesti
Ernst Hemingwayn novellit muutkin ovat loistavia. Esimerkiksi ”Siisti, hyvin valaistu paikka”
Ilmoita asiaton viesti
Voihan Suomen poliittiselta taivaalta pois viuhahtanut supertähti sentään. En muuta voin todeta, kun joudun olemaan Tuomaalan kaa saamaa mieltä – Hemingwaystä ja Vanhus ja meri-novellista sekä sen ääreen palaamisesta säännöllisin väliajoin.
Hallituksesta ei ole viisasta olla vielä mitään mieltä ennen kuin tekojen tuloksen nähdään – ellei pelkästään poliittisista syitä halua olla erimieltä. Siksi Kaurismäen tokaisu oli katteeton. Itse toivon, että tämä hallitus olisi pari piirua parempi kuin entinen – ja siihenhän paljoa tarvita. Olen toiveikas.
Ilmoita asiaton viesti
Toivot liikoja. Tulee kyllä vanhaa viisikkoa ikävä kun tätä itaran miehen Boney M:ää katselee.
Ilmoita asiaton viesti
Meillä on ollut niin monta tilaisuutta historian kuluessa tuhoutua, että on suoranainen ihme että olemme olemassa, me, maailman onnellisin kansa.
Tarvitsemme parempaa, sannan marinan loputtua, kun valmistivat Riikan joka ei anna rikkaita purra! Jokainen on filosofi tiellä tulevaan. Muutos tulee kirjoittamalla, kuten on tullut muuallakin Länsi-Euroopassa.
Ilmoita asiaton viesti
Kertoo paljon lausujastaan, jos maassa on muka historian huonoin hallitus 2/3 osalla kaikista annetuista äänistä demokratiaa kunnioittaen. Äärivasemmistossa ei paljoa demokratian arvoja arvosteta.
Tänään juurikin uutisoitiin, että Rinnne – Marinin viherpunahallituksen jäljiltä uusien autojen kauppa on vajonnut nyt jo alle 1990- luvun alun lamavuosien nykyistä paljon korkeimpine korkoineen. Siinä ei paljoa autokantaa uudisteta ympäristöystävällisempään suuntaan. Tämäkin huolimatta hypervelkaantumisesta.
Ilmoita asiaton viesti
Jota hypervelkaantumista Orpo & Co.(ordnungspolizei) keventelee 10 mrd. lisävelalla?
Ilmoita asiaton viesti
Pitäisikö leikata enemmän vihervasemmistohallituksen järjettömän rahanjaon jälkeen, vai ?
Kaurismäeltä ei edes kysytty asiaan liittyvästi mitään, mutta piti vain taas kerra päästä töräyttämään punapieru.
Ilmoita asiaton viesti
Pitäisi ja rajusti, mutta tällä kerralla sinimustaruskeaa savua pierevältä ahneistolta 🥱
Ilmoita asiaton viesti
Konen säätiö myönsi 200 000 euroa Elokapinalle. Pitäisikö leikata?
Ilmoita asiaton viesti
Tarkennatko ”järjetöntä” rahanjakoa.
Oppositio äänesti rahanjaon puolesta edellisen hallituksen aikana.
Ilmoita asiaton viesti
Hallitustaival on vasta alussa.
Katsotaampa pistääkö paremmaksi kuin ”taseet töihin” Sipilä.
Fortumin kassan tyhjennys uhkailu sai paljon huonoja kauppoja aikaiseksi.
Ilmoita asiaton viesti
Kaurismäen töiden arvioimisessa on kysymys makuasioista. Joku tykkää joku ei.
Kaurismäen elokuvia kehuvat monet, jotka eivät niitä ole edes nähneet, ja fanit kehuvat jokaista uutta filmiä jopa etukäteen, näkemättä.
Arviota hallituksen ”surkeudesta” ei voi tehdä etukäteen – vasta kun työ on tehty.
Kaurismäen haastattelun johdosta jätän hänen uuden elokuvansa katsomatta. Olen päättänyt että se on surkea.
Ilmoita asiaton viesti
Vielä tuo Sputnik sana tuossa heti alussa vie maun kokonaan. Kommunisti se on.
https://www.youtube.com/watch?v=4yNuX1l7M3A
Ilmoita asiaton viesti
Kaurismäen elokuvissa eletään elämää, joka on minulle täysin vierasta.
Tosin yksi nautittava persoona niistä löytyy, herra Pellonpää.
Ilmoita asiaton viesti
En arvioi taideteosta tekijän, vaan teoksen mukaan.
Neuvostoliitossa tehtiin loistavia elokuvia propagandasensuurista huolimatta, kuten Andrei Tarkovsky’n teokset, joista nostan esiin Solariksen. Hollywood koetti rahalla ja tähtinäyttelijöillä laittaa Solariksen paremmaksi, mutta hyvästä suorituksesta huolimatta se jäi flopiksi verrattaessa originaaliin.
Sputnik nostaa edelleen tunteet pintaan. 1950-lluvun lopulla niitä penskana seurattiin yötaivaalla. Pieni, juuri havaittava tähti liikkui liikkumattomien tähtien edessä. Se oli ennen televisiota suurin mielenkiinnon kohde.
Ilmoita asiaton viesti
Nousihan se sieltä Neuvostoliiton ylistys.
Suuri ja mahtava Nevostoliitto, onhan tuo jo Tuomaalan blogeista luettu.
Ilmoita asiaton viesti
Hemingway oli persoonana macho pelle ja juoppo, joka Pariisin takaisin valtauksen jälkeen halusi väkisin tappaa vangituksi otetun saksalaisen rivimiehen coltillaan. Tilanne päättyi siihen, että maahanlaskujoukkueen luutnantti vetäisi Ernestiä kuonoon ja otti pyssyn pois.
Ilmoita asiaton viesti
Kuitenkin hyvä kirjailija ja varsinkin lakonisen novellin taitaja. Persoonana ristiriitainen halki elämänsä.
Ilmoita asiaton viesti
H. oli Pariisissa kirjeenvaihtajana, ei taistelujoukkojen jäsenenä.
Jotain äärimmäisen mustaa pitää mielessä olla, jos haluaa surmata ihmisen. No, lopulta onnistuisi ampumaan itsensä, kun ei muita päässyt tappamaan….
Steinbeck menee minulla aina askeleen edellä. Nyt kannattaisi lukea ”Vihan hedelmät”, kun näitä ”keskusteluja” siellä Suomessa on käyty.
Ilmoita asiaton viesti
”Vihan hedelmät” on voimakas kannanotto nykyisen äärioikeistohallituksen asumistukileikkauksia ja rikkaiden verohelpotuksia vastaan. Rivien välistä voimme lukea, että Steinbeckin mukaan nykyhallitus on Suomen historian surkein sitten 1917.
Teoksessaan ”Eedenistä itään” hän taas kuvailee valokuvantarkasti Riikka Purran petollisena Cathyna.
Ilmoita asiaton viesti
Orwell kutsui Steinbeckiä ”kryptokommunistiksi”, ja myöhemmin Steinbeck lähti Vietnamiin ja tuki avoimesti sotaa.
Ilmoita asiaton viesti
Steinbeck in Vietnam /Dispatches from the war
(Edited by Thomas E. Barden, University of Virginia Press 2012)
Steinbeck teki peräti 5 kk matkan Aasiaan 1966-1967 sotakirjeenvaihtajana presidentti Johnsonin henkilökohtaisesta pyynnöstä. Oma poika oli sotilaana Vietnamissa ja Steinbeck tuki julkisesti USA:n presidenttiä ja hallintoa sodankäynnissä.
Steinbeck näki ja myös koki 65-vuotiaana Vietnamin sodan mielettömyyden ja pyörsi sitä koskeneet mielipiteensä. Mutta ei koskaan julkisesti.
Ilmoita asiaton viesti
Itse pidän Hemingwayn novelleista ”49 ensimmäistä novellia” kokoelmasta. Ostin sen Barcelonasta espanjan kielisenäkin jota kokeilen myös lukea. Tunsi maan kulttuuria mm. härkätaistelujen maailmaa. Asuihan Kuubassa.
Toki John Steinbeck on hieno myös mitä nyt muistan. Oli muuten Neuvostoliiton puolella Suomen talvisodassa. Hemingway toki oli Suomen puolella ja Martha Gellhorn (tuleva) vaimo oli sotakirjeenvaihtajana Suomessa.
John Steibeckin haastattelu: https://arenan.yle.fi/1-50103101
Ilmoita asiaton viesti
Onpas hieno haastattelu, kiitos Juhani linkistä.
Ilmoita asiaton viesti
Kuten Jussila totesi, macho pelle. Vanhus ja meri on ainoa hänen kirjoittamansa kirja, joka kannattaa lukea, ehkä.
Ilmoita asiaton viesti
Ainakin se on hyvä kirja.
Ilmoita asiaton viesti
Hieman yllättävä kommentti jota en olisi sinulta odottanut. Luepa joskus Hemingwayn novellit. Ennen kaikkea hän loistaa niissä. Ne ovat omalla tapaa absurdeja tapahtumia joissa on korkea ilo ja syvä suru kietoutuneena toisiinsa.Olen pitänyt sinua nokkelana sanataiturina ja juuri siksi sitä suosittelenkin.
Tuossa yksi lukijan arvio:
https://blogi.penan.net/2022/11/ajankuvia-sadan-vuoden-takaa.html
Ilmoita asiaton viesti
Hemingwayn tuotantoa voi sen turveltumatta lukea vain alkukielellä eli englanniksi.
Käännettynä teksti muuttuu kömpelön naiiviksi ja erityisesti dialogi kärsii pahoin.
Viime vuosina on jopa kääntäjien tiimityönä suomennettu Hemingwayn tuotantoa mutta mielestäni epäonnistuen.
Henkilönä Hemingway oli moni-ilmeinen. Hän oli eri ihminen eri ihmisten seurassa ja lisäksi erilainen eri ikäisenä. Suvussa esiintyi runsaasti maanis-depressiivisyyttä ja itsemurha-alttiutta.
Vanhemmalla iällä alkoholin ja lääkkeiden väärinkäyttö yhdessä monien tapaturmaisten aivovammojen myötä tekivät Hemingwaysta lähes sietämättömän ympäristölleen. Työkyky säilyi kuitenkin lähes loppuun saakka.
Depressio ja vainoharhaisuus ajoivat Hemingwayn itsemurhaan vuonna 1961.
Ilmoita asiaton viesti
Kun ”Hem” oli tuollainen, herää kysymys: Missä välissä hän kirjansa kirjoitti? Olihan hän parhaimpina aikoinaan tuottelias seikkailujen ohella. Paljon ehti.
Oliko hänellä haamukirjoittaja? Hyvä kustanustoimittaja? Noh, nyt lähti laukalle, eihän sentään… Tosin kaikkea sattuu.
Sovitaanko, ettei laukata enempää ja skipataan tää rönsy. Ai niin (tarkastin), alustajahan itse otti ”Hemin” esille. Joten jatketaan hallituksen, Kaurismäen ja pelkistyksen ohessa.
Ilmoita asiaton viesti
Naiset siivosivat ja laittoivat ruokaa. Ehtiihän siinä kirjoittaa.
Ilmoita asiaton viesti
H kirjoitti niin lakonisesti. Maailman lyhin novelli:
”For sale: baby shoes. Never worn.”
Suomeksi: ”Myydään vauvan tossut.Käyttämättömät.”
Eihän tuossa aikaa mene. 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Tuohan oli vielä lyhyempi kuin suosikkini Daniil Harmsin Uusi anatomia: ”Erään pikkutytön nenänpieliin kasvoi kaksi vaaleansinistä nauhaa. Tapaus oli sikäli poikkeuksellinen, että toisessa niistä luki Mars ja toisessa Jupiter.”
Ilmoita asiaton viesti
Akin elokuvista en koskaan ole pitänyt.
Ehkä kuitenkin on ennen aikaista sanoa hallitusta huonommaksi, kun ei ole vielä mitään kerinnyt tekemäänkään 😉
Ilmoita asiaton viesti
Kaurismäki erehtyy vuosiluvusta. Surkein hallitus oli punikkien kansanvaltuuskunta 28.1. – 25.4.1918. Umpijuoppoja omiensa pettäjiä, jotka karkasivat Venäjälle tullakseen Stalinin murhaamiksi ihannevaltakunnassaan.
Todella surkeaa sakkia.
Ilmoita asiaton viesti
Kun tämä kyselmä pannaan Portugalissa viihtyvän Aki Kaurismäen nimiin, niin hänen hallituslausunto saa syvyyttä:
Tiedättekö miksi amerikansuomalainen Teemu Selänne on iltapäivälehtien käyttämä asiantuntija melkein kaikissa asioissa? Tai miksi pääministeri Sanna Marin ilmoitti ettei hänellä ole mitään sanottavaa kun jotkut halusivat alkaa rakentamaan aitaa itärajalle?
Nimittäin kaikenlaisen isäntien ja orjien välisen kanssakäymisen ymmärrettiin vaatineen antiikin ammoisina aikoinakin työn organisoitumista johtajan ja työntekijän suhteissa, mistä ihmisjärki ymmärrettävästi oli kehittynyt epäilemään kaiken pahan syntyneen silloin kun ensimmäisen kerran maapala aidattiin omistajan merkiksi, mistä Karl Marx kehitti mieliä kuohuttaneen teoriansa, joka pian osoittautui tuhoisaksi virheeksi bolshevikkien vallankumouksessa.
Kaikkea tällaista kulttuurihegemoniaa on tutkittu lähinnä Etelä-Euroopassa, läntisen ajattelun lähtösijoilla, mistä se on maahanmuuttajien (Frank Sinatra, Madonna ym, ym.) mukana juurtunut myös Amerikkaan, mutta heikonlaisesti syrjäisistä syrjäisimpään Suomeen.
Ilmoita asiaton viesti
Surkeus on juuri sitä mitä kansalaiset haluavat ja odottavat hallitukselta. Kansa halusi surkean hallituksen, siksi he äänestivät persuja.
Silloin ennen, silloin kun persut eivät vielä olleet hallituksessa, persut käyttivät rasistisia vihapuheita kansan villitsemiseen.
Silloin se oli persujen mielestä hyvä ja välttämätön tapa ilmaista asioita suoraan ja peittelemättä.
Nyt hallituksessa persut allekirjoittavat rasisminvastaisia julistuksia, mutta ovat silti sitä mieltä että rasismista puhutaan aivan liikaa, eikä siitä saisi puhua.
Miten siis käytännössä pitäisi rasismia vastustaa, jos siitä ei saa puhua mitään. Kysyn vain.
Vihapuheita sen sijaan saa kyllä pitää entiseen malliin, eikä vanhoja vihapuheita tarvitse perua, eikä niitä tarvitse katua, vaikka ollaankin niin rasismia vastaan.
Miten rasismia voi vastustaa jos rasismista ei saa puhua, eikä persuista saa puhua pahaa, vaan kaikki persujen rasismi pitäisi hyväksyä, tai ainakin siitä pitäisi vaieta?
Ilmoita asiaton viesti
Juurihan kaikki ministerit sanoutuivat irti rasismista käsi Raamatun päällä tai ainakin sormet ristissä.
Ilmoita asiaton viesti
Aki Kaurismäelle ilmainen seuraavan elokuvan aihe. Anorektisen pullonkerääjä Paavon ja sairaan lihavan Only Fans -malli Mirjan lempeä rakkaustarina, jossa pari kamppailee tupakkalakon kanssa. Samalla he pyrkivät kommunikoimaan toistensa kanssa niin lyhyin ja yleiskielisin lausein kuin mahdollista.
Palkintoja tulee tiedostavien ja sivistyneiden elokuvafestivaalien kilpailuista ja median elokuva-arvostelijat vaipuvat sellaiseen ekstaasiin, että ylisanat loppuvat.
Ilmoita asiaton viesti
Edellinen vihervasemmistohallitus oli kautta aikojen surkein hallitus. Kataisen sixpack oli myös onneton viritys.
Saahan Kaurismäki toki olla mitä mieltä tahansa, ei se mikään totuus kuitenkaan ole, se on vain yhden ihmisen mielipide.
Ilmoita asiaton viesti
Tottahan se on. Mutta ainakin se toimii esikuvana koulukiusaajille ja terroristinaluille.
Ilmoita asiaton viesti
Kommunismia kannattavan sanomana lause kertoo oikeistohallituksen oikeasta suunnasta. Aki Kaurismäki, Andy McCoy ja Kristiina Halkola ovat lmoittaneet tukevansa Suomen kommunistisen puolueen jäseniä mm Helsingin kuntavaalikampanjoissa.
Ilmoita asiaton viesti
Pelkäätkö vallankumousta? 🤣
Ilmoita asiaton viesti
Juuri tulleen tiedon mukaan Kaurismäki on ehdolla parhaan elokuvan Oscarin saajaksi.
Ilmoita asiaton viesti
Mika Lamminpää
Kieltämättä Kaurismäen elokuvan kuvakulmissa ja näyttelijöiden riisutuissa sanoissa on oma viehätys.
SE että Kaurismäki tekee hyvän elokuvan, ei välttämättä ole taloustieteen asiantuntija.
Ei kalakaan lintua neuvo lentämisessä.
Blogisti Tuomaala äskettäin kirjoitti historioitsija Teemu Keskisarjasta ivallisesti, että Keskisarja kirjoittaa perussuomalaista historiaa.
Samalla kaavalla hänen pitäisi lausua Kaurismäestäkin.
Jotta voisi olla johdonmukainen.
Ilmoita asiaton viesti
Hänen pitäisi siis kirjoittaa suuresta ohjaajasta samalla tavalla kuin keskisarjasta höyhensarjaan vajonneesta tutkijasta?
Ilmoita asiaton viesti
Mika Lamminmäki,
huomaan halusi, toiseen henkilöön kohdistuvan kunnioittamisen perusteella, keskustella syvällisemmin. Hyvää loppuviikkoa.
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos samoin.
Ilmoita asiaton viesti
Kuka on Lamminmäki?
Ilmoita asiaton viesti
Aki Kaurismäen elokuvat ovat tylsiä, mutta Hemingwayn kirjat eivät. Siinä se ero.
Ilmoita asiaton viesti
Molemmissa on neron vikaa, mutta kukaan ei ole profeetta omalla maallaan.
Ilmoita asiaton viesti
Kaupunkilaisia on liikaa.
Ilmoita asiaton viesti
Li Andersson haluaa ehdolle klubiin. Kun hänen piti näyttää yövierastoimittaja Maria Veitolalle Turun tärkein paikka he meinvät sisällissodan muistomerkille. Historian kasaama kuonakuorma niskassa.
HS:n presidenttiainestoimittaja Robert Sundman vakuuttaa vakuuttamisesta päästyäänkin sdp:n asettavan Jutta Urpilaisen ehdolle
Ilmoita asiaton viesti
Niin ja oppositio on myös surkein vaaihäviäjä miesmuistiin. 1917 oppositio, joka oli hävinnyt myös vaalit, katsoi asiakseen ryhtyä vallankumoukeen sotimalla vaalein valittua valtiovaltaa vastaan. Huonostihan siinä kävi. Tämän hetken oppositiolla on selvästi aikeita nousta vaaleilla valittua hallitusta ja eduskuntaa vastaan. Apuna on ay-liike joka uhkailee jopa yleislakolla. Tilanne muistuttaa vuotta 1917, mutta nyt tuskin soditaan, mutta keinot yleislakkoineen ovat yhtä lailla ulkoparlamenttaarisia. Parlamentarismin kannalta tilanne on ongelmallinen, koska oppositio ei selvästikään hyväksy vaalien tulosta ja yrittää kaataa hallitusta eduskunnan arvovaltaa halventaen luomalla maahan epävakautta aikana, jolloin Euroopassa käydään täyspainoista sotaa.
Ilmoita asiaton viesti
Pressaksi pitäisi valita monen muun EU-maan esimerkin mukaan pikemmin muodollinen maan diplomaattinen edustaja kuten Virossakin tehdään, sen sijaan että haluttaisiin yhä Lilliputiniaan yksi ajattelija venäläisillä prosenteilla 60-70%. Kansa oppisi itse keskustelemaan.
Ilmoita asiaton viesti
Tarkoitat varmaankin SAK:n hallitusta, jolle demokratia on siunannut vallan päättää valtion asioista jo vuosikymmeniä sitten. Aina kun yritin mm. 24 vuotisella Helsingin kaupunginvaltuustourallani saada järkeä Pääkaupungin poliittisiin päätöksiin, minua vastustivat miljoona saakoolaista, satatuhatta kaupungin vuokralaista ja heidän yhteistyökumppaninsa penintalli!
Tulokset on nähtävissä hyvinvointiyhteiskuntamme romuttumisena.
Ilmoita asiaton viesti
Aki Kaurismäen elokuvat vaikuttavat olevan taiwanilaisen ohjaajan Tsai Ming-liangin elokuvien plagiaatteja lähes kaikilta osin. Tai sitten toisin päin.
Tsai Ming-liang on tosin maailmalla tunnetumpi näistä kahdesta.
Hitaan elokuvan mestarin Tsai Ming-liangin töissä samat hahmot vaeltavat elokuvasta ja sateisesta asunnosta toiseen kamppaillen urbaanin yksinäisyyden ja filosofisten kysymysten kanssa.
Mainittakoon, että Kaurismäen elokuvissa suorastaan rupatellaan verrattuna Tsai Ming-liangin elokuviin.
Ilmoita asiaton viesti
Ikäviä ihmisiähän hallituksessa on ja kovin sinimustalla mielenmaisemalla varustettuja. Se onko tuo huonoin hallitus sataan vuoteen jää jälkikäteen arvioitavaksi, mutta odotusarvot hallitusohjelman perusteella antavat odottaa tuota.
Tuore eduskuntakeskustelu huumepolitiikasta oli hyvä esimerkki siitä, ettei arvokonservatiivi ole koskaan kiinnostunut paremmasta politiikasta vaan elää aina omien ennakkoluulojensa vankina. Noista lähtökohdista mitään kovin järkevää politiikkaa ei kannata odottaa.
Ilmoita asiaton viesti
Kun tiedät että et saa, et pety.
Ilmoita asiaton viesti