Mika Lintilä nostamassa sähkön hintaa, jotta Fortum voi alentaa saksalaisten sähkölaskuja

Kuuntelin hölmistyneenä elinkeinoministeri Mika Lintilää hänen väittäessään, ettei tehoreservissä olevien voimaloiden käynnistäminen laskisi sähkön hintaa. Selitys kuulosti propagandistiselta. Lintilä ei selvästi ollut kansan eikä teollisuuden asialla, vaan kenen?

Lintilä: ”Periaatteessa EU jo estää sen (varavoiman) markkinalle tuomisen. Pitää muistaa koko ajan, että tehoreservien voimalaitosten käyttö on hyvin vähäistä. Se ei sinänsä tulisi kyllä hintoja muuttamaan”

Varmasti on totta Lintilältä vain se, että tehoreservien käyttö on hyvin vähäistä. Niitä seisotetaan, jotta Fortumin kassaan saadaan lisää rahaa Uniper miljardien siirtyessä saksalaisten hyödyksi.

Entä mistä Lintilä oli saanut tiedon, ettei varavoiman käynnistäminen laske sähkön hintaa?

Lintilän propagandan jäljet johtavat Fortumiin, jolle on edullista seisottaa Meri-Porin kivihiilivoimalaa, joka on teholtaan 565 megawattia.

Aalto-yliopiston tutkijoiden laskelmat osoittavat, että Fortumille varavoiman seisottaminen on kannattavaa, minkä sanoo jo maalaisjärki. Tähän sopii hyvin se, että Fortum päätti tarjota Meri-Poria seuraavalle tehoreservikaudelle, joka alkaa 1.11.2022. Fortumille on elintärkeää seisottaa Porin voimalaa, koska näin sähkön hinta saadaan ensi talveksi hilattua taivaisiin. Rahat siirretään saksalaisten sähkölaskujen pienentämiseen.

Työ- ja elinkeinoministeriössä suunnitelma on nerokas. Laitetaan Lintilä Fortumin puuhevosen sisään ja työnnetään viritelmä sähkömarkkinoille. Fortumin puuhevonen puhuu Mika Lintilän suulla ja syöttää kansalle fortumilaista propagandaa:

Suomi on käynyt talvisodan, joten pakotetaan se käymään sähkötalvisotaa kylmissä kodeissa – manttelit päällä ja karvahatut korvilla. Kylmenneen sähkölieden päällä olevassa kuvassa tiukkailmeinen Mika Lintilä kannustaa vähävaraista eläkeläistä entistä urhoollisemmin säästämään sähköä. Saksa on pelastettava. Me taistelemme jälleen sen puolesta.

Fortumin johto pitäisi vaihtaa. Yhtiön omistavat veronmaksajat, mutta se toimii jatkuvasti omistajien etuja vastaan. Mika Lintilä Fortumin puhuvana päänä taas toimii äänestäjiään vastaan. Fortumin sisäsiittoisessa yrityskulttuurissa on jotain täysin luonnotonta, kun se on maksanut johdolle bonuksia Suomen yrityshistorian typerimmistä kaupoista, alkaen Mikael Liliuksesta.

Mihin Venäjän propaganda ja painostus ei Suomessa pystynyt, sen tekee Fortum ja keskustan Mika Lintilä.

”Laskelma tyrmää Mika Lintilän puheet sähkön hinnasta – tutkija: ”Ministeriö on irtaantunut todellisuudesta”

Iltalehden juttuun LINKISTÄ.

 

Mika Lintilä julistaa kansalle Fortumin lakia.

French Artist Gustave Dore Illustrations - RetroGraphik

+15

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu