Miksi Esko Valtaoja nauroi?

Eskon puumerkki sai uuden kielellisen ulottuvuuden. Jälkipyykki Marja Sannikan ohjelmasta on paljastanut mielenkiintoisia yksityiskohtia siitä, mitä Eskon puumerkki tarkoittaa.

Marja Sannikka ohjelmansa formaatista: ”Sannikka kertoo toivoneensa ja odottaneensa rakentavaa, toisia kunnioittavaa keskustelua. Pidin toivettani perusteltuna, koska luotin vieraideni haluun käydä aitoa ja rakentavaa keskustelua.”

Valtaojalle rakentava keskustelu tarkoitti provoilua, jonka kohteena Marja Sannikan lisäksi oli toinen keskustelija Renaz Ebrahimi. Kutsutaan Ebrahimia muukalaiseksi, vieraaksi, oudoksi, sillä Valtaoja työnsi häntä ulos turvallisesta tilasta, talosta.

Marja Sannikka jatkaa: ”Vaikka ymmärsin mitä Esko yritti ohjelmassa havainnollistaa, en silti olisi halunnut kuulla n-sanaa studiossa, en koko ohjelmassa, enkä ylipäätään missään. Olin siitä ällistynyt.”

”Sannikka kertoo, että osittain järkytyksestä ja ällistyksestä johtuen hän oli pitkään hiljaa ohjelmassa.”

Valtaoja sen sijaan on viihtynyt, minkä Sannikka kertoi perussuomalaiselle kansanedustajalle Sanna Antikaiselle Twitterissä:

”Olen todella pahoillani, että haastattelu oli toiselle vieraistani niin ikävä kokemus. Eskolle se ei ollut, olen keskustellut hänenkin kanssaan.”

Valtaoja kommentoi tapahtunutta Ilta-Sanomille: ”Hän kertoi pitävänsä kohua naurettavana ja olevansa siitä surullinen.”

Miksi Esko Valtaoja nauroi?

Entä miksi Saara nauroi?

Vanhassa testamentissa kerrotaan Aabrahamin vaimon Saaran nauraneen. Hänen kuulemansa asia oli naurettava. Saara nauroi, koska ei uskonut sitä, mitä kuuli.

Saaran naurun jälkeen Aabraham ja Herra kävelivät kohti Sodomaa, jonne Aabrahamin veljenpoika Loot oli siirtynyt asuttuaan sitä ennen kiertolaisena teltoissa. Lootin perhekunta talossaan herätti yltäkylläisissä sodomalaisissa vihaa, joka lopulta purkautui väkivaltaisesti: ”Tuo yksi on tullut muukalaisena tänne asumaan, ja hän pyrkii jo määräilemään meitä.

Aabraham ja Herra kävivät Sodoman porttien ulkopuolella keskustelua siitä, kuinka monta oikeamielistä kaupungista löytyy. Sodomasta ei löytynyt vaadittavaa kymmentä oikeamielistä. Ainoa oikeamielinen pakeni perheensä kanssa Sodomasta ja pelastui.

Kuinka monta oikeamielistä Suomesta löytyy?

Kun seuraa Marja Sannikan ohjelmasta leimahtanutta keskustelua, niin se muistuttaa pelottavasti Sodoman kehitystä, alkaen Lootin perhekunnan tulosta kaupunkiin. Oudot, vieraat projisoidaan määräilijöiksi, jotta ulos sulkeminen heidän omasta tilastaan, talostaan, näyttäisi oikeutetulta.

Eskon puumerkki laitetaan oikeaan käteen ja otsaan.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu