Miksi media vaikenee perussuomalaisesta terrorismiongelmasta?

Media vaikenee perussuomalaisesta terrorismiongelmasta, koska toimittajat pelkäävät. Persupelon olemassaolo purskahti esiin kevään kohuissa, tapaus Wilhelm Junnilassa, Wille Rydmanissa, rasistisen nimimerkki riikan salaisuuden paljastumisessa. Ne yllättivät, koska media ei ollut uskaltanut tonkia metsän pimeyteen kätkettyjä roskalavoja.

Syksyn kohu-uutiset  ovat keskittyneet perussuomalaisuudessa loiskiehuvaan terrorismiin. Media on raportoinut siitä todella vaatimattomasti, jos sitä vertaa Sanna Marinin korvakoruihin. Avainkysymykset persusuomalaisuuteen liittyvästä terrorismista odottavat edelleen journalistista syväluotaamista.

”Miksi terrorismista tuomittujen tai siitä epäiltyjen taustalta löytyy toistuvasti kytköksiä perussuomalaiseen puolueeseen? Kyseessä on siis hallituspuolue, joka hoitaa myös terrorismin torjuntaan läheisesti liittyvää sisäministerin salkkua.”

Professori Janne Seppänen kysyy: ”Perussuomalaisten terrorismiongelman saama huomio on mitätön asian vakavuuteen nähden. Suojelupoliisin tuoreessa arvioissa äärioikeistolaisen terrorismin uhka on voimistunut maassamme. Myös arkijärki sanoo, että hallitusvastuussa olevan puolueen ohutkin kytkentä terrorismiin vaatii perusteellisen selvityksen. Se on kovan luokan uutinen, jonka voisi odottaa täyttävän lööppejä useiden päivien ajan.”

Keskusrikospoliisi otti maaliskuussa kiinni miehen, jota epäillään valekirjepommien lähettämisestä vasemmistoliiton, vihreiden ja sosialidemokraattien puoluetoimistoihin. Tekohetkellä mies oli ilmeisesti perussuomalaisten jäsen.

Hän, maisteri, oli blogannut puolueen sivuilla ja kirjoittanut perussuomalaisen ajatuspajan julkaisuun.

Kesäkuussa julkaistussa blogikirjoituksessa kirjoitettiin muun muassa, kuinka demokratia on nykypäivän Suomessa vain illuusio ja mitään ihmisoikeuksia ei ole olemassa. Saman kirjoituksen lopussa pohdittiin, että vaihtoehtona on vain kiihdyttää vastakkainasetteluita ja samalla kylvää uudenlaisen yhteiskunnan ja sivilisaation siemeniä.”

Kirjoitus oli perussuomalaisille ok, kunnes se poistettiin palaneen käryn tunkeuduttua puolueen toimistoon.

 Yle kertoo: ”Viimeistään maaliskuussa KRP on Lahden terrorismijutun tutkinnassa alkanut kiinnittää huomiota Telegram-ryhmään, jossa pääepäilty on käynyt viestinvaihtoa akselerationismista.

Nimimerkki Herra Kansa on julkaissut ryhmässä useita kertoja maaliskuun aikana.

Hänen mielestään ”valkoinen rotu” on uhattuna ja ainoa mahdollisuus taistella vastaan on lietsoa epävakautta akselerationistisilla keinoilla.

Hän kannustaa ryhmän jäseniä tekemään jonkin radikaalin teon kuten ”ihmisuhrauksen”. Hän korostaa, että teosta ei jää kiinni, jos sen suunnittelee hyvin.”

”Kirjassa neuvotaan kohdistamaan väkivaltaa ”ihmisarvon ja tasa-arvon puolestapuhujiin”:

Me emme pyri hiljentämään kyseisiä henkilöitä pelottelemalla heitä, me pyrimme yksinkertaisesti tappamaan heidät.

Puukottaminen, ampuminen, kuristaminen, murhapoltto, kirjepommi, autopommi ja myrkyttäminen ovat hyviä vaihtoehtoja.

Teksti jatkuu yksityiskohtaisemmilla neuvoilla siitä, miten salamurhan voi tehdä.”

 

Ville Rannan pilapiirros Riikka Purran kaksoisviestinnästä osuu perussuomalaisuuden keskushermostoon: ”Näin toimii akselerationismi.”

 

Piirroksen tehnyt tekoäly Ping. Mitä metsästä löytää, jos sinne uskaltaa mennä?

haamu metsässä pelottelee
 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu