Miksi Osuuspankki asemoi itsensä poliittiseksi toimijaksi?

Osuuspankki asemoi itsensä poliittiseksi toimijaksi valittuaan pääjohtajaksi  Timo Ritakallion, joka on roolissaan myös Keskus­kauppa­kamarin hallituksen puheenjohtaja. Hallituksen puheenjohtajan tärkein tehtävä on nimittää ja erottaa toimitusjohtaja.

Miksi Ritakallio valitsi Keskus­kauppa­kamarin toimitusjohtaksi kokoomuksen äärilaidan suunsoittajan Juho Romakkaniemen? Jos Ritakallio ei ollut valitsemassa Romakkaniemeä, se ei muuta Romakkaniemen poliittista asemaa kokoomuksen etujen ajajana. Keskus­kauppa­kamari on voimakkaasti kokomuslainen linnake Romakkaniemen kautta.

Romakkaniemi soitti suutaan ay-liikkeelle samalla tavalla kuin on mölynnyt ennen pestiään Keskuskauppamariin:

”Tänäänkin on hyvä päivä erota SAK:n liiton jäsenyydestä ja liittyä YTK:n jäseneksi. Lakiuudistus tuo pian YTK:lle myös luvan välittää työnhakijoita. Suosittelen jatkossa kaikille yrityksille hakemaan työntekijöitä YTK:n jäsenistä tämän palvelun kautta.”

Eipä ole ihme, että AKT:n puheenjohtaja Ismo Kokko tiedotti: ”Ilmoitan raskain mielin, että AKT lopettaa kaiken asioinnin OP-ryhmän kanssa.”

Olisi toivottavaa, että muut ammattiliitot seuraisivat Kokon jalanjäljissä ja pyyhkivät OP:n pankkisalien pölyt kengistään. Ainakin siinä tapauksessa, mikäli Romakkaniemi nauttii edelleen Keskus­kauppa­kamarin hallituksen puheenjohtajan Timo Ritakallion luottamusta.

Kun Orpo lietsoo luokkasotaa Romakkaniemen kautta, niin luokkasotaan on vastattava luokkasodalla.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu