”Miksi pääministeri valehtelee?” – Li Andersson tyrmistyi, autoritaarisesta johtamisesta

Petteri Orpo provosoimistaan suurlakoista: ”Korostan sitä, että nämä esitykset, jotka äsken kävin läpi, ne eivät aiheuta vahinkoa tai heikennä tavallisen palkansaajan elämää. Siinä uudistetaan työmarkkinoiden rakenteita, ei puututa palkansaajan etuihin. Tämä on tärkeä viesti.”

”Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson pitää käsittämättöminä Orpon puheita siitä, etteivät hallituksen ajamat työmarkkinauudistukset vaikuttaisi palkansaajien elämään tai puuttuisi heidän etuihinsa.

”Miksi pääministeri valehtelee hallituksen työmarkkinauudistuksista?” hän kysyy tiedotteessaan ja huomauttaa, että hallitus on muun muassa heikentämässä irtisanomissuojaa, lakkauttamassa nykyisen aikuiskoulutustuen, tekemässä ensimmäisen sairauspäivän palkattomaksi ja leikkaamassa työntekijöiden työttömyysturvaa.”

Toinen Orpon suusta lähtenyt sammakko, joita vilisee ympäri Suomen salomaita kuin Egyptin vitsauksissa, on väite, että SAK lähti oma-aloitteisesti pois palkkamallin neuvotteluista.

Totta kai lähti, kun työnnettiin ovesta ulos. Orpon työrukkanen Satonen on vakuuttanut moneen kertaan, ettei hallitus peräänny milliäkään kirjatusta työmarkkina reformistaan. Ei kukaan täysipäinen istu päiväkausia neuvottelemassa paperista, jota ei voi muuttaa.

Hallitus kirjoittaa dogmeja. Ja puolueuskovaisten on sanottava ”Aamen”, minkä jälkeen he kumartavat kolme kertaa Säätytaloon päin, samalla pyllistäen persuksensa Senaatintorille kerääntyneille mielenosoittajille.

”Hallituksen kaavailemien muutosten äärimmäisyydestä kertoo Anderssonin mukaan myös se, että lakko-oikeuden merkittävä rajaaminen on ensimmäisten toimien joukossa.

Kokoomus ja perussuomalaiset tietävät itsekin, että tällä politiikalla ei ole kansalaisten tukea. Siksi he nyt pyrkivät myös estämään ihmisiä käyttämästä demokraattisia oikeuksiaan itsensä puolustamiseksi. Hallitus puhuu kansan tuesta, mutta tällainen politiikka on tyypillisempää autoritaarisille järjestelmille.”

Kuka muu kuin Li Andersson on viitannut Orpon ja Purran enemmistön diktatuuriin, jota käytetään autoritaarisesti palkansaajia vastaan?

Työoikeuden emeritusprofessori Seppo Koskinen.

Hän on viitannut kokoomuksen ja perussuomalaisten autoritaariseen johtamiseen.

”Koskisen mukaan poliittisia lakkoja koskevat rajoitussuunnitelmat ovat tyypillisiä autoritaarisille järjestelmille, koska poliittiset työtaistelut kuuluvat demokratiaan.”

Orpo ja Satonen kiistävät Koskisen väitteen, vaikka eivät ymmärrä työoikeudesta pilkun vertaa.

Orpon paperi noudattaa Venäjän vientimallia, koska Venäjällä ei lakkoilla. Venäjä on työläisten paratiisi ja sellaiseksi Orpo ja Purra haluavat Suomen muuttaa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu