Miten pelastaa Suomi Petteri Orpon pääministeriydeltä Naton ajautuessa Turkin kanssa kriisiin?

 ”Vuoden noloin ja typerin kommentti” uutisoi Iltasanomat kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon tuoreinta möläystä.

Petteri Orpo kommentoi puolustusministeri Antti Kaikkosen vanhempainvapaata:

”En ymmärrä, miksi Kaikkonen jää isyysvapaalle juuri nyt, kun hän voisi jäädä vasta vaalien jälkeen. Meillä on Nato-prosessi kesken ja Antilla on siitä kaikki tieto.”

Kun Orpo ei ymmärrä, niin turha vääntää rautalangasta.

Vaikka kokoomus on gallup ykkönen kevään eduskuntavaaleissa,  ei Orpon pääministeriys ole kirkossa kuulutettu.  Jos Orpo  haluaa ottaa persut mukaan seuraavaan hallitukseen, silloin seuraava ongelma liittyy siihen, mikä puolue haluaa liittyä Riikka Purran johtamaan joukko-osastoon.

Lisäksi Nato-soppa on palamassa pohjaan kesää lähestyttäessä? Turkin vedätys Suomen ja Ruotsin Natoon pääsyn estämiseksi näyttää olevan vasta esinäytös, jossa on Putinin iloksi heiluteltu keskisormea Joe Bidenille ja muille lännen johtajille.

Turkin presidentin seuraavista askelmerkeistä  kertoo Turkin sisäministeri:

”Erdogan on monien muiden MENA/Aasian alueen maiden presidentti.

Aika haastaa länsi/vapauttaa muslimit Yhdysvalloista/EU:sta.

Länsi antautui Erdoganille.”

Seuraavalle pääministerille saattaa jäädä Nato sotkujen selvittäminen Turkin haastaessa eurooppalaisen oikeusvaltio periaatteen. Kysymys liittyy myös Naton uskottavuuteen puolustaa ihanteitaan.

Onko Orpolla särmää puolustaa oikeusvaltioita vai joutuuko hän nuolemaan Nato kiimassaan Erdoganin kengät, kuten Ruotsin pääministeri on valmistautunut tekemään? Toisaalta, jos kumpikin pääministeri kumartaa, niin rähmällään olosta Erdoganin edessä pystyy nousemaan toinen toistaan veljellisesti tukien.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu