Miten Riikka Purra ministereineen tapattaa aivoinfarktipotilaita suosiessaan ruotsinkielisiä?

Miten Orpo ja Purra tapattavat aivoinfarktipotilaita, siitä kertoo Seura-lehti: ”Pian kaikilla ei ole enää oikeutta jäädä eloon – Kouvolan yöpäivystys lakkautetaan, eikä se tuo senttiäkään säästöä.”

Riikka Purran työlapanen ­sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuso satuili eduskunnassa: ”Jokainen Suomessa asuva henkilö saa nyt ja jatkossa terveydentilansa edellyttämän palvelun yhdenvertaisin perustein julkisessa terveydenhuollossa riippumatta siitä, missä hän asuu tai oleskelee.”

”Yöpäivystysuutinen on ­herättänyt epäuskoa, surua, huolta, kiukkuakin. Päätös lakkauttaa yöpäivystys 80 000 asukkaan kaupungista (Suomen 11. suurimmasta kaupungista) kuulostaa jo ajatuksena järkyttävältä.

Samaan aikaan opetusministeri Anna-Maja Henrikssonin kotikaupunki Pietarsaari (20 000 asukasta) säilyttää yöpäivystyksensä. Pietarsaarelaisen oikeus saada hoitoa omalla äidinkielellään on siis tärkeämpää kuin kouvolalaisen oikeus pysyä hengissä.”

Hallituksessa perussuomalaiset toteuttavat vaalisloganiaan käänteisesti: ruotsinkieliset ensin!

 

”Yöpäivystys palvelee vuosittain tuhansia potilaita

”Kouvolan Sanomien mukaan yöpäivystyksen lakkautus olisi käytännössä kuolinisku koko päivystykselle. Jatkossa kouvolalaiset joutuvat hakeutumaan päivystykseen Kotkan keskussairaalaan, jonne on Kouvolan keskustastakin yli 50 kilometrin matka. Pohjois-Kouvolasta sairaalaan on jo sata kilometriä. Sama kuin jos helsinkiläiset käskettäisiin Lahteen.”

Kouvolan yöpäivystyksessä on ollut Ylen mukaan noin 6 000 käyntiä vuodessa, ja näistä noin 450 on aivoinfarktipotilaita, joille on tähän asti voitu aloittaa liuotinhoito jo Kouvolassa. Jatkossa aivoinfarktin saanut joutuu odottamaan hoidon alkamista noin tunnin nykyistä pidempään.

Ambulanssit joutuvat myös kaahaamaan rekkojen seassa kaksikaistaisella, huonokuntoisella Valtatie 15 -tiellä. Hoitoaika menee ajoon.

Ironisinta on, että todennäköisesti hallitus ei säästä leikkauksella euroakaan. Kulut lisääntyvät Kymenlaakson hyvinvointialueen arvion mukaan vuodessa jopa yhdeksällä miljoonalla eurolla. Pelkästään ambulanssiliikenteen ja ensihoidon kulut kasvavat neljällä miljoonalla.

Ihmishengen hinnasta puhumattakaan.”

Miksi perussuomalaiset vihaavat Kouvolaa niin syvästi, että antavat Kymenlaakson hyvinvointialueen ihmisten kuolla aivoinfarktiin? Se on tahallista ilkeyttä, koska säästöä ei tule, vaan kulut kasvavat.

Ruotsinkieliset ovat perussuomalaisille tärkeämpiä kuin suomalaiset, sen Riikka Purra ministereineen on oppinut hallituksessa!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu