Miten tässä taas näin kävi: sosiaaliturvan leikkaukset heikentävät työttömien kannustimia pienipalkkaiseen työhön

Kela: Sosiaaliturvan leikkaukset heikentävät työttömien kannustimia pienipalkkaiseen työhön

”Sosiaaliturvan leikkaukset tänä vuonna heikentävät merkittävästi Kelan työttömyysturvaa saavien taloudellisia kannustimia matalapalkkaiseen tai osa-aikaiseen työhön, kertoo Kela. Päätelmät perustuvat Kelan asiantuntijoiden tekemiin laskelmiin.”

Miten hallitus taas kerran pystyy alentamaan työllisyyttä, vaikka työnteosta piti tulla kannustavampaa?

”Laskelmamme osoittavat, että sosiaaliturvan leikkausten jälkeen pienempien lisätulojen hankkiminen ei lisää käytettävissä olevia tuloja yhtä paljon kuin ennen, kertoo Kelan tutkija Miska Simanainen tiedotteessa.”

Somessa monet työttömät, myös perussuomalaisia äänestäneet ja puoluetta mainostaneet, ovat ilmoittaneet, etteivät he tule menemään töihin, koska ”tukia leikattiin poistamalla työttömyystukien lapsikorotukset ja 300 euron kuukausittainen suojaosa”.

Nyt tämä työreservistä poistuva suuri joukko menettää kokonaan kosketuksen palkkatyöhön. Kahden vuoden päästä heidät on lopullisesti menetetty työmarkkinoilta.

Halitusta varoitettiin, että näin tulee käymään. Mutta he eivät uskoneet järjen ja tiedon ääntä.

Pihtiputaan mummo ymmärtää paljon enemmän reaalitaloudesta kuin koko Orpon hallitus yhteensä.

Vaikka toistan itseäni blogista toiseen, niin sanon uudelleen ja uudelleen: Orpo  ja Purra ovat johdattaneet Suomen kansantalouden tuhoisaan syöksykierteeseen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu