Kirjaudu blogeihin

Nyt alkaa yrittäjien alamäki, kiitos hienon oikeistohallituksen

Vuosi sitten Suomen yrittäjät hehkuttivat Orpon hallitusta, heidän rukouksiinsa oli vastatta. Tänään alkaa karvas kalkki paljastua eikä se maistu hyvältä.

Duunareiden kepittämisen jälkeen vuorossa ovat yrittäjät, mikäli uskomme Suomen Yrittäjien toimitusjohtajaa Mikael Pentikäistä.

Suomen Yrittäjien (SY) kesäkuussa toteutetun yrittäjägallupin mukaan 12 prosentilla yrityksistä on erittäin hyvä taloudellinen tilanne, 38 prosentilla melko hyvä tilanne ja 19 prosentilla melko tai erittäin huono tilanne. Tilanne on huonoimmillaan kevään 2022 jälkeen.”

”Pk-yritysten tilanne on yhä laajalti vaikea. Pk-kenttä saa huonosti vetoapua suhdanteista eikä Euroopan keskuspankin korkopäätöksetkään näytä isommin auttavan”, sanoo Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen. tiedotteessa.”

”Pentikäinen arvioi, että pk-yritysten tilanne vaikeutuu entisestään syyskuussa hallituksen päättämän arvonlisäverokorotuksen vuoksi.”

Suhteellisesti eniten talousvaikeuksia oli kyselyn perusteella yksinyrittäjillä, pienillä työnantajilla sekä kaupan ja rakentamisen alan yrityksillä.”

Eikä tässä vielä kaikki.

Talouden kokonaiskuva synkistyy synkistymistään eikä sen pitäisi olla yllätys kenellekään, joka seuraa aikaansa vapaana Orpon ja Purran talouspropagandasta, Neuvostoliiton raunioista kaivetusta. Huomenna, joka ei koskaan tule, on valoisampaa.

Duunareiden jälkeen persut varmasti haukkuvat myös pienyrittäjät, kun nämä eivät ymmärrä, miten hienon hallitusohjelman Riikka Purra on rakentanut.

Tyytykää pienyrittäjät siihen, mitä teille ylhäältä annetaan. Lisää ruoskaa ja saksia, jos napisette!

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu

Kommentit (13)

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kommentoida.
 1. Tapio Tuomaala
  Tapio Tuomaala #4164344 Kirjoittaja

  Näet asiat epärealistisesti, mutta toki jotenkin Suomi pitäisi pelastaa, siitä olen samaa mieltä.

  Ilmoita asiaton viesti

 2. JotuKarjalainen

  Kauppalehdessä oli juttua että yritysten välisestä laskutuksen euromäärästä jo nyt 51% maksetaan myöhässä, 8% menee luottotappioihin ja vain 41% menee maksuun ajallaan.
  Eli tilanne on aika surkea jo nyt ennen syyskuun alvin nostoa.

  Ilmoita asiaton viesti

  • tommiviinikka
   Tommi Viinikka #4164394
   Vastaus kommenttiin: #4164384

   Suomessa keskimääräinen myyntisaamisten maksuaika on 66 päivää. Suomi on yllättäen hitaampien joukossa. Tässä on tapahtunut muutos lähivuosina. Syynä lienee suurten yritysten vaatimat pitkät maksuajat.

   Euroopan tasolla hitain maksaja on julkinen sektori (Suomea ei tässä tilastossa eritelty). Edelleen Euroopan tasolla keskimääräinen maksuajan ylitys on 16 päivää sekä yrityksillä että julkisella sektorilla. Yritysten ylitykset nousivat viime vuodesta yhdellä päivällä ja julkinen sektori lyhensi ylitystään yhdellä päivällä

   https://www.intrum.com/media/ddnher2l/intrum-epr-2024.pdf

   Ilmoita asiaton viesti

 3. Esko Karinen
  Esko Karinen #4164400

  Yrittäjien on syytä antaa vilpitön kiitos korona-aikaisille lockdowneille ja matkustusrajoituksille. Tieteen mukaan ne on todettu tehottomiksi taudin leviämisen estämisessä mutta se siirsi varoja matkustamisesta kodin sisustamiseen ja rakentamiseen, eli piristi kotimarkkinaa.

  Psykiatriset palvelut saivat paljon lisää työmaata koronarajoitusten ansiosta.

  Myös sinne tänne jaetut koronatuet rikastuttivat niitä jotka sattuivat tukia saamaan.

  Ehkä samaa voisi jatkaa? Kielletään ihmisiä matkustamasta niin raha jää kotimaahan.

  Ilmoita asiaton viesti

 4. Juha Varila
  Juha Varila #4164431

  ”Parempi kertarutina kuin ainainen kitinä”.

  Kapitalismin vahvuus on siinä, että tehottomat kuolevat. Ja uudet nousevat tilalle. – siis yritykset. Se vain on kapitalismin eli markkinatalouden logiikka.

  Ilmoita asiaton viesti

  • Esko Karinen
   Esko Karinen #4164438
   Vastaus kommenttiin: #4164431

   No ei yrityksiä kannattaisi tieten tahtoen tappaa niin kuin 90-luvun alussa tehtiin.

   Ei ne uudet tule maasta kuin sienet sateella.

   Yrityksillä voi olla suotuisa toimintaympäristö kuten joissakin maissa tai sellainen kuin Suomessa, ay-liikkeen ja viranomaissäätelyn viidakko.
   Suomessa jopa omistusoikeus on ehdollinen jos kyseessä on yritysomaisuus.

   Ilmoita asiaton viesti

   • Juha Varila
    Juha Varila #4164439
    Vastaus kommenttiin: #4164438

    Totta tuokin! Mutta talouspolitiikan pitää olla ennustettavaa. Ja ei ainakaan yrittämistä ehkäisevää.

    Hämmentävää, että omahyväinen Suomi ja sen poliitikot eivät ole saaneet viritettyä maahan kasvua viimeiseen 15 -vuoteen.

    Kannattaisi Suomen ja suomalaisten viimeinkin ymmärtää: talous mittaa kansakunnan(kin) kelpoisuuden.

    Ilmoita asiaton viesti

    • AnttiMikkonen1
     Antti Mikkonen #4164546
     Vastaus kommenttiin: #4164439

     ”Hämmentävää, että omahyväinen Suomi ja sen poliitikot eivät ole saaneet viritettyä maahan kasvua viimeiseen 15 -vuoteen.”
     Oletko sinäkin siinä harhassa että poliitikot ja heidän toimet ovat kasvun tae? Suomi elää viennistä ja tuotteet on aika kalliita sekä nicheä (esim. konepajat), eli tilaukset ei vedä jos ei aika investoinneille. Suomalaiset ei itse osaa innovoida, eikä luoda kasvua. Ei osata kuin piehtaroida itsesäälissä ja syyttää muita. Onneksi aseteollisuudessa sentään tapahtuu.
     https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/tt/2c16c182-b10e-49d0-996c-25d8c473fad8

     Ilmoita asiaton viesti

 5. Tatu Tyni
  Tatu Tyni #4164550

  Yrittäjien alamäki alkoi 1990-luvun lamassa, jonka sdp-taustainen presidentti Mauno Koivisto järjesti konklaaviensa kanssa. Nyt porvarihallituksen aikana yrittäjien tilanne huononee entisestään, edes sosialistihallitus ei nostanut alvia.

  Ilmoita asiaton viesti