Orpolle ja Purralle velka on vipuvarsi hyvinvointivaltion purkamiseksi

Väitöskirjatutkija Antti Ronkainen Suomen Kuvalehdessä avaa Orpon hallituksen tavoitteita ”vallan mahottoman” analyyttisesti: ”Orpolle ja Purralle velka on väline, jolla oikeutetaan hyvinvointivaltion purkaminen ja ammattiyhdistysliikkeen heikentäminen”.

”Ensiksi, Orpon politiikkaa ei ohjaa jokin abstrakti tavoite ”julkisen talouden tasapainottamisesta”. Kokoomuksessa yksinkertaisesti laskettiin jo kauan aikaa sitten, että koska suomalaiset ovat suhtautuneet julkiseen velkaan epäilevästi aina Snellmanista lähtien, ”velkaantumisen taittamisella” voidaan perustella mitkä tahansa politiikkatoimet ilman että tarvitsee pelätä kannatuksen kärsivän.”

”Jos velkaantumisesta oltaisiin oikeasti huolissaan, sopeutustoimet olisivat puuttuneet veroasteen laskuun veropuolta vahvistamalla. Vuosina 2023-2027 jää saamatta verotuloja noin 34 miljardia, koska kokonaisveroaste on alhaisempi kuin 2022.”

”Ja kappas, kun hallituksen toimet eivät sitten riitäkään “velkaantumisen taittamiseksi”, joudutaan sopeuttamaan lisää. Purran puheiden mukaan kehysriihessä olisi tarkoitus sopia jopa noin 3 miljardin suuruisista sopeutustoimista. Kyseessä ei ole hallituksen epäonnistuminen vaan onnistuneesti luodut edellytykset jatkuville julkistalouden menopuolen supistuksille. Kyseessä on ikiliikkuja, jonka olemassaolosta valtiovarainministeriö ja pääkirjoitustoimittajat kiittelevät traumaattisten Marinin vuosien jälkeen.”

”Hallituksella on selvät sävelet talouskasvusta, jossa ristiriitainen taistelu velkaantumista vastaan on väline luokkapolitiikan tekemiseksi. Välttämättömyysretoriikka oikeuttaa hyvinvointivaltion aktiivisen purkamisen ja ammattiyhdistysliikkeen heikentämisen, jossa valtaa ja tuloja lapioidaan yläluokille. Ja mikäli velkaantuminen ei taitu, voidaan aina todeta että lääke on oikea, mutta kuuri liian lyhyt ja kevyt.”

Blogistin loppulause

Jo nyt on selvää, ettei Suomen velkaantuminen taitu, koska sen ei pidäkään taittua. Tarkoitus on jatkaa leikkaamista seuraavat kolme vuotta, koska valtiovelka, koska… Orpo ja Purra ovat keksineet leikkausikiliikkujan, jonka toiminta pysähtyy vasta sitten, kun ei ole mitään leikattavaa.

Raha on siirtynyt työtätekeviltä yläluokalle.

Arto Satosen kerrotaan olevan hallituksen rikkain ministeri. Vallan mahotonta, miten juuri Satosesta tulikaan työministeri, jonka tehtävä on rampauttaa ay-liike? Satoset ja sipilät keräävät voitot, jotka syntyvät Suomen kurjistamispolitiikan seurauksena.

Missä ovat hallituksen aivot – aivot, jotka toimivat tekoälyn logiikalla, vailla ihmisyyden painolastia?

Orpo ei johda Suomea, vaan Orpoa johtaa…

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu