Orpon/Purran budjetissa hölmöläiset pidentävät peittoa

Tykkäsin penskana lukea hölmöläistarinoita. Valoa kannettiin pimeään pirttiin säkissä. Peittoa jatkettiin leikkaamalla pala peiton toisesta päästä ja ompelemalla leikattu pala peiton toiseen päähän. Hölmöläisten touhut ovat tulleet mieleen, kun on seurannut Orpon/Purran kauhukabinetin sekoilua.

Taloustoimittaja Jan Hurri on myös yhdistänyt hölmöläiskylän tavan ratkaista ongelmia Orpon hallituksen tapaan toimia: ”Budjettiesitys kiristää ja keventää valtion taloutta kuin peittoa jatkavat hölmöläiset – ja siksi velkaa kertyy entiseen malliin.”

Hurri jatkaa: ”Mutta esitys sisältää myös erilaisia fiskaalisia kevennyksiä, kuten suoria ja epäsuoria verotuksen huojennuksia. Niitäkin kertyy näillä näkymin koko hallituskauden mittaan yhteensä ainakin neljän miljardin euron arvosta. Talouspolitiikka kiristyy yhtäällä ja kevenee toisaalla, ja kun kiristysten ja kevennysten euromäärät ovat suurin piirtein yhtä suuria, ne jotakuinkin kumoavat toisensa. Toinen toisensa vaikutuksia kumoavien toimien yhteisvaikutus julkisen talouden tasapainoon on suunnilleen sama kuin hölmöläisten peitonjatkon vaikutus peiton pituuteen: yhtä tyhjän kanssa.”

Esimerkkinä hölmöläisten peitonjatkosta on alentaa oluen verotusta ja nostaa viinien verotusta yli 8 prosentilla.

Orpo ja Purra saivat kansalta mandaatin pysäyttää velkaantuminen, mutta tulee käymään päinvastoin: Suomi velkaantuu enemmän kuin Marinin hallituksen aikana. Purra ottaa uutta velkaa yli 10 miljardia. Ensi vuonna summa saattaa olla 15 miljardia.

Sitä saa, mitä Hölmölästä tilaa.

Ainoa asia, missä Orpo/Purra on onnistunut, on Suomen maamaineen ryvettäminen maailman turuilla ja toreilla.

Nyt yrittäjät itkevät, kun Suomen natsismi ja rasismi haittaa yritysten toimintaa.

Rasismi­keskustelu vaikuttaa haitallisesti Suomen maa­kuvaan, arvioi puolet yrityksistä kyselyssä

Yritykset saavat sitä, mitä ovat kokoomuksen hölmöläisosaamisesta maksaneet, kuten vaalirahoituksena ja median propagandana, jossa Orpo pelastaa Suomen hukkumiselta valtionvelkaan.

Hölmölässä pelastajasta tulee hukuttaja.

Eikä valoa tule pimeään pirttiin Orpon/Purran rahasäkillä. Jotkut kuitenkin vaalivalheiden häikäiseminä kertovat näkevänsä.

Miten kertoa  kokoomuksen ja perussuomalaisten hartaille uskovaisille, että valo, jonka he näkevät Orpon ja Purran kantavan tupaan, on pimeyttä?

 

Riikka Purra peiton jatkamisesta: otetaan pala sairaiden peitosta ja laitetaan säästyneet rahat isotuloisten verohelpotuksiin, kuten Purran ja Orpon itsensä hyväksi. Kun on lisää liksaa tiedossa, niin se antaa motivaation hölmöläisten talouskuriin.

Pilapiirros Moksis

Kuvituksessa voi olla tekstissä sanotaan Loppuu tämä kotileikki kun hallitus laittaa omaishoitajatkin oikeisiin, kokopäivätöihin. 812023 28 2023

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu