Oskari Onninen Vladimir Putinin pikkuvanhana maalittajana

Kolumnisti Oskari Onninen vetää venäläismielisen propagandan pohjat otsikoimalla juttunsa: ”Mikko Kärnän, Martti J. Karin ja Sofi Oksasen kranaattiterveiset edustavat puhdasta pahuutta”.

Onnisen venäläisille maalittama kolmikko maksoi Ukrainalle oman tykin ammuksen, johon kirjoituttivat terveisensä pahuudelle, ei puhtaalle pahuudelle, vaan saastaiselle pahuudelle.

Otsikon perusteella on helppo päätellä Onnisen tarkoittavan myös sitä, että USA:n presidentti Joe Biden edustaa oskarionnismaista puhdasta pahuutta lahjoittaessaan Ukrainaan tykinammuksia ja aseita.

Putinin sotapropaganda tykkää myös siitä, miten Onninen mustamaalaa Ukrainaa vihjaamalla ilkeästi, miten ammusrahat saattavat mennä korruptioon:

”Rahat menevät ukrainalaisten sotilaiden varustamiseen – niin luvataan. On kuitenkin henkilökohtaisen uskon asia luottaa siihen, että Euroopan toiseksi korruptoituneimmassa maassa epämääräisehkölle järjestölle siirretyt varat menevät sinne, mihin niiden toivoo.”

Kieroja nuo ukrainalaiset verrattuna venäläisiin, joiden asepuvuista Onninen ei löydä rypyn ryppyä.

Venäjän sijasta Onninen näkee mörkönsä amerikkalaisen sosiaalisen median alustojen algoritmeissä. Ne ovat paha, jota suomalainen sivistyneistö ei tunnista, toisin kuin Suomen ykkösälyköksi hinkuava O. Onninen.

Onninen kirjoittaa osuvasti itsestään ja toimintansa motiiveista: ”Aikuiset käyttäytyvät kuin pahaiset woke-lapset, jotka menevät riemukkaasti ja ylpeinä aktivismiaan kohti, mutta eivät vahingossakaan hahmota toimintansa kontekstia. Hyvien aikeiden ja narsismin raja on veteenpiirretty.”

Niinpä, narsisti on sokea omille motiiveilleen. Onnisen sanakranaatit tulevat Putinin trollitehtaan liukuhihnalta. Maaleina ovat ne, jotka antavat rahaa Ukrainan sotakassaan. Hyi, pikku putinistien moralismi ei voi sellaista sietää.

Jos Venäjä voittaa sodan, tuleeko Oskari Onninen samaan Venäjän valtion myöntämän kunniamerkin? Ainakin Venäjän eliminointilistassa ovat Onnisen maalittamat henkilöt. Venäjän ei tarvitse Suomea vakoilla, koska suomettumisen seuraava sukupolvi vakoilee heidän puolestaan.

Somessa on ideoitu rahankeruuta kranaatteihin, joihin Ukrainan sotilaat voisivat kirjoittaa terveiset Oskari Onnisen puolesta. Mitä ammuksiin tulisi kirjoittaa?

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu