Pääministeri Petteri Orpo avasi vuoden 2024 Yhteisvastuukeräyksen, eikä se ole vitsi
Pidin mauttomana vitsinä kuullessani, että Petteri Orpo avaa vuoden 2024 Yhteisvastuukeräyksen.
Mutta ei se ollut vitsi. Luin Ylen sivulta: ”Pääministeri Petteri Orpo avaa vuoden 2024 Yhteisvastuukeräyksen. Tänä vuonna kerätyt varat käytetään syrjäytymisvaarassa olevien nuorten ja heidän mahdollisuuksiensa tukemiseen.”
Orpo on pääministerinä leikkaamassa vähävaraisten perheiden toimeentulosta ja siten ajamassa entistä suurempaa joukkoa lapsia ja nuoria syrjäytymisen ja riistämisen pimeille kauppapaikoille, huumeisiin, rikollisjengeihin, hyväksikäytettäviksi ja mikä kauheinta, itsemurhiin.
Kampanja 2024 – Yhteisvastuu sivuilta en löytänyt mainintaa Petteri Orposta. Ehkä heitä hävettää Orpon vaalimainos nuorten auttajana.
Varmasti kokoomuslaiset ja heidän aisankannattaja hallituskumppaninsa puolustautuvat kertomalla, miten on laitettu budjettiin lisää rahaa nuorten syrjäytymisvaaran ehkäisyyn.
Ei potilasta hoideta laastaroimalla märkiviä paiseita, vaan parantamalla sairaus. Kokoomuksen ekonomistit ovat laskeneet, että laastarit ovat halvin vaihtoehto.
Amerikan mallin mukaiseen armoyhteiskuntaan
Orpon nostaminen Yhteisvastuukeräyksen vuoden 2024 kasvoksi näkyy selkeäni viestinä hyvinvointiyhteiskunnan alasajosta. Siirrytään kuin huomaamatta amerikkalaistyyliseen armoyhteiskuntaan.
Valumateorian mukaan rikkaiden pitopöytien muruset putoavat lattioille, mistä köyhät lasarukset keräävät elantonsa.
Jäädään odottamaan, koska kokoomus esittää Amerikasta kopioidun lakialoitteen. Hyväntekeväisyyteen lahjoitetut varat voi vähentää verotuksessa.
Toivotaan, ettei Jyri Häkämies lue blogia. Se tarkoittaisi pikapuhelua EK:n toimistosta pääministerille.
Jälkilause
Poliisi kertoo karusta kehityksestä: ”Miksi ihmeessä näille ihmisille ei saa apua?”
”Kun tehokasta ja juurisyihin pureutuvaa hoitoa ei ole saatavilla, sama henkilö voi tarvita poliisin ja muiden viranomaisten apua useasti viikossa, joskus jopa useaan kertaan vuorokauden aikana.”
”Tämä tilanne on todella huolestuttava. Silti täytyy muistaa, että valtaosa nuorista voi hyvin ja vain pieni osa huonosti. Mutta jos alaikäinen lapsi voi niin huonosti, että voi tappaa itsensä, syytä huoleen on.”
Kuinka paljon Tuomaala olisi valmis maksamaan lisää veroja, jotta tämån vuotista keräystä ei tarvittaisi?
Ilmoita asiaton viesti
10 % lisää veroja sopisi minulle mainiosti. Sama jokaiselle veronmaksajalle.
Olen iloinen veronmaksaja, mutta en kannata verorahojen antamista yritystukiin, kuten kokoomus jelppaa miljoonaluokan sosiaalipummeja. Perussuomalaiset ovat kokoomuksen taka-eli persustuuppareita. Alentavin osa hallituksessa.
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010215673.html
mistä lainaus:
”TOISEKSI suurin hallituspuolue perussuomalaiset vaati talouspoliittisessa ohjelmassaan vaalien alla, että työmarkkinoiden joustavuutta tulee vastaisuudessakin kehittää yleissitovien työehtosopimusten puitteissa.
Perussuomalaiset ei ajanut vaalien alla niitä muutoksia, joita hallitus nyt edistää. Puolue päinvastoin linjasi työntekijäjärjestö SAK:n kyselyssä muun muassa vastustavansa lakko-oikeuden rajoittamista.
Samassa kyselyssä perussuomalaiset varoitteli yrityskohtaisen sopimisen vaaroista ja vannoi ammattiliittoihin nojaavan luottamusmiesjärjestelmän nimiin. Jälkikäteen perussuomalaisten puoluetoimiston ”työmies” Matti Putkonen sanoi lähettäneensä vastaukset SAK:n kyselyyn omin päin.
Oppositio on nostanut monesti esille Riikka Purran ennen vaaleja antaman haastattelun, jossa tämä sanoi, ettei kokoomuksen ajama pienituloisilta leikkaaminen käy perussuomalaisille.
Toisessa yhteydessä Purra sanoi, että perussuomalaiset lähtökohtaisesti vastustaa pienituloisten etuuksien indeksikorotusten jäädyttämistä. Hän ei kuitenkaan sulkenut sitä pois, jos taloustilanne heikkenee.”
”Perussuomalaiset taas ei vaaleissa hakenut tukea sellaiselle työelämäpolitiikalle, jota puolue nyt hallituksessa edistää.”
Pystyykö Nahkamäki häpeämään vaalipetosta, johon osasyyllinen? Se olisi positiivista, omatunto on vielä hengissä.
Valheilla vaalivoittoon kerskumaan kansan mandaatista.
Ilmoita asiaton viesti
Suomen verotuotot on arvioitu tälle vuodelle olevan 66,8 miljardia ja se sisältää ansio- ja pääomatuloverot sekä alv:n.
10% korotus tekisi vajaa 7 miljardia. Kyllä sillä Yhteisvastuukeräyksen tuotot peitottaisiin, mutta miten arvelet tuon kokonaisveroasteen nousun vaikuttavan Suomen kilpailukykyyn esim. Ruotsiin verrattuna?
Vasemmalla ollaan kyllä himoverottajia perinteisestikkin…
Yritystuista pitäisi myös mielestäni leikata.
Ilmoita asiaton viesti
Kun et ole valmis 10% veronkorotukseen henk.koht. tulosta, niin lopeta orpomainen lässytys kilpailukyvyistä ynnä muut selittelyt.
Tuli selväksi, ettet ole valmis antamaan omastasi auttaaksesi niitä, joilla on vähiten. En ole muuta odottanutkaan kokoomuslaisilta ja persuilta. Oma napa edellä tehdään politiikkaa, mikä näkyy Orpon ja Purran oman tilipussin lihottamisena.
Ilmoita asiaton viesti
Minä olisin valmis maksamaan 50% lisää veroja…
Helppo huudella kun se missään tapauksessa toteudu.
Ilmoita asiaton viesti
Kuulin TV:stä tuon keräyksen avauspuheen.
Näinhän se muutenkin meni; filosofi, ts. faktantarkastaja/pillupoliisi valittiin, vaikka jokainen on filosofi omalla tavallaan.
Ilmoita asiaton viesti
Mitähän Tuomaala olisi kirjoittanut jos Orpoa olisi pyydetty mutta olisi kieltäytynyt?
”Pääministeri Orpoa eivät syrjäytymisvaarassa olevat nuoret kiinnosta.”
Ilmoita asiaton viesti
Totta kai Orpo menee mainostamaan itseään nuorten auttajana, kun se tuskin mitään maksoi ja pääsi Ylen ohjelmaankin.
Suu puhuu toista, mitä käsi tekee hallituksessa.
Ihmettelen Orpon vaalimainosta Yhteisvastuukeräyksessä. Kiinnostaisi tietää perustelut. Melkoinen rimanalitus.
Ehkä ensi vuonna pääsee Riikka Purra avaajaksi.
Ilmoita asiaton viesti
Orpon vaalimainos?
Mihin vaaleihin se Orpo nyt on osallistumassa?
Ilmoita asiaton viesti
Poliitikko mainostaa joka päivä itseään.
Ilmoita asiaton viesti
Toisin sanoen ei ole mitään vaaleja mutta höpiset vaalimainoksista,
Ilmoita asiaton viesti
”ja mikä kauheinta, itsemurhiin.”
Itseasiassa näitä henkirikoksia on tutkimatta aiempienkin hallitusten jäljiltä.
Teemu Selänteen mukaan Hjallis Harkimo pelastaa Suomen talouden. Hän ei mainitse haastattelussa Orpoa tai Purraa.
Ilmoita asiaton viesti
Huomasitko, että kirjoitin futuurissa:
”Orpo on pääministerinä leikkaamassa vähävaraisten perheiden toimeentulosta ja siten ajamassa entistä suurempaa joukkoa lapsia ja nuoria syrjäytymisen ja riistämisen pimeille kauppapaikoille, huumeisiin, rikollisjengeihin, hyväksikäytettäviksi ja mikä kauheinta, itsemurhiin.”
Ilmoita asiaton viesti
Entä jos seuraaviin, kesäkuussa pidettäviin EU-vvaaleihin käydäänkin kertomuksella, että idea EU:sta syntyi sotien jälkeen Etelä-Euroopassa paikallisen omakielisyyden pohjalle: mitä kevyemmät ideologiset rakenteet ihmisillä on harteillaan, sitä tyytyväisempiä kansalaisia. Niin kuin Ruotsissa tai Italiassa?
Juuri kun perussuomalaiset ovat mieltäneet uusilta hallituskavereiltaan rahalle miltei ainoaksi hyväksyttäväksi tehtäväksi kasvattaa omistajien omaisuusarvoja!
Puhuvatkin isänmaasta. Niin kuin rikollinen palaisi rikospaikalle, huomattava talousosaaja työnsi päänsä julkisuuteen kehaisten slaavilaisen filosofian osaajia suomalaisen politiikan uustaitajina, eikä yksin Halla-ahoa tarkoittaen.
Ilmoita asiaton viesti
Lakkojen lasku tulee olemaan niin iso, että hallituksen leikkausten peruminen tulee halvemmaksi. Hyvin yksinkertaista politiikkaa ja matematiikkaa.
Ilmoita asiaton viesti
Ja jatketaan nykyisellä kivikaudella? Hyvästi pohjoimainen hyvinvointi. Me jatkamme velkaelvytyksellä niin kauan kuin imf sallii..
Ilmoita asiaton viesti
”Hyvästi pohjoimainen hyvinvointi.”
Juuri siitä kirjoitin blogissa. Paluu sääty-yhteiskuntaan on kokoomuksen tavoite. Miksi se sopii persuille, niin se ei ole avautunut. Voisiko joku viisaampi yrittää selittää.
Vai onko se vain híenia olla kokoomuslaisten halkojen hakkaaja tai piika? Niin kuin Runebergin aikoina.
Ilmoita asiaton viesti
Lakkojen lasku tulee olemaan iso ja siitä saa syyttää yksinomaan Orpoa. Kuinka isoksi lasku nousee, riippuu Orposta. Riikka Purra on hiljaa. Pelkää varmaan, ettei kukaan muistaisi hänen lupauksiaan työmarkkinoita koskien. Lupauksiin, jotka on petetty.
Eiköhän Häkämiehenkin uhokin laannu, kun satamat ovat seisseet pari kuukautta.
On niitä isompiakin keisareita kuin Häkämies ja Orpo kaadettu lakoilla.
Venäjän malli kiinnostaa persuja. Siellä ei lakkoilla. Miettikää miksi?
Ilmoita asiaton viesti
Yhteisvastuullisuuden aiheesta tulee mieleen täällä jokin aika sitten nostettu historian henkilö, Gunnar Nordström.
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/09/13/ragnar-nordstrom-kulissien-takainen-isanmaallinen-vaikuttaja
Mukana sankarillisuutta, vastuullisuutta ja rehellisyyttä. Piirrettä arvostetaan, muissakin maissa, ja tällaisiin liittyy tarinakulttuuria.
*
Kyseessä siis arvostukseen liittyviä ominaisuuksia yleisesti, ja tällainen jos mikä, on ollut osa menestystä aiemmin ja edelleen.
Toiminnassa on jakavuutta, ja piirteitä, tosin tapauskohtaisuus merkitsee.
Koska nykyisin menestyksen areenat ovat hyvin kauttaaltaan kytkettyjä, tilaa ei jää vapauksille, joita pioneeritilanteellisemmat voivat hyödyntää.
Netissäkin on menestystarinoita, mutta ajastaan yhä vähemmän, vaikka pohjat toki merkitsee, tosin tavalla, jota vaikea todentaa ja ennustaa jatkoa koskien.
*
Tavan (luonnollisen luontava / toimiva) perusmenestyksellisyys kuitenkin on aina merkinnyt, ja yksilötasoisen lenkin kautta.
Tässä voi mainita elokuvat kääntävistä vaiheista ja tapahtumista, mutta puhuttelevuus syntyy yksilötapausten esittämisen kautta.
Että tosiaan toiminta pitää sisällään yksilöosuuden, on hyvä, sillä viittaa juurettuneisuuteen, jossa toteutuu muutakin tarvittavaa. Kyse eheydellisyydestä, katkeamien sijaan.
Se osataan usein laajasti nähdä, millä tavoin tuo kunnioitusta ja arvostusta ansaitseva paikka on aiemmin syntynyt, vaikka arvostava suhtautuminen on voinut löytyä viiveellä.
Mitä sama vaatii, kun tilanne on enemmän käymässä vähiin, ja globaalipainoin puristettuna.
*
Nykyisyydessä on pioneerisuuden potentiaalia, tosin vaikea sanoa, millä tavoin tästä on odottaa samaa, ja mitä on ilmiöstä haikailu, vaikka mielen tasoisesti tällä on arvoa, ja selviytymisellisestikin, jos aiempia vaiheita ajattelee.
Voi kysyä, millä tavoin väline kääntyy sijoittumaan nykymaailmassa.
Kyseessä tosiaan yhteisvastuullisuuden ihanteellisuutta, jossa yksityisyys toteutuu uhrautumisen kaltaisesti, tai jotenkin tähän tapaan, mutta tosiaan kunnioitukseen ja arvostettamiseen yltävällä sävyllä.
Kun puhutaan selkeämmästä ja odotetumman normisesta suoraottamisesta ja odotuksista, palveleppa siinä yksilöresurssein kaikki kykysi likoonlaittaen samalla tapaa antoisasti. Enemmän olet orja, orjatyön edustaja ja ylläpitäjä, ihan yleisemminkin.
*
Enemmän näkisin nämä kuten eliittimaailman menestyksessä ovat kuviot.
Perusasioina on ammattitaito ja mm kielitaito, joista ei erikseen aina mainita. Tai mitä tämä perustausta oletteisesti milloinkin on.
Mitä ekstraa, ja mitä kontribuutiota muuten… enemmän arvostus liittyy tähän.
Mitä on yhteisöllisyyden normivaatimukset, ja mahdollisuus täyttää tällaista.
Tätä voisi kysyä ihan tavallisempaa ihmistä koskien, joka täyttää perusvelvoitteet, ja sitä myöten voi olla vapaa, ja tuoda tarvittavaa, joka ei voi lähteä sillä tavoin pakotteellisesta, joka puristaa odotuksen arvoiset saavutukset minimiin.
*
Tuntus, että perustason toiminnallisuuspohjakin on hakusessa. Samaan aikaan riittää paljon odutusta sille, että vähintään tämä olisi kunnossa.
Jokainen voi mielessään kuvitella, miten paljon itsesumutuksellista osuutta vaatii ajatus vastuullisesta kansalaisuudesta ja kanssaihmisestä, kun polkuna on jotain odotuksellista, ja annettua.
Menestys lienee eniten sitä, millä tavoin on kykyä valehdella itselleen, ja tehdä tätä sumuttamisen työtä.
Riittävän napakasti tästä ei osaa kertoa.
*
Käytännössä ihmiset päätyvät ratkaisujen ja ratkaisemattomuuden kautta vastaamaan siihen, mitä kokevat sopivaksi.
Ketkä ovat helpoimmin valmiuksin valjastettavissa menestyksen hakemiseen, voivat päätyä lähtemään hakotoimiin, tavallista vähemmin kokoonpanoin.
Kyse on tavoitteellisen ja tavoitteellisarvoisen imuun hyppääsestä, samoin kuin mitä oli kommunismin aikaan.
Trendejä ilmenee, vaikka trendit olisivat hyvin jakavasti koettuja. Samat perusilmiöt toimii, ja sama perusanalyysitarve, mikäli toimivaprosessisuus on arvona.
Ilmoita asiaton viesti
Jatkan edellistä viestiä uudessa kommentissa, ettei mene liian pitkäksi.
*
Koska reaaliset ja odotusarvoisen toiminnan ja muutoksen tarve on sen verran suurta, ihan vain että paketti ja saadut kertymät pysyisi jotenkin mukana, ollen osa elämisen valmiutta jatkossakin,…
Tarvitaan tosiaan sitä järjestelyä, ja suhteessa siihen, mitä on aikaansaatu, oli nämä aikaansaadut ongelmaa, tai potentiaaliseksi ajateltua.
Jokin YT-toiminnallisuus korostuu, ja vaikka voi näkyä entistä enemmän yrityspuolella, kokonaisuutta koskien, sama minimivaatimus on giganttisempi kooltaan.
*
Paljon vartioimista on paljon, ja sitä, ettei saavutettuja vaaranneta, koska jos tippuu tyhjän päälle, tarvitsee olla tosi julkistuettu, että selviää isommitta menetyksittä siihen nähden, mikä on aiempi asema ollut.
Kun samalla järjestelmä jauhaa ihmisiä kuiluun, ts väliinputoajaksi, päivitysten ja toimivuuden hakemisen tarve korostuu, mutta sen verran tiukasti, että vain itsevarmimmat ryhtyvät ottamaan tällaista paikkaa.
=>
Konservatiivinen tilanne, luo helposti valtoimenaan vyöryvää lib.. toiminta-irrallisuutta.
Koska vaaraa ilmenee valtioitten sisällä, ja myös valtiokahtaisin erikoistoteutuksin… riskejä halutaan minimoida, ts pelata turvallisuutta, vaikka kaiken aikaa ratkaisemattomuus kasvattaa velkavuorta.
Hyvinvointivaltion pelitilan voi nähdä velkavuoren keinoin hankittuna tilana. Patologia tuskin voisi olla rankempaa.
*
Aiheessa on kelattavaa, myös globaalisti. ”Oman maan” (= oman maan olojen) takia, tarvitsee tietää isompi toimintaympäristö, ja myös ymmärryksellisesti jotain tästä.
Kuviohan voi toistua, ties miten erilaisin mahdollisuuksin. Tämän takia, perustajunnallisuus on jotain, ja vaikka liittyy AI-teknologiaan, ei voi jäädä tuolla tavoin ulkoistetuksi.
Käsityksellisviritteisesti, olemme globaalisti hyvin impivaaralaisia. Tauti on ollut todella pitkäaikaista, mutta ymmärrettävää.
Ilmoita asiaton viesti
Loppupäätelmänä voi todeta, että näissä toistuu se viestinnällisyys, jossa vaikka uhkia pidetään mukana, pyritään mahdollisimman tiukkaotteisesti vaikenemaan siitä, mikä on todellinen tilanne.
Viestintä vaikka varmasti on tärkeää, asettuu suuremmin taidoin hajotukselle, joka ei voi olla tuntumatta taustalla.
Yhteisvastuun keräykset, voi nähdä tosi irvikuvallisesti. Ongelmallisempaa voi tosin olla se, millä tavoin nämä aidosti ovat mustaa.
*
Ei näitä aina näin tarvitse arvioida, mutta jotain oletteista tässä on, vaikka eri aikoina peruskuviollisuus toistuisi vähän epäselvemmin havaittavasti, ja etenkin keskinäisen jaettavasti.
Samalla tietysti todettava, että näissä kyseenalaistamisissa, toteutuu helposti kohtuuttomuutta, kun kaikki toimijat eivät ole yhtä sumua.
Tarpeellista on kuitenkin nähdä se taipumus, jolla ihminen priorisoi uhka-arvoisia, ja ottaa nämä relevantisti. Suhtautumisella on arvoa, vaikka kyse on peruslinjaisuuden rakenteista, joka sopivaa vaikuttua muustakin todellisesta.
*
Perussuuntautuminen (tiettynä) on joskus (pysyvä)arvo, eikä se häviä sillä, että muita voimavaikutuksia ilmenee, toisin nimettäviä vaikuttavuussektoreiksi vietyjä, ja erotettuja kokonaisuudettomuuksia.
Tuloksissa ja seurauksissa ristivetoisuus näkyy, ja tulee näkyä, ei siinä, mitä todellisuuden eri puolet absoluuttisen tapaisesti otettavina ovat.
Näissä menee varmaan tosi helposti puurot ja vellit sekaisin. Kannattaa spekuloida, patologian skenaarioista, joita eletään, ja eletty aiemmin.
Kyse viimekädessä taannehtivasta (sisäistymä) ja osin suorasta skenaroinnista ((ulkoistumat) / (toiset sisäistymät) ympäristössä), ja tälle on arvoa, vaikka tulevaisuus voisi kiinnostaakkin, eri sisäistymiä.
Teoreettisesti voisi puhua sisäistymäistöstä. Käsiteviittaus, loppu-kevennyksenä vaikka.
Ilmoita asiaton viesti