Päivä, jona taivas putosi Riikka Purran niskaan

Perussuomalaisten puheenjohtajan Riikka Purran pään päälle kerääntyi lyijynharmaita pilviä, kun hän Suomen Uutisissa kertoi kantansa ilmastonmuutokseen:

”Suomen hallituksen ajamaa maailman kunnianhimoisinta ilmastopolitiikkaa on pakko maltillistaa ja hiilineutraalisuustavoite on siirrettävä vuoteen 2050 eli samaan vuoteen kuin EU:n tavoite.”

Seuraavana päivänä Riikka Purra osallistui HS:n ja Aalto EE:n järjestämään puheenohjapaneeliin. Petteri Orpolta kysyttiin, lähtisikö kokoomus hallitukseen, joka peruu jo tehtyjä ilmastotoimia.

Petteri Orpo vastasi:

Ei.

Lyijynharmaa taivas putosi Riikka Purran päälle.

Purra oli astunut miinaan ylimielisyyttään ja kokemattomuuttaan kuvitellessaan voivansa kiristää hallituskiimaiselta kokoomukselta lupauksen ilmastotoimien  peruuttamiseksi. Purra on itkenyt sydäntä särkevästi  valtionvelasta ja siitä, miten sitä ei voi jättää lasten maksettavaksi. Kuitenkin hän raukkamaisesti jättäisi ilmastonmuutoksen megalaskun samojen lasten maksettavaksi.

Riikka Purran jalka jäi miinan laukaisimen päällä. On mielenkiintoista seurata, miten hän selviää tilanteesta. Pitääkö hän jalkaa miinan päällä seuraaviin eduskuntavaaleihin toivoen, ettei kukaan muista hänen uhoaan vuodelta 2021. Jotain olisi kuitenkin pakko tehdä, mikäli haluaa olla uskottava.  Onko Purralla muuta vaihtoehtoa kuin nostaa jalka miinalta ja katsoa, miten kasvojen tai jalan käy?

Menettääkö Riikka Purra kasvonsa vai tuleeko hänestä rampa ankka?

Ehkä peruspersut alkavat pikku hiljaa etsiä uskottavampaa puheenjohtajaa.  Riikka Purraa uhkaa Timo Soinin kohtalo. Se on yhtä väistämätöntä kuin ilmastonmuutos.

Jussi Halla-aho vältti Soini poliittisen harakirin hyppäämällä ajoissa pois populismin karusellista, jonka on pakko alati  kiihdyttää vauhtia tyydyttääkseen kannattajien kyltymätöntä nälkää. Lopulta keskipakovoima heittää karusellin  matkustajat kyydistä. Sen jälkeen on aikaa rustata muistelmia, kuten Timo Soini, ja toivoa, että joku on kiinnostunut maksamaan siitä, että saa lukea populistin koottuja selityksiä.

Loppukevennykseksi. Naruttiko Jussi Halla-aho Riikka Purraa, kun hän hyppäsi ulos karusellista?

+6

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu