Päivi Räsäsen ja äärikonservatiivien kapina esivaltaa vastaan

Apostoli Paavalin aikana juutalaiset elivät Rooman miehittäjävallan alaisuudessa. He odottivat vapauttajaa, Daavidin huoneen perillistä, joka musertaa Rooman keisarien vallan. Tilannetta voi verrata aikaan, jolloin Suomea hallitsivat milloin Ruotsin kuninkaat, milloin tsaarit. Näistä näkökohdista huolimatta apostoli kirjoitti sanat:

”Jokainen olkoon alamainen sille esivallalle, jonka vallan alla hän on. Sillä ei ole esivaltaa muutoin kuin Jumalalta; ne, jotka ovat, ovat Jumalan asettamat. Sentähden, joka asettuu esivaltaa vastaan, se nousee Jumalan säätämystä vastaan; mutta jotka nousevat vastaan, tuottavat itsellensä tuomion.”

Amerikassa Trumpin oikeistokristilliset kannattajat ovat yrittäneet kaataa demokratian pitääkseen messiaansa presidenttinä, kuten Putin on Venäjällä. Trumpin uskonnolliset tukijat ovatkin kiiruhtaneet tukemaan Päivi Räsästä.

Räsäsen tukijoukoista: ”Demokraattisenaattori Al Franken ovat luokitelleet järjestön äärioikeistolaiseksi viharyhmäksi.

Suomessa perussuomalaiset tukevat vankasti Räsästä, mikä on luontevaa, koska he haluavat poistaa viharikoslainsäädännön.

Pahinta on se tapa, jolla Räsäsen kannattajat hyökkäävät esivallan edustajaa, valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaista vastaan. Etenkin uskovaisten tulisi valtakunnansyyttäjää esivallan edustajana kunnioittaa, mutta hän on räsäsläisten ja perussuomalaisten maalituksen ja loan heiton kohteena.

Ainoa varma asia Uuden testamentin näkökulmasta on se, että valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen esivallan edustajana on Jumalan palvelija.

”Sillä hallitusmiehet eivät ole niiden pelkona, jotka tekevät hyvää, vaan niiden, jotka tekevät pahaa. Jos siis tahdot olla esivaltaa pelkäämättä, niin tee sitä, mikä hyvää on, ja sinä saat siltä kiitoksen.”

Mikä odottaa Raija Toiviaisen lokaajia?

”Mutta jos pahaa teet, niin pelkää; sillä se ei miekkaa turhaan kanna, koska se on Jumalan palvelija, kostaja sen rankaisemiseksi, joka pahaa tekee…  Sillä he ovat Jumalan palvelusmiehiä, ahkeroiden virassansa juuri sitä varten.”

Entä miten on Uuden testamentin valossa tulkittava tapaus Päivi Räsästä ja hänen fanaattisia kannattajiaan?

Apostolin kanta on selkeä:

”Joka asettuu esivaltaa vastaan, se nousee Jumalan säätämystä vastaan; mutta jotka nousevat vastaan, tuottavat itsellensä tuomion.”

Tärkeä pointti on huomata, että koska kapinalliset eivät usko Uuden testamentin kirjoituksia, kuten käskyjä esivallasta, niin voivatko he voi olla uskovaisia, joista Raamattu kertoo? Mitä jumalaa he palvelevat, kun pilkkaavat käskyä esivallan kunnioittamisesta eivätkä pidä Raija Toiviaista Jumalan pelvelijana? Räsänen sen sijaan on nostanut itse itsensä Jumalan palvelijaksi, mutta teoillaan kieltää olevansa sellainen.

Älkää yhdistäkö Räsästä ja hänen kannattajiaan, jotka asuvat kristillisdemokraattisessa puolueessa, luterilaiseen kirkkoon, vaan Lähetyshiippakuntaan, joka on tehnyt reippaan irtioton luterilaisuudesta Vatikaanin kirkon suuntaan. KD:n puheenjohtaja, helluntailainen Sari Essayah pitää radiohiljaisuutta tapaus Räsäsestä, mutta kuhertelee avoimesti perussuomalaisten kanssa, mikä on ideologisesti luontevaa. Side trumpilaisuuteen on vahva, minkä myrsky vesilasissa nostaa hyvin esiin.

 

 

 

+14

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu