Patriarkka Kirillin ja Päivi Räsäsen yhteinen sota ihmiskunnan puolesta

Venäjän invaasio Ukrainaan pohjustettiin historiasta tutulla uskonopilla valitusta kansasta. Mukaan on mahtunut myös samaa retoriikkaa, jolla läntinen kristillinen oikeisto maalaa ihmiskunnan tulevaisuutta.

Patriarkka Kirill jylisi sunnuntaisaarnassaan erityisesti homoseksuaalisuutta ja pride-paraateja vastaan. Sodassa on hänen mukaansa kyse siitä, ”kummalle puolen Jumalaa ihmiskunta asettuu”.

Sama Pride-sodan marssilaulu löytyy Päivi Räsäsen twiitistä:

”pride-ideologian tavoitteena on murtaa ihmiskunnan historian ja jatkuvuuden perusta, lapsen oikeus äitiinsä ja isäänsä sekä omaan synnynnäiseen sukupuoleensa.”

Räsänen jatkaa marssilauluaan:

”Miten kirkon oppiperusta, raamattu sopii yhteen sen kanssa, että häpeä ja synti nostetaan ylpeyden aiheeksi?”

Kirillin ja Räsäsen tarinaan kuuluu Raamatun satunnaisluku, jossa poimitaan ainoastaan omaan uskonoppiin sopivia kohtia. Samaa lukutapaa käytti Luther Juutalaisista ja heidän valheistaan -kirjassaan, jonka avulla natsit pohjustivat holokaustia, kirkkoisien perinteitä kunnioittaen,

Räsäselle tiedoksi, ettei Uusi testamentti sano missään kohdin homoutta synniksi. Vanha testamentti taas ei ole kristinoppia, vaan juutalaisuutta.  Juutalaiset kunnioittavat homoja, koska homoja murhattiin samoissa keskitysleireissä kuin juutalaisia. Mutta eivät tosiasiat Raamatusta eikä historian sanoma haittaa sen enempää Kirilliä kuin Räsästä.

Suomen kristillisen laitaoikeistohyökkäysketjun palvoma ja esikuvaksi nostama Unkari puolustaa Kirilliä estäessään EU:n pakotteiden toimeenpanoa:  ”Orbán perusteli vaatimustaan unkarilaisille tärkeällä ”pyhällä ja luovuttamattomalla uskonnonvapaudella”.”

Samalla Unkarin käyttämällä retoriikalla puolustetaan Räsäsen levittämiä homofobioita.

Puun tuntee hedelmästään, mutta vasta sitten, kun on tullut hedelmien kypsymisen aika.

On aiheellista ihmetellä, miksi Päivi Räsänen kannattajineen ei käytä hyödykseen patriarkka Kirillin antamaa uskonnollispoliittista tukea? Ei kannata pitää kynttilää vakan alla, vaan seisoa johdonmukaisen pelottomasti sen ideologian eturintamassa, jonka arvopohjaa kannattaa ja jota rakentaa kaikella uskonsa osaamisella.

Vai odottavatko kristilliset äärikonservatiivit turvallisesti kaapissa, kunnes Helsingin kaduilla Pride-paraatin tilalla marssivat Venäjän vapautusarmeijan joukot?

 

+7

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu