Kirjaudu blogeihin

Tiedote

Blogien lukukertoja näyttävä ominaisuus on poistettu käytöstä korjauksen ajaksi. Pahoittelemme häiriötä.

Persut rakastavat harmaata taloutta ja siksi ministeri Rantanen yllätettiin housut kintuissa

Jarno Liski kommentoi Iltalehdessä: ”Orpo ja Rantanen yllätettiin housut kintuissa talousrikostorjunnassa.”

”Talousrikostorjunnan parissa työskentelevät viranomaiset odottelivat turhaan koko syksyn ja talven sisäministeri Mari Rantaselta (ps) vihreää valoa uuden harmaan talouden torjuntaohjelman valmistelun aloittamiselle.”

Punainen valo Rantasen työhuoneesta sammutettiin vasta sen jälkeen, kun julkinen paine voimistui:

”Pääministeri Petteri Orpon hallitus näyttää taipuvan talousrikostorjunnan kehittämiseen vasta julkisen paineen myötä. Ensimmäisessä talousarviossa talousrikostorjunnalta oltiin leikkaamassa kosolti määrärahoja. Sen jälkeen osa leikkauksista peruttiin.”

Oleellinen syy perussuomalaisten rakkaussuhteesta harmaaseen talouteen liittyy pienyrittäjiin, joita on puolueessa merkittävästi. Siksi aidot perussuomalaiset vihaavat  ay-liikettä ja kannattavat paikallista sopimista, jossa työntekijällä ei saisi olla mitään oikeuksia, ainakaan ulkomaalaisilla.

Helsingin Sanomat kirjoitti vuosi sitten: ”Perussuomalaisten poliitikko Vantaalta katosi kuin maan nielemänä. Syrjinnästä epäilty poliitikko Tuukka Saimen Vantaalta on kadonnut niin, että edes haastemies ei ole tavoittanut häntä haasteen kanssa. Nyt tapauksen syyteoikeus vanhentui.”

Kirjoitin Tuukka Saimenin harharetkistä blogin ”Perussuomalaisten poliitikko Vantaalta katosi haastemieheltä kuin maan nielemänä, vaalimainos Hesarissa”.

Koska blogi on tänään ajankohtaisempi kuin vuosi sitten, niin otetaan uudestaan:

””HS julkaisee Saimenin nimen jo tässä vaiheessa hänen yhteiskunnallisen asemansa vuoksi. Saimen on valittu Vantaan kaupunginvaltuuston lisäksi myös kaupunginhallitukseen ja Vantaa-Kerava hyvinvointialueen aluevaltuustoon.”

”Poliisi on tutkinut Saimenin kolmea epäiltyä rikosta… Poliisin lisäksi myös työsuojeluviranomaiset ovat tutkineet Saimenin ravintoloita. Työsuojeluviranomainen teki tarkastuksen Saimenin omistamaan Tapanilassa sijaitsevaan Chinaman Helsinki -ravintolaan vuoden 2022 helmikuussa.”

Kysymys on EU:n ulkopuolta tuodun halpatyövoiman käytöstä. Tutkinnassa oli toinenkin persujen poliitikkoon liittyvä epäily.

Lainaus blogistani ”Perussuomalaista maahanmuuttajien työllistämistä kitupalkoilla”:

Helsingin Sanomat on ”saanut viitteitä siitä, että kahden yhtiön mallia käytettäisiin myös siivoojien ylitöistä koituvien kustannusten välttämiseen. Neljä työntekijää kertoo HS:lle, että Keradurin siivoojat tekevät kaikki normaalin viikkotyön ylittävät tunnit Keramorelle… Keradur on Mikko Kumpulaisen ja Jussi Rautavirran yhtiö. Kumpulainen on paitsi siivousyrittäjä, myös teollisuusperheen vesa ja aloitteleva perussuomalaisten poliitikko.” He tuovat siivoojat Filippiineiltä.

Mistä johtunee, että perussuomalaisuus vetää puoleensa halpatyövoimaa hyväksi käyttäviä yrittäjiä kuin hunaja kärpäsiä? Onko laskelmoitu perussuomalaisuuden olevan paras mahdollinen kulissi maahanmuuttajia kaltoin kohtelevalle bisneksille?

Tämän päivän Helsingin Sanomien paperilehdessä on Tuukka Saimenin vaalimainos, jossa lukee: ”Suomi ja talous ensin. Ei ole mitään järkisyytä olla äänestämättä Tuukkaa. Perussuomalaiset.”

Jäämme jännityksellä odottamaan pääseekö Tuukka Saimen persujen listoilta eduskuntaan toteuttamaan Suomi ensin -ideologiaa, johon kuuluu yhteiskunnan vähimpien oikeuksien polkeminen.”

Loppulause

Persussuomalaisten vaalilupauksista yksi on toteutunut sataprosenttisesti, Suomi ensin.

Ensin leikataan suomalaisilta, yksin asuvilta ja lapsiperheiltä ja työttömiltä. Näin tehden toivotaan, että perussuomalaiset yrittäjät saavat halpaa työvoimaa, joiden kanssa voidaan sopia työehdoista paikallisesti ilman ay-liikkeen pelkoa.

Perussuomalaiset vihaavat ay-liikkeen lisäksi harmaan talouden kuriin laittamista. Nyt tiedät miksi.

Ja tiedät miksi perussuomalaiset vihaavat Helsingin Sanomia.

Lisää luettavaa blogista

”Ministeri Rantasen Kela-etsivät ja harmaan talouden torjuntaohjelma”

”Ministeri Rantanen esitti aiemmin Kela-etsiviä, jotka jahtaisivat aktiivisesti kelatukien väärinkäyttötapauksia. Mitä jos Rantanen nimittäisi harmaan talouden etsiviä?”

Ei esitä. Omia pitää suojella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu

Kommentit (27)

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kommentoida.
 1. jgagarin56
  Juha Kuikka #4105697

  Tietty taso veronkierron estämisessä on toki toivottavaa, jotta Ulf Sundqvistin kaltaiset kelmit saadan nalkkiin. Valco-Sorsa luisteli myös ovien raosta omine kytkentöineen Saloran antamiin lahjuksiin eikä Lipposen kaasuputkikonsultoinnitkaan aivan päivänvaloa ole kestäneet.

  Ilmoita asiaton viesti

 2. EeroPyykkl
  Eero Pyykkölä #4105703

  Tyhjentävästi esitetty tapahtumien kulku ja persujen moraalinen taso. Limbokisoissa tuon ali ei pääse.

  Ilmoita asiaton viesti

 3. jgagarin56
  Juha Kuikka #4105734

  ”Oleellinen syy perussuomalaisten rakkaussuhteesta harmaaseen talouteen liittyy pienyrittäjiin, joita on puolueessa merkittävästi.”

  Rivien välistä voi lukea, että blogistin mielestä pienyrittäjät ovat rikollisia. Onkohan demarien yleinenkin ajatus sellainen, että pienyrittäminen pitäisi kieltää? Vaikka en ole persuäänestäjä, niin en mitenkään voi pitää raskauttavana asiana sitä, että puolueen äänestäjäkunnassa on paljon pienyrittäjiä.

  Ilmoita asiaton viesti

  • usjussi
   Vastaus kommenttiin: #4105734

   Tähän teemaan liittyy irtisanomisen helpottaminen. Se taas ei tuo yhtään uutta työpaikka, vaan vähentää loputkin.

   Pienyrittäjän käsi on helposti omassa ja vieraassa taskussa ohi verottajan. Esimerkkeinä torikauppa ja suoraan tiskiltä myynti. Maksulaite ja kuitti ei takaa mitään, että se olisi verotuksessa ellei vastakuitin saajan kuitteja panna laajasti syyniin. Kuka sen tekee ?
   Sen sijaan maksulaitteet pitää kytkeä suoraan viralliseen kirjanpitoon ja verojärjestelmään.
   … mutta ”rosvot kiinni”, sanoi Vennamo ja ne suuret pimeät ovat ne, mistä on jo puhuttu, osa ns. laillista veronkertoa ja osa härskeintä pääoma/tuloverojen puljausta.
   … ja sitten se rakennusteollisuuden pimeä puoli.
   Hirvosella olisi töitä !

   Ilmoita asiaton viesti

   • jgagarin56
    Juha Kuikka #4105769
    Vastaus kommenttiin: #4105754

    ”Tähän teemaan liittyy irtisanomisen helpottaminen. Se taas ei tuo yhtään uutta työpaikka, vaan vähentää loputkin.”

    Ovatko yritykset käsityksesi mukaan sosiaalitoimistoja, joiden pitää ensisijaisesti auttaa ihmisiä? Irtisanomisen helpottaminen tuo lisää työpaikkoja, koska silloin työllistämisen kustannusriski pienenee oleellisesti.

    ”Pienyrittäjän käsi on helposti omassa ja vieraassa taskussa ohi verottajan.”

    Eli kuulut juuri siihen kategoriaan, joka haluaisi mieluiten kieltää pienyrittämisen. Toki veronkierto saadaan loppumaan, jos yrittäminen kielletään. Mutta sitten nykyisten yrittäjien pitäisi saada tulonsa sosiaaliturvasta. Ei taida suuryritysten verojen määrä riittää moiseen eikä silloin yhteiskunnan tarjonta arjen tarpeisiin olisi kovinkaan hyvällä tasolla.

    ”Esimerkkeinä torikauppa ja suoraan tiskiltä myynti. Maksulaite ja kuitti ei takaa mitään, että se olisi verotuksessa ellei vastakuitin saajan kuitteja panna laajasti syyniin.”

    Suomessa valvominen on maailman huippua tuonlaisessa veronkierrossa. Olen juuri tänään tullut takaisin työmatkalta Saksasta ja voin todeta, ettei kukaan kioskin pitäjä koskaan kysynyt suomalaiseen tapaan ”haluatko kuittia”. Sitä piti erikseen pyytää ja sitten myyjä otsa rypyssä suostui kuitin antamaan. Hyvin usein ovella luki jo etukäteen, että ”Nur Barbezahlung”. Taksikuskeilla toki oli jo vihdoin maksupäätteet korteillekin, mikä ei vielä muutamia vuosia sitten ollut asian laita.

    Ilmoita asiaton viesti

   • ArtturiHard
    Artturi Hård #4105842
    Vastaus kommenttiin: #4105754

    Ne saakurin riistäjät. yrittävät ja työllistävät, vaikka yhdenkään kunnon työmiehen ei pitäisi mennä minnekään töihin saadakseen palkkaa.

    Orpon hallitus on täynnä natseja.

    Ilmoita asiaton viesti

 4. suburbian

  Elinkeinoministrri puolustaa salakuljetusta koska on venäjämyönteinen.

  Ilmoita asiaton viesti

   • suburbian
    Vastaus kommenttiin: #4105776

    On kai kaikille selvää että pakotteet eivät ole mikään linjaus jolla kohennetaan Suomen taloutta. Jos lähdetään konfiskoimaan venäläisten oligarkkien omistuksia täällä niin sekin raha kai olisi toimitettava Ukrainaan. Sellaista kai suunnitellaan Etelä- Euroopassa tai keskustellaan siitä mahdollisuudesta.

    Ilmoita asiaton viesti

 5. Esko Karinen
  Esko Karinen #4105832

  Tuomaala tyydyttää itseään kirjoituksilla ministereistä housut kintuissa.

  Ilmoita asiaton viesti

  • Tapio Tuomaala
   Tapio Tuomaala #4105904 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #4105832

   Mikäli luit blogin, niin varmasti huomioit, että kielikuva housut kintuissa on lainattu Jarno Liskiltä. En noin lennokkaaseen ilmaisuun pysty. Ja vaikka kykenisin, en uskaltaisi käyttää, koska ylläpito. Vetäydyin siis sanktioiden pelossa Liskin selän taakse. Lisäksi Iltalehti kuuluu samaan konserniin kuin Uusi Suomi, joten en usko tulevani yllätetyksi housut kintuissa.

   Varmasti me Karisen kanssa ymmärrämme, mitä tarkoittaa ylläpidon pelko.

   Ilmoita asiaton viesti

 6. ilkkavarsio
  Ilkka Varsio #4105923

  On ne Persut yksiä perkeleitä. On tietysti vaikea todistaa kuinka monella Persulla on yritys jonka yritystoiminnan lisäksi on tavoitteena maksimaalinen veronkierto, työntekijöiden riistäminen, palkkojen polkeminen ja harrastaa äkkipikaisia irtisanomisia.

  Pitäisikö yritystoiminnan ehtona olla julkinen ilmoitus omistajan puoluetausta. Sitten työnhakija voisi hakeutua vasemmistolaiseen yritykseen tai riistäjän firmaan.

  Suomessa näitä yrityksiä kyllä riittää joita ay-liike ei hyväksy ennen kuin omistajat istuvat kiltisti heidän sylissään.

  Suomessa suurin osa yrityksistä, 93 %, on ns. mikroyrityksiä, joissa työskentelee alle 10 henkeä. Nämä yritykset työllistävät yhteensä 322 000 henkeä, eli 22 % yritysten henkilöstöstä. Pienien, 10–49 henkeä työllistävien yritysten henkilöstö on 325 000 henkeä, eli yli 22 % kaikkien yritysten henkilökunnasta.

  PK yritykset työllistävät Suomessa n, 650 000 henkeä. Eli huomattavasti enemmän kuin perinteiset teollisuusyritykset. Se miksi ay liike ei hyväksy näitä yrityksiä on pelko, että ay liekassa olevat työntekijät alkavat vertailla ehtoja ja ajatella ihan omilla aivoillaan.

  Ilmoita asiaton viesti

  • Matti Kouri
   Matti Kouri #4105983
   Vastaus kommenttiin: #4105923

   Kyllä sinulla on nyt Varsio varsin väärät käsitykset ay-liikkeen haluista. Olen 101-prosenttisen varma, että ay-liike ei halua ajaa yhtään näistä yrityksistä konkurssiin. On työntekijöiden näkökulmasta välttämätöntä, että meillä on sekä suuria että pieniä ja kaikkea siltä väliltä olevia yrityksiä.

   Ay-liikkeen lähtökohta on vain se, että työntekijöitä kohdellaan suurin piirtein samalla tavalla riippumatta siitä, minkäkokoisessa yrityksessä hän työskentelee.

   Esimerkkinä hitsari A työskentelee telakalla laivojen kimpussa ja hitsari B hitsaa muutaman hengen tyäpajalla työkoneiden runkoja. Molemmat ovat ns. luokkahitsareita.

   Minkä verran heikommat työsuhteen ehdot tällä jälkimmäisellä luokkahitsarilla pitäisi Varsio mielestäsi olla, että sinä ja Pentikäinen olisitte tyytyväisiä?

   Ilmoita asiaton viesti

   • jgagarin56
    Juha Kuikka #4105991
    Vastaus kommenttiin: #4105983

    Jos eroa ehdoissa ei suvaita, niin niillä molemmilla pitäisi olla sellaiset työsuhteen ehdot, että se pienyrittäjäkin pärjää tiukan paikan tullen.

    Ilmoita asiaton viesti

   • ilkkavarsio
    Ilkka Varsio #4106008
    Vastaus kommenttiin: #4105983

    Minäkin olen 101 prosenttisen varma, että hitsari B:llä on paremmat työolosuhteet, joustot ja sopimisen mahdollisuus yrittäjän kanssa palkoista, lomista ja vapaista. Jos näin ei olisi hän olisi telakalla töissä.

    Eihän tässä ole kysymys Pentikäisen eikä minun tyytyväisyydestä, vaan työntekijän valinnasta. Teollisuusliiton Riku Aalto ei näytä olevan tyytyväinen ennen kuin tähänkin työpaikkaan saadaan palkattua luottamusmies joka kertoo työntekijöille mitä he eivät saa mennä omatoimisesti työantajan kanssa sopimaan.

    Ilmoita asiaton viesti

    • Tapio Tuomaala
     Tapio Tuomaala #4106118 Kirjoittaja
     Vastaus kommenttiin: #4106008

     Oletko ollut hitsarina tai ylipäätään ollut edes töissä tehtaassa, jossa on luottamismies. Tekstisi on niin todellisuudesta vieraantunutta, että harvoin pääsee lukemaan. Jutut toki menevät läpi yhtä työstä vieraantuneiden kesken. Niitä löytyy persuista enemmän kuin on hyväksi.

     Ilmoita asiaton viesti

 7. jgagarin56
  Juha Kuikka #4106005

  Kaikkein korkeaprofiilisin talousrikosten tutkimisen toppuuttaja oli aikoinaan Mauno Koivisto, joka ehdotti jopa potkuja sellaisille syyttäjille, jotka ovat liian innokkaita nostamaan kanteita.

  Ilmoita asiaton viesti

   • Pekka Toivonen
    Pekka Toivonen #4106064
    Vastaus kommenttiin: #4106014

    Tasavallan presidenttinä Mauno Koivisto profiloitui 1990-luvun alussa presidenttinä joka vuosien mittaan oli armahtanut konkurssi -ja verorikoksista tuomittuja suhteessa enemmän kuin muita rikollisia.

    Armahdukset tapahtuivat kaiken lisäksi pääosin vastoin KKO:n kantaa.

    Kun tieto talousrikollisten laaja-alaisesta armahtamisesta tuli julkisuuteen niin Koivisto kutsui koolle ja ripitettäväksi lakimiehiä joiden reaktio tapahtuneeseen oli ollut kritisoiva.

    Syyttäjinä toimivista lakimiehistä Koivisto oli jo aikaisemmin ehtinyt todeta, että erityisesti ”turhaan” talousrikoksista oikeusjuttuja nostaneet lakimiehet tulisi laittaa ”jäähylle”.

    P.S. Manu-kultti näyttää edelleen olevan elossa ja voimissaan.

    Ilmoita asiaton viesti