Perussuomalainen Mika Niikko Kiinan asevoimien kenraalimajurin kanssa eduskunnassa

Myös Setä Arkadia on huomioinut perussuomalaisen kansanedustajan ja ulkoasianvaliokunnan puheenjohtajan Mika Niikon ihmeelliset seikkailut. Niikko itki julkisuudessa, kun hänelle ei kerrottu etukäteen Yhdysvaltain ja Venäjän kenraalien tapaamisesta. Niinpä, miksi? Toivottavasti selviää blogista.

Mika Niikko suututti jopa tasavallan presidentti Sauli Niinistön. Lainaan Setä Arkadiaa tapahtuneesta: ”Niikko oli epäillyt Niinistölle, että Suomi pelaa Kiinan suhteen kaksilla korteilla kaksinaamaista peliä: kansainvälisesti sanotaan yhtä ja Niinistö kahden kesken toista. Varmemmaksi vakuudeksi hän oli ihmetellyt myös Niinistön huippukokouskaavailuja. Niinistön kerrotaan tuohtuneen, saaneen eräänlaisen ”latvaräjähdyksen” ja todenneen jotakuinkin niin, ettei hän ymmärrä valiokuntapuheenjohtajan ajatuksenjuoksua – siis ainakaan Kiinan osalta.”

Niikko pelaa kaksilla korteilla. Toiset kortit ovat Kiina-kortit. On syytä katsoa Kiina-kortteja, jotka on käännetty pöydälle näkyviksi.

Suojelupoliisi on tunnistanut viime vuonna eduskuntaan kohdistuneen valtiollisen kybervakoiluoperaation, jossa yritettiin tunkeutua eduskunnan tietojärjestelmiin. Suojelupoliisin tiedustelutietojen mukaan kyseessä oli niin kutsuttu APT31-operaatio. ”

Entä mistä APT31-operaatio oli lähtöisin?

Britannian viranomaiset uskovat, että Suomen eduskuntaan vuonna 2020 tehdyn kyberhyökkäyksen takana oli Kiina. Britannian kyberturvallisuuskeskus NCSC katsoo, että Kiinan valtio on kybertiedusteluorganisaatio APT31:n ja APT40:n takana.”

Trilleri etenee. Miksi jälleen kerran ulkoasianvaliokunnan puheenjohtajalle Mika Niikolle kerrottiin eduskunnan  tietomurrosta kuukausia myöhemmin?

Entä miksi Niikolle ei kerrota ennen rivikansanedustajia? Selittäisikö Niikon hyllytystä kiinalaisen kenraalimajurin ja Niikon välinen hyvä veli -salasuhde, joka vuoti julkisuuteen?

Kesällä 2018 oli kiinalaisten vastavierailun aika. Kiinan keinoälyjärjestön edustaja Li Deyin vieraili Suomessa sekä Business Finlandissa että eduskunnassa.”

Artikkelissa Niikko poseeraa eduskunnan lehterillä siviilivaatteisiin naamioituneen, Kiinan asevoimien kenraalimajurin Li Deyin vierellä. Kiinalaisessa alkuperäiskuvassa Li Deyin arvo on akateemikko.

”Li Deyin kaksoisroolista varoitettiin Yhdysvaltain kongressin tilaamassa raportissa vuonna 2016.”

Suomen Kuvalehti: ”Li on yksi keskeisistä henkilöistä Kiinan ponnisteluissa, joiden tarkoituksena on tehdä maan asevoimista maailman vahvimmat kehittyneen teknologian avulla… ”Yhdysvaltain intressien kannalta on joka tapauksessa huomionarvoista, että Lin kaltaiset henkilöt eivät paljasta armeijakytköksiään englanninkielisissä aineistoissa. Jos asevoimien tutkijat peittävät sotilasarvonsa ja -kytkentänsä, voivat he saada pääsyn tapahtumiin, konferensseihin, julkaisuihin ja ennen muuta tiedon lähteisiin, joihin heitä muuten ei päästettäisi”.

Niinpä! Kun Niikko vei Li Deyin eduskuntaan, niin mitä kaikkea hän esitteli Kiinan asevoimien kenraalimajurille? Käytiinkö lävitse eduskunnan tietoturvaa tai pääsikö Li tiloihin, joissa eduskunnan tietojärjestelmät sijaitsevat? Joka tapauksessa Kiina pääsi pari vuotta myöhemmin murtautumaan eduskunnan tietojärjestelmään. Siksi ei näytä hyvältä, että Niikon vieras Li kävi samassa rakennuksessa, siviilinä, vaikka kuuluu Kiinan sotilaseliittiin. Vaikeaa on kuvitella, että Kiina hyökkäisi eduskunnan tietojärjestelmään Li Deyin tietämättä.

Mika Niikko voisi vastata, mihin kaikkeen hän kenraalimajurille avasi eduskunnassa ovet  ja mitä muuta hän kertoi?

Tärkein kysymys kuuluu, miksi Jussi Halla-aho valitsi juuri Mika Niikon ulkoasianvaliokunnan puheenjohtajaksi, etenkin kun tiedettiin Niikon tiiviit yhteydet Kiinaan? Ehkä persuista ei vain löytynyt pätevämpiä? Tai ehkä ajatus oli saattaa ulkoasianvaliokunta sekasortoon, kun sen johdossa on ”kävelevä katastrofi”. Ainakin se on varmaa, että niin Kiinan kuin Venäjän intressejä Halla-ahon valinta edistää. Kiina on saanut Niikon kautta joitain voittoja, joiden merkitystä ei voi kuin arvailla. Ja kun tasavallan presidentti hiiltyi Niikolle, niin tietääkö hän jotain sellaista, minkä Niikon sinkoilemat kipinät saivat leimahtamaan?

Entä miten Niikko taustansa perusteella voi ylipäätään olla ulkoasianvaliokunnan puheenjohtaja? Suojelevatko Kiina yhteydet Niikon asemaa? Hänen annetaan toilailla, kun savuavaa asetta ei löydy? On vaikea antaa julkisesti kenkää, sillä Kiina saattaisi hermostua, mikäli kenraalimajurin nimi liitettäisiin Niikon potkuihin. Kiina ei vakoile ystäviään! Eikä Mika Niikko petä perussuomalaista aatetta!

Miten se taas menikään perussuomalainen aate? Suomi takaisin – Venäjälle. Eikä sieltä ole pitkä matka Kiinaan.

+10

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu