”Perussuomalaiset on rasistinen puolue” eli se koira älähtää…

Pääministeri Sanna Marin sanoi suoraan ja kiertelemättä: ”Perussuomalaiset on rasistinen puolue.”

Vanha kansa tiesi kertoa, että se koira älähtää, johon kalikka kolahtaa.

Ja toden totta. Alkoi hirveä räksytys siitä, miten pääministeri on väärässä.

Tehdään ajatusleikki. Jos pääministeri olisi sanonut: ”Vihreät on rasistinen puolue,” niin olisivatko vihreät aloittaneet massiivisen louskutuksen puolustautuakseen syytökseltä? Eivät, vihreät olisivat nauraneet, ja niin olisivat nauraneet kaikki muutkin.

Mutta Petteri Orpo kuullessaan perussuomalaisesta rasismista ei nauranut. Hän kutristi naamansa haudanvakavaksi ja ryhtyi puolustamaan mestari Halla-ahon opetuslapsia.

Petteri Orpo perussuomalaisuuden nuoleskelussaan astui määrätietoisesti Yhdysvaltojen edustajainhuoneen puheenjohtajan Kevin McCarthyn viitoittamalla tiellä, kaltevalla pinnalla, jossa on vaara myydä se, mikä vielä kokoomuksessa edustaa sivistysporvareita.

Perussuomalaiset korostavat, että asioista on puhuttava, niin kuin ne ovat. Sanna Marin teki niin. Tämä on äänestäjiä kohtaan reilua.

Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä on kunnostautunut perussuomalaisten intohimoisena valkopesijänä. Vakavasti huomioon otettavana tutkijana hän alittaa riman selittäessään Helsingin Sanomille, miksi perussuomalaiset eivät ole rasisteja:

”Ajatus siitä, että joku suomalainen puolue olisi rasistinen on hyvin erikoinen ja vakava. Puoluelaki edellyttää että sitoutunut perustuslakiin ja kansanvaltaisten periaatteiden noudattamiseen. Jos Suomessa olisi rasistinen puolue, se tarkoittaisi että oikeusministeriö olisi puoluerekisterin ylläpitäjänä epäonnistunut tehtävässään.”

Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtajan ominaisuudessa Markku Jokisipilän pitäisi olla tietoinen siitä, että puoluerekisteristä löytyvät sellaiset puolueet kuin Valta kuuluu kansalle sekä Sinimusta Liike.

Sinimusta Liike kertoo kotisivuillaan:

”Sinimusta Liike uskoo, että rasismi on osa ihmisluontoa ja näkee monikulttuurisen yhteiskuntakokeilun luonnottomana ja vaarallisena ilmiönä, joka johtaa väistämättä valkoisen kantaväestön korvautumiseen vierailla väestöillä, ja järjestäytyneen länsimaisen yhteiskunnan romahtamiseen.”

Koska Markku Jokisipilän perustelujen mukaan puoluerekisterissä ei ole rasistisia puolueita, niin Sinimusta Liike ei ole Jokisipilän logiikalla rasistinen. Siten eivät perussuomalaisetkaan ole rasisteja. Miten todistaa Sinimusta Liike sen enempää rasistiseksi kuin perussuomalaiset?

Sekoilun taustalla on uudelleen päivitys. Rasistit koettavat raivoisasti muuttaa rasismi-sanan kielellistä merkitystä. Heille tuli shokkina, kun pääministeri ei niellyt kokoomuksen ja perussuomalaisten rasismi-sanan päivitystä.

Se oli rasistille samanlainen shokki kuin keisarille, joka kuuli pikkutytön suusta: ”Keisarilla ei ole vaatteita”.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu