Kirjaudu blogeihin

Tiedote

Blogien lukukertoja näyttävä ominaisuus on poistettu käytöstä korjauksen ajaksi. Pahoittelemme häiriötä.

Petteri Orpo kesytti perussuomalaiset eli miten temppu tehtiin?

Petteri Orpo kerskui Politico-lehdelle:  ”Mielestäni perussuomalaiset eivät enää ole äärioikeistolainen puolue.”

Miksi perussuomalaiset eivät ole Orpon ja muiden kokoomuslaisten mielestä äärioikeistolainen puolue? Temppu tehtiin Orpon johtaessa puoluetta. Orpo heivasi kokoomuksen laivaa piiru kerrallaan lähemmäksi perussuomalaisten paattia, kunnes laivojen kyljet hitsattiin toisiaan vasten, kuin rakastuneet. Puolueista tuli yhtä rautaa.

Koska Orpo on muuttunut, ei hän kykene ymmärtämään temppuaan. Se ei ole hänelle temppu, vaan osa perussuomalaista identiteettiä.

Orpon kauhukabinetista tulee mieleen takavuosien televisiosarja Me hirviöt. Työttömyys ja valtiovelka paisuu. Konkurssit lisääntyvät. Maassa on lakkoaalto, jollaista ei ole nähty yli 60 vuoteen. Terveydenhuolto on kriisissä.

Orpon kesytystemppu on kerännyt huutonaurua sekä hillitympää kummastusta.

Nasima Razmyar: ”Orpo kertoo kv-medioille perussuomalaisten maltillistuneen hallitusvastuussa. Kotimaassa tällainen tuskin menee läpi kellekään. PS ja kokoomus ovat kyllä lähentyneet, mutta PS:n suuntaan.”

Politiikan tutkija Johanna Vuorelma; ”Montakin mielenkiintoista kohtaa: 1. PS ei Orpon mielestä *enää* äärioikeistolainen. Eli aiemmin piti sitä sellaisena, mutta uskoo puolueen muuttuneen hallitusvastuun myötä 2. Ministerisalkut annettiin kesyttämistarkoituksessa – missä merkit kesyyntymisestä?”

Mitä  sanoo mm. Wille Rydman? Kesyttikö Orpo hänet?

 

Loppuarvio

Orpon mukaan ministerisalkut annettiin perussuomalaisille kesyttämistarkoituksessa. Se kuulostaa kovin tutulta, sillä saman kaavan mukaan toimittiin Saksassa 30-luvulla erään viiksiniekan puolueen kanssa. Puolue sai vaaleissa 17% äänistä.

Miten käynee Suomessa? Tuskin Riikka Purran sotajoukot mielellään lukevat kansainvälisestä lehdestä, miten Petteri Orpo selätti perussuomalaiset. Yksi mies montaa sataatuhatta persusuomalaista vastaan otti niskalenkin ja heitti molskille.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu

Kommentit (2)

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kommentoida.
 1. HelenaSolin
  Helena Solin #4096802

  Toisaalta voi ehkä sanoa, että Kekkonen onnistui samassa tempussa: hän kesytti pääosan partaradikaaleista pitämällä lastenkutsujaan ja tulemalla Pitkänsillan yli.
  Hän ymmärsi välttämättömät muutokset.

  Mutta siinä oli yksi ero Orpoon verrattuna: Kekkonen halusi turvata yhteiskuntarauhan ja rakentaa hyvinvointia sen takeeksi.
  Orpo haluaa kärjistää yhteiskuntasuhteita ja leikata hyvinvointivaltion hengiltä.
  Liittoutuminen radikaalioikeiston kanssa on liittoutujalle ja isänmaalle valtavasti suurempi riski kuin oli liittoutuminen 60-luvun partaradikaalien kanssa.
  Ja näyttää siltä, että riski on joko tietoinen tai piittaamaton.

  Ilmoita asiaton viesti

 2. TonyLindroos
  Tony Lindroos #4096849

  Ei Persuja ole tarvinnut kesyttää, Persut on valeoppositio ja siksi toimii vallitsevia agendoja myötäillen, maahanmuuttopuheillaan keräävät aina vaaleissa riittävän määrän ääniä, mutta silti esim. kannattavat Natoa jonka sotien takia paljon maahanmuuttoa on aiheutunut Eurooppaan. Eikä tuo ole suinkaan ainoa asia jossa Persut pelaa kaksilla korteilla.

  Ilmoita asiaton viesti