Petteri Orpo kulkee edustajainhuoneen puheenjohtajan Kevin McCarthyn viitoittamaa tietä

Yhdysvalloissa republikaanipuolueen Kevin McCarthy valittiin päiviä kestäneen äänestyssirkuksen jälkeen edustajainhuoneen puheenjohtajaksi. Trumpilainen äärioikeisto pyyhki McCarthyllä lattiaa mennen tullen ja lypsi tältä lupauksia omalla agendalleen. McCarthyn kerrotaan myöntyneen kaikkeen, mitä laitaoikeisto vain keksi pyytää. McCarthy himoitsi niin paljon edustajainhuoneen puheenjohtajan nuijaa, että selkäranka vääntyi ja jousti kuin madolla.

Suomessa selkärangan madottamiskunto-ohjelmaa noudattaa kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo. Juha Sipilän leikkaushallitukseen eivät Orpolle kelvanneet perussuomalaiset, koska puolueen puheenjohtajaksi nousi Jussi Halla-aho. Keksittiin operaatio siniset, jonka avulla pelastettiin paavin sotamies Timo Soini. Halla-aho jätettiin lehdelle soittelemaan Jääkärin morsianta.

Tänään Petteri Orpo julistaa pääministerikiimassaan, että ”ei näe enää esteitä hallitus­yhteistyölle perus­suomalaisten kanssa”.  Petteri Orpolla on sama ongelma kuin Kevin McCarthyllä. Nyt, tai ei koskaan. Petteri Orpon suuri tilaisuus ei saa mennä hukkaan. Moraalin on venyttävä kuin Jenkki-purukumi. Puhaltaako Orpo suustaan niin ison Jenkki-purukumikuplan, että se possahtaa muidenkin silmille?

Kuinka monta kertaa perussuomalaiset tulevat pyyhkimään Petteri Orpolla eduskunnan lattiaa?

Kuitenkin on selvää, että mikäli perussuomalaiset lähtevät kokoomuksen kanssa hallitukseen, he joutuvat luopumaan isosta osasta vaalilupauksiaan. Mutta niin he tekivät jo kerran aikaisemminkin mennessään Timo Soinin johdolla Juha Sipilän häkäpönttöauton kyytiin. Siinä hallituksessa messiaspelastajista tuli juudasiskariotteja.

 

Parodisena yksityiskohtana kokoomuksen moraalisesta selkärangasta kertoo tapaus Wille Rydman, jolla ei ollut asiaa takaisin kokoomukseen. Mutta perussuomalaisten joukkoon Rydman, Riikka Purran sanoja lainaten, ”sujahti kivuttomasti” kuin sukkula Venukseen!

 

Ettei totuus ikinä unohtuisi! Kaikki luvattu myytiin yhdessä perussuomalaisten kanssa, kunnes sininen salama hajotti perussuomalaiset pelastaen puolueen tuholta.

TYY on Twitter: ".@p_orpo Ymmärrämme ja olemme kiitollisia ...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu