Kirjaudu blogeihin

Tiedote

Eurovaalit: Katso tulokset tästä

Petteri Orpo, näkymätön mies Riikka Purran selän takana kaatamassa demokratiaa

Blogin otsikko on referointi Jyrki Lehtolan kolumnista: ”Petteri Orpo, näkymätön mies”.

Herkullisia poimintoja Lehtolan terävästä kynästä:

”Miten on ensimmäinen vuosi pääministerinä sujunut, Petteri Orpo?”

Tuota toimittajat nyt kysyvät, ja minä vastaan niin kuin laatikon pohjalle unohtunut tekoälykokeilu: ”Haasteellistahan tämä on ollut”.

Ne uskovat. Näyttävät kiitollisilta, että puhuin kuin melkein ihmisille. Eivät esitä jatkokysymyksiä, nyökkäilevät, hmm, totta, varmaan ollutkin vaikeaa.

Hölmöt. Helppoa minulla on ollut.”

”Kiitos, Elokapina! Koska julkisissa lausunnoissani on se merkittävä puoli, etteivät ne tarkoita mitään, aion vielä kesän aikana ilmaista kädenlämpöisen huoleni ilmastosta.”

”VAHVIN ominaisuuteni on kyvyssäni vaikuttaa siltä, että en ole olemassa. Olen kuin se luokkakuvan keskirivin poika, jonka nimeä kukaan ei muista.”

”Olen näkymätön mies Riikka Purran takana. Siksi se Lindtman (?) yrittää piikitellä puhumalla ”Purran oikeistohallituksesta”. Ei raasu ymmärrä, että juuri tuo on tarkoitus. Minua ei ole olemassa, on vain muiden pahuus, jonka pidän aisoissa.”

”En minä niitä katkeruudessaan pulikoivia perussuomalaisia olisi hallitukseen ottanut, elleivät ne olisi niin käteviä. Vähän kuin meluava, kännissä ammuskeleva ja rasismilla flirttaileva savuverho, jonka suojassa voi puuhata omiaan.”

”Aina oikein odotan, että Riikka ei taaskaan pysty pidättelemään sisältään pulpahtelevaa sappea, joka valuu Riikasta suoraan viestipalvelu X:ään.”

”Riikan saksikuva, Pride- ja Oulu-lausunnot ovat parhaita hetkiäni pääministerinä. Minua ei ollut, oli vain Riikka, eikä kukaan välittänyt, mitä kaikkea näkymätön mies puuhaili.”

”Hupsuilla on aina tärkeämpiä huolenaiheita. Perussuomalaiset eivät suostu joustamaan Ylen tappovaatimuksistaan. Sebastian Tynkkynen luuli taas ajatelleensa. Wille Rydmanin tarvitsi vain olla oma itsensä. Jani Mäkelä kehotti X:ssä alaikäisiä elokapinallisia menemään kouluun, vaikka on kesäloma.”

”Tuollaisen yhdentekevän tyhmyyden keskellä kaikki muut unohtuvat ja kulttuurisodat voittavat. Hupsut ovat taas savuverhon kimpussa, ja täällä suojassa voi tehdä kaikenlaista, jota ei ole koskaan uskallettu tehdä.”

”Oikeuslaitoksen riippumattomuus on ay-liikkeen kanssa pian muisto vain. Ihmisoikeussopimukset, kansainväliset sopimukset, EU-oikeus, Suomen perustuslaki; muistan hämärästi kuulleeni joskus nuo sanat.”

”Turkulaisena olin tottunut suomenruotsalaisiin erikoisuuksiin kuten rapuihin ja loputtomaan juhlimiseen, mutta silti olen vuoden ajan ollut iloisesti yllättynyt Rkp:n selkärangan elegantista taipuisuudesta.”

”Ne ovat kuin minä. Vaikuttavat viattomilta. Ja kun taas on nielty omat lupaukset, ne sanovat jotain yhdentekevän liberaalia niin kuin minä.”

”Kaikki tuntuu menevän täällä läpi. Hallituksen rasismipaperin luonnoksessa taistellaan rasismia vastaan mm. ehdottamalla kommunismin symbolien kriminalisointia. Se tulee helpottamaan jokaisen rasismia kokeneen nuoren pelon tunteita.”

”Aihetta juhlaan!”

 

Petteri Orpo, näkymätön mies Riikka Purran selän takana kaatamassa demokratiaa, kiteytyy Lehtolan lauseessa:

”Oikeuslaitoksen riippumattomuus on ay-liikkeen kanssa pian muisto vain. Ihmisoikeussopimukset, kansainväliset sopimukset, EU-oikeus, Suomen perustuslaki; muistan hämärästi kuulleeni joskus nuo sanat.”

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu

Kommentit (2)

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kommentoida.
 1. Tapio Tuomaala
  Tapio Tuomaala #4166320 Kirjoittaja

  Mikä Lehtolan kolumnissa ei pidä paikkaansa? Olen kirjoitellut samoista teemoista, mutta tylsemmällä kynällä.

  Ilmoita asiaton viesti

 2. Martti Immonen
  Martti Immonen #4166387

  Tylsällä kynällä, sen kyllä huomaa. Sorry siitä !

  Ilmoita asiaton viesti