Petteri Orpon liitto äärioikeiston kanssa on todellinen uhka demokratialle ja Eurooppa-hankkeelle

Blogin otsikko on lainaus Euroopan parlamentin sosialidemokraattisen S&D-ryhmän johtajan Iratxe García Pérez’in puheesta Suomen pääministerille.

Pérez nosti puheessaan esille Euroopassa nousevan äärioikeiston uhan, joka on päästetty Euroopassa viiteen hallitukseen ja satoihin komiteoihin.

”Herra Orpo, Suomi on jälleen yksi esimerkki tästä taantumasta ja takapakista, mitä edustaa Euroopan kansanpuolueen ja äärioikeiston liitto”

García Pérez jatkaa Orpolle: ”Oletteko ylpeitä valtionvarainministeristänne, kun hän poseeraa sosiaalisessa mediassa isojen saksien kanssa ja on tyytyväinen, kun voi leikata ihmisten tuloja ja sosiaalietuuksia?”

Me suomalaiset tiedämme, että Orpo on erittäin tyytyväinen saksikäsi Riikka Purraan, joka toteuttaa intohimolla kokoomuksen ikiaikaisia fantasioita työntekijöiden alistamisesta herraluokalle.

Mustien säkkien Riikka Purra on parasta, mitä perussuomalaiset ovat luovuttaneet kokoomuksen käyttöön.

Entä miten perussuomalaiset reagoivat EU-parlamentista kuuluviin moitteisiin?

He hyökkäävät päälle, kuten Suomessakin. Ei mitään omantunnon kolkutusta, ei järjen ääntä.

Miksi?

Kansakunnan ja kansakuntien kahtiajako palvelee perussuomalaisen ideologian tavoitteita. Perussuomalaiset pääsivät Petteri Orpon persoonassa kertomaan EU-parlamentissa, että heidän agendansa elää ja levittää lonkeroitaan kansakunnan vallan ytimessä.

Ero EU:sta kuuluu edelleen perussuomalaisten perusjulistukseen.

Eikö EU:n pidä olla huolissaan Euroopan tukevaisuudesta?

Kun Petteri Orpo ei ole huolissaan perussuomalaisesta uhasta, on aiheellista kysyä, mikä on persuuntuneen kokoomuksen tarjoama Suomi? Orpontumisesta on tullut synonyymi orbánisoitumiselle.

 

García Pérez’in kysymys Orpolle:

”Onko mukavaa olla hallituksessa ministerin kanssa, joka on julistautunut natsiksi, ja tämä henkilö on edelleen ministeri?”

Kaikki valistuneet suomalaiset tietävät, kuka on natsiministeri. Mutta sitä ei uskalla sanoa ääneen. Vastassa on äkäinen terrieri, joka tekee halla-ahot eli rikosilmoituksen kunnianloukkauksesta.

Suomalainen sananvapaus on kriisissä siinä, missä Petteri Orpon johtajuus.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu